FT: Συζητήσεις για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή για την Ελλάδα

FT: Συζητήσεις για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή για την Ελλάδα Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
1

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης συζητούν τη διεξαγωγή μίας έκτακτης συνόδου κορυφής την Κυριακή, προκειμένου οι Ευρωπαίοι ηγέτες να αντιμετωπίσουν την κρίση στην Ελλάδα, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης, μεταδίδουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με δύο ανώτατους αξιωματούχους, που επικαλείται η εφημερίδα, η ιδέα διεξαγωγής μίας συνόδου κορυφής συζητήθηκε σε συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων των δανειστών της Ελλάδας τη Δευτέρα, μία ημέρα αφότου σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Όπως είπαν, παρότι συζητήθηκε η ιδέα, υπήρξε σημαντική αντίσταση στη σύγκλιση της συνόδου μεταξύ αρκετών πιστωτών, καθώς τεχνικά θέματα, όπως οι μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και οι φορολογικοί συντελεστές δεν είναι συνήθως αρμοδιότητα των προέδρων και πρωθυπουργών της ΕΕ.

«Εάν δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, τότε δεν θα υπάρχει τίποτα να συζητηθεί μεταξύ ηγετών», αναφέρει στους FT αξιωματούχος από έναν θεσμό - πιστωτή της Ελλάδας.

Την είδηση ότι συζητείται η διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής επιβεβαίωσε και δημοσιογράφος της γερμανικής Welt.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια