Έγινε η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ - Διαφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα αναφέρει το Μαξίμου

Έγινε η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ - Διαφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα αναφέρει το Μαξίμου Facebook Twitter
1

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είχε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, αναλυτικά και σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν και αύριο. Λίγο αργότερα οι πηγές από το Μαξίμου σημείωσαν  πως  εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία με τους πιστωτές σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ. Η ελληνική πλευρά περιμένει τα σχόλια των θεσμών στις προτάσεις της, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η δεδομένη συνάντηση και οι πληροφορίες για φιλικό κλίμα μεταξύ του Αλέξη Τσιπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βάζουν και πάλι τον επκεφαλής της Κομισιόν στο διαπραγματευτικό "παιχνίδι" και δημιουργούν ένα θετικό κλίμα για επίτευξη συμφωνίας. Ωστόσο τα ραντεβού του πρωθυπουργού δεν τελειώνουν εδώ μια και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τριμερής συνάντηση με την Μέρκελ και τον Ολάντ.

Νωρίτερα, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι είναι εφικτή μια λύση στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος και ανέφερε ότι τόσο η ίδια όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, αν ο ίδιος το επιθυμεί.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της συνάντησης και ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ:«Αν στο περιθώριο, μπορούμε με την κα Μέρκελ, όπως και με άλλους αρχηγούς κρατών και με τον κ. Τσίπρα να συζητήσουμε (το θέμα της Ελλάδας) θα το κάνουμε»,

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια