Εκπρόσωπος της καγκελαρίας ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ

Εκπρόσωπος της καγκελαρίας ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ Facebook Twitter
EPA/GUIDO BERGMANN/GERMAN FEDERAL GOVERNMENT
1

Εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πως η Άγκελα Μέρκελ θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα απόψε στις Βρυξέλλες. Ωστόσο ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια δυνατότητα, εάν υπάρξει σχετικό αίτημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, παρόλο που η Γερμανίδα καγκελάριος δεν σχεδιάζει μέχρι στιγμής να πραγματοποιήσει ξεχωριστές συνομιλίες μαζί του κατά τη σημερινή σύνοδο κορυφής.

Η εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Μέρκελ συνεργάζεται στενά με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ζήτημα της Ελλάδας και πως υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Μάρτιν Γέγκερ ανέφερε ότι οι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα βρίσκονται σε «αποφασιστική φάση».

Σημειώνεται ότι αλληλοσυγκρουόμενες είναι οι πληροφορίες για το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί απόψε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους Μέρκελ και Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση δήλωσαν νωρίτερα Γάλλοι αξιωματούχοι στο Bloomberg και Γερμανοί αξιωματούχοι στο Reuters, παρότι η συνάντηση αυτή έχει προγραμματιστεί από το Μαξίμου.


Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ερώτηση εάν ο πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό απάντησε πως το σημερινό πρόγραμμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει μόνον την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να κάνει δηλώσεις. Ήδη συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορ Τίμερμαν, ενώ αυτή την ώρα συναντάται με τον πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια