Nτοκιμαντέρ με απειλές κατά Αλβανίας, ΠΓΔΜ, Κοσόβου δημοσίευσαν οι τζιχαντιστές

Nτοκιμαντέρ με απειλές κατά Αλβανίας, ΠΓΔΜ, Κοσόβου δημοσίευσαν οι τζιχαντιστές Facebook Twitter
5

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε ντοκιμαντέρ όπου εκτοξεύει απειλές κατά των βαλκανικών λαών, και συγκεκριμένα, κατά της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, και του Κοσόβου, από την πλατφόρμα ενημέρωσής του Al Hayat Media Center.

Στο ντοκιμαντέρ, οι Αλβανοί χαρακτηρίζονται "άθεοι" και στο βίντεο -μεταξύ άλλων- εμφανίζονται δύο αλβανικής καταγωγής άνδρες που μάχονται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους -ο ένας από την Αλβανία και ο άλλος από το Κόσοβο- και είναι γνωστοί με τα ονόματα Αμπού Μπίλκις αλ Αλμπάνι και Αμπού Μουκάτιλ αλ Κόσοβο.

Οι δύο άνδρες εμφανίζονται στο 6ο και στο 10ο λεπτό αντίστοιχα του βίντεο, με τον Αμπού Μουκάτιλ να δηλώνει: "Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που λατρεύουν άλλους θεούς, και όχι τον Αλλάχ στην Αλβανία, το Κόσοβο, τη Μακεδονία και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Μην νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει το κακό που κάνετε στους μουσουλμάνους. Πιστεύετε ότι έχουμε ξεχάσει την εχθρότητά σας απέναντι στον Αλλάχ ...μαύρες μέρες θα έρθουν για σας. Θα φοβάστε να περπατήσετε στους δρόμους. Θα φοβάστε να δουλέψετε. Θα φοβάστε μέσα στα ίδια τα σπίτια σας... Θα σας νικήσουμε με τη βοήθεια του Αλλάχ. Θα έρθουμε με βόμβες".

Σύμφωνα και με ξένα δημοσιεύματα, οι τζιχαντιστές ζητούν εκδίκηση για την ταπείνωση που έχουν υποστεί οι μουσουλμανικές κοινότητες στις χώρες των Βαλκανίων, ενώ όλο και περισσότεροι φαίνεται να έχουν προσχωρήσει στην ISIS, παρότι οι τοπικές αρχές έχουν δηλώσει πως θα καταστείλουν τους ξένους, όπως αποκαλούν, πολεμιστές.

Απειλές, ωστόσο, φέρεται να έχει δεχθεί και δημοσιογράφος του δικτύου News 24 των Τιράνων, που καλύπτει το αστυνομικό ρεπορτάζ, και έχει ασχοληθεί με το θέμα στρατολόγησης νεαρών Αλβανών μουσουλμάνων για να πολεμήσουν στη Συρία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες δέχθηκε απειλητικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό της από Αλβανό μουσουλμάνο, -καταζητούμενο από τις Αρχές- που έγραφε «Θα πρέπει να πληρώσεις».

Οι απειλές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αυξηθεί δραματικά τον τελευταίο καιρό προκαλώντας διεθνείς ανησυχίες για την αύξηση του φαινομένου.

Δείτε το βίντεο όπως δημοσιεύτηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

Διεθνή / Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

«Βασίλε Φρουμουζάκε: Ο υποδειγματικός πατέρας που έκρυβε έναν κατά συρροή δολοφόνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον άνδρα που έχει ομολογήσει δύο γυναικοκτονίες μετά από βασανισμό και ερευνάται για άλλα εγκλήματα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη βόρεια Χιλή - Ζημιές σε κτίρια, 20.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη βόρεια Χιλή - Ζημιές σε κτίρια, 20.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Εικόνες και πλάνα που μεταδίδονται από τοπικά μέσα δείχνουν σπασμένα τζάμια και κατεστραμμένους τοίχους στην πόλη Κοπιαπό, περίπου 800 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο
LIFO NEWSROOM
Γιατρός στη Νορβηγία καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό 70 γυναικών

Διεθνή / Γιατρός στη Νορβηγία καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό 70 γυναικών

Ο πρώην γενικός ιατρός Arne Bye καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης στη Νορβηγία για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ασθενών του. Η υπόθεση συγκλόνισε ολόκληρη τη Σκανδιναβία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ εξοπλίζει παλαιστινιακές πολιτοφυλακές για αντιπαράθεση με τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ εξοπλίζει παλαιστινιακές πολιτοφυλακές για αντιπαράθεση με τη Χαμάς

Το Ισραήλ εξοπλίζει τη «Λαϊκή Δύναμη» του Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ στη νότια Γάζα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας τοπικής αντίστασης κατά της Χαμάς. Το ρίσκο, οι αντιδράσεις και το όραμα για τη μετά-πολεμική Γάζα
LIFO NEWSROOM
Οι καλύτερες αναρτήσεις στη δημόσια διένεξη Μασκ - Τραμπ

Διεθνή / «Ωχ, οι κοπέλες τσακώνονται, ε;»: Οι καλύτερες viral αντιδράσεις στη διαμάχη Μασκ - Τραμπ

Από τον Κάνιε Γουέστ μέχρι την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές, τα social media «πλημμύρισαν» με αντιδράσεις στη δημόσια διένεξη ανάμεσα σε δύο από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του πλανήτη
LIFO NEWSROOM