Μια επιχείρηση μετατρέπει την μυρωδιά των αγαπημένων σας που πέθαναν σε άρωμα

Μια επιχείρηση μετατρέπει την μυρωδιά των αγαπημένων σας που πέθαναν σε άρωμα Facebook Twitter
3

Η ιστορία του Ζαν Μπατίστ Γκρενουίγ από το " Άρωμα" του Πάτρικ Ζίσκιντ φαίνεται πως δεκάδες χρόνια μετά, ενέπνευσε μια επιχειρηματία από τη Γαλλία.


Σκεπτόμενη πόσο δύσκολη και επώδυνη μπορεί να είναι η απώλεια ενός αγαπημένου μας προσώπου η Katia Apaletegui ετοιμάζει έναν τρόπο να τους διατηρήσουμε για πάντα ζωντανούς μέσω της μυρωδιάς τους και ενός αρώματος.

Η μυρωδιά ανακαλεί μνήμες και είναι κάτι με το οποίο συνδεόμαστε πάντα με τους δικούς μας ανθρώπους. Στηριζόμενη σε αυτή την οπτική, η Γαλλίδα επιχειρηματίας αποφάσισε πως με τα προσωπικά αυτά αρώματα, μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της θλίψης και του πένθους. Προσπάθησε να προσφέρει «οσφρητική ανακούφιση» στους ανθρώπους που θρηνούν για το χαμό των δικών τους, μια πηγή παρηγοριάς που θα λειτουργεί περίπου όπως οι παλιές φωτογραφίες και τα βίντεο.

Σκέφτηκε, λοιπόν, να ξεκινήσει μια εταιρεία στην οποία θα δημιουργούνται αρώματα από τους νεκρούς όποιας οικογένειας το επιθυμεί. Η βασική διαδικασία έχει ως εξής: όταν πεθάνει ένας αγαπημένος μας, αφού συγκεντρώσει κάποιος τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως τα ρούχα, τα μαξιλάρια και τις πετσέτες τα μεταφέρει σε έναν χημικό από το πανεπιστήμιο της Άβρ και μέσα από διάφορες επεξεργασίες εκεί θα απομονωθούν οι ανθρώπινες οσμές (περισσότερα από εκατό μόρια) οι οποίες θα μετατραπούν σε άρωμα ακόμη και με τη μορφή σπρέι.

Η εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτoυργία της τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τη βοήθεια του γιου της Apaletegui που σπουδάζει τώρα στον κλάδο των επιχειρήσεων.


Σύμφωνα με την ίδια, θα μπορούμε να αγοράζουμε το δικό μας –προσαρμοσμένο στην μυρωδιά του δικού μας ανθρώπου- άρωμα διαδικτυακά για περίπου 560€.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Morning Wood: Η Αθήνα ξυπνάει καυλωμένη. Ανάγνωση με το ποτήρι γάλα σου…

Living / Morning Wood: Η Αθήνα ξυπνάει ερεθισμένη. Ανάγνωση με το ποτήρι γάλα σου…

Το πρωί τούς ξυπνά με φιλιά. Τους χαϊδεύει απαλά τα μαλλιά. Και μετά; Σεξ. Μετά αυνανισμός. Μετά παρτούζα. Τουρίστες, φίλοι ή και εντελώς άγνωστα σ’ εμάς πρόσωπα φωτογραφίζονται και μιλούν, δίχως ντροπές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΕΛΗΝΗ ΒΑΡΔΑ

σχόλια

3 σχόλια
Μου θύμισε κάτι το ίδιο διεστραμμένο με μία επιχείρηση στις ΗΠΑ που μετέτρεπε τα υπολείμματα των σωμάτων αγαπημένων προσώπων μετά από την ειδική καύση τους σε διαμάντια. Πόσο εγωιστής και φιλάρεσκος πρέπει να είναι κάποιος για να κάνει κάτι τέτοιο... Λες και δεν υπάρχουν οι φωτογραφίες ή άλλα μέσα καταγραφής για να τους θυμάσαι.
Μακάβριο και αρρωστημένο! Αυτός που πραγματικά αγαπούσε τον εκλειπόντα συνάνθρωπο, έχει κλεισμένη τη θύμησή του μέσα στο νου και στην καρδιά του, χωρίς να χρειάζεται..."υπενθύμηση" με τέτοιου είδους αηδίες.Κι όσοι χρειάζονται είναι αξιολύπητοι (εκτός του έμπορα που προσοδκά κέρδη από αυτό το παρασκεύασμα).