Αίγυπτος: Δεκάδες συλλήψεις για "διαστροφή" σε τοπικό χαμάμ

Αίγυπτος: Δεκάδες συλλήψεις για "διαστροφή" σε τοπικό χαμάμ Facebook Twitter
25
Αίγυπτος: Δεκάδες συλλήψεις για "διαστροφή" σε τοπικό χαμάμ Facebook Twitter
Φωτογραφία από το facebook της δημοσιογράφου Mona Iraqi

Η αιγυπτιακή αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε χαμάμ του Καΐρου, περίπου στις 10 το βράδυ της Κυριακής και συνέλαβε τουλάχιστον 33 άνδρες με τις κατηγορίες της "διαστροφής" και της "ακολασίας", όπως μεταδίδει το IBT.

Οι συλληφθέντες φορτώθηκαν σε φορτηγά γυμνοί, όπως φαίνεται και σε φωτογραφικό υλικό που ανέβηκε στα social media. Στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχαν και δυνάμεις ενός τοπικού σώματος στρατού. 

Αίγυπτος: Δεκάδες συλλήψεις για "διαστροφή" σε τοπικό χαμάμ Facebook Twitter
Φωτογραφία από το facebook της δημοσιογράφου Mona Iraqi

Καθώς η ομοφυλοφιλία δεν είναι ποινικό αδίκημα στην Αίγυπτο, στους συλληφθέντες αποδώθηκε η κατηγορία της "διαστροφής". Ο στρατηγός Ali al-Demerdash, επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας στο Κάιρο, δήλωσε ότι οι 33 άνδρες συνελήφθησαν σε "δημόσιο λουτρό της γειτονιάς Azbakeya να επιδίδονται σε ακολασίες".

Η δημοσιογράφος Mona Iraqi, παρουσιάστρια τηλεοπτικού προγράμματος στο φιλοκυβερνητικό κανάλι Al Kahera Wal Nas (Cairo and the People), πληροφορήθηκε για την επιδρομή της αστυνομίας και έφτασε στο χαμάμ πριν την άφιξή της. Έπειτα ανέβασε τις φωτογραφίες στη σελίδα της στο Facebook κάνοντας λόγο για "τη μεγαλύτερη φωλιά ομαδικής διαστροφής στην καρδιά της πόλης". Η δημοσιογράφος μάλιστα δήλωσε ότι ετοιμάζει πλήρες ρεπορτάζ που θα βγει στον αέρα την Τετάρτη, με "ολόκληρη την ιστορία για τις εστίες εξάπλωσης του AIDS στην Αίγυπτο".

Αίγυπτος: Δεκάδες συλλήψεις για "διαστροφή" σε τοπικό χαμάμ Facebook Twitter
Φωτογραφία από το facebook της δημοσιογράφου Mona Iraqi
Αίγυπτος: Δεκάδες συλλήψεις για "διαστροφή" σε τοπικό χαμάμ Facebook Twitter
Φωτογραφία από το facebook της δημοσιογράφου Mona Iraqi

Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην προσπάθεια καταστολής της LGBT κοινότητας της χώρας. Τον Σεπτέμβριο, επτά Αιγύπτιοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της ακολασίας, έπειτα από εμφάνισή τους σε βίντεο ψεύτικου γκέι γάμου που ανέβηκε στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον δημόσιο κατήγορο, οι εικόνες που είχαν τραβηχτεί σε ποταμόπλοιο του Νείλου ήταν "εξευτελιστικές, λυπηρές, θα εξόργιζαν τον Θεό και αποτελούν ποινικό αδίκημα".

 

Τον Οκτώβριο, οι ακτιβιστές οργάνωσαν διαδικτυακή καμπάνια κατά της εκδίωξης των ομοφυλοφίλων που επιχειρεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τα hashtags στο Twitter #StandForEgyptLGBT και #SolidarityWithEgyptLGBT, ώστε να ξεσηκώσουν το κοινό σε διαμαρτυρίες κατά της ομοφοβίας.

 

Αίγυπτος: Δεκάδες συλλήψεις για "διαστροφή" σε τοπικό χαμάμ Facebook Twitter
Φωτογραφία από το facebook της δημοσιογράφου Mona Iraqi

 

25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Η συγκεκριμένη χώρα αξίζει ένα μποϊκοτάζ στη τουριστική της βιομηχανία άμεσα. Γιατί να συνεισφέρεις στην οικονομία ενός κράτους που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ΛΟΑΤ πολιτών της , και ποιούς τελικά στηρίζεις με τα χρήματα σου ?...
Μήπως η δημοσιογράφος που έφθασε πριν την αστυνομία, την ειδοποίησε η ίδια για να έχει την αποκλειστικότητα του φωτογραφικού υλικού; Ετοιμάζει λέει και ρεπορτάζ για τις εστίες εξάπλωσης του aids. Και μιλάει για διαστροφή η "επί πτωμάτων" καριερίστα...
Δεν είπε ο Emmanuel ότι είναι ισλαμική χώρα (θα χρησιμοποιούσε το κατ' εξαίρεση) αλλά ότι αντίθετα με τις ισλαμικές χώρες (από τις οποίες περιτριγυρίζεται) το Ισραήλ ... κλπ.
Πωπω! Φοβερό και τρομερό, βρε Mona μου. Αυτά δεν γινόσαντε ποτέ των ποτέ στις σάουνες. Χάλασε ο κόσμος, πού καταντήσαμε λοχία!(Να φανταστώ ότι μπήκε μία άνω τελεία στα σοβαρά προβλήματα της Αιγύπτου και βρήκαν νέο μπαμπούλα;) Και μιας που αναφέρθηκε το Ισραήλ:עיניים פקוחותhttp://www.imdb.com/title/tt1424327/Ωραιότατη ταινία, κρίμα που δεν ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερακαι κάτι ακόμη πιο άσχετο:Israel Freedom of Marriage: 0 (Severe restrictions)«Only recognized religious marriage ceremonies are allowed. For Jews, only weddings that are held according to strict Orthodox standards are accepted. There is no option for civil marriage or interfaith marriage. Weddings conducted outside of the country are recognized. 300,000 citizens are defined as "without religion" and they are unable to get married in the country». http://marriage.hiddush.org/tableΚι όχι τίποτε άλλο, έχουμε και κραχ πανάθεμά μας.
Αν ο Παλαιστίνιος της Δ.'Οχθης πάει σε γκέι σάουνα θα τον κρεμάσουν οι συγχωριανοί του. Και μόνο αν καταφύγει στην αστυνομία και στους νόμους του Ισραήλ θα βρει το δίκιο του.
Mπορούν να πάρουν διαζύγιο, αλλά ο άντρας κρατάει την περιουσία. Είναι επιλογή της γυναίκας: ή ελευθερία, ή χρήματα. Καμία σύγκριση λοιπόν, όταν στις γειτονικές χώρες οι γυναίκες λιθοβολούνται. Και στην Ιταλία δεν παίρνουν διαζύγια, αλλά συγκρίνεις την Ιταλία με την Αίγυπτο για παράδειγμα? Άλλωστε τα πράγματα αλλάζουν ακόμα και στο Ισραήλ: http://www.international-divorce.com/divorce-law-israel.htmΠάντως άσχετα με το διαζύγιο, οι lgbt έχουν πλήρεις ελευθερίες εκεί σε σχέση με τις χώρες των βαρβάρων (δεν βάζω εισαγωγικά). Οι ισλαμικές χώρες μπορεί να έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη διανόηση και τον πολιτισμό, όταν η Δύση ζούσε στο Μεσαίωνα της, αλλά σήμερα ζουν στο δικό τους ισλαμικό Μεσαίωνα. Όταν φτάσουν και αυτές στην Αναγέννηση και στο Διαφωτισμό, τότε θα κάνουμε άλλη κουβέντα (σε μερικούς αιώνες). Τώρα, το πόσο σε ικανοποιεί η κατά το δοκούν προοδευτικότητα είναι άλλο θέμα. Καμία δημοκρατική χώρα της Δύσης δεν είναι απόλυτα-100% δημοκρατική. Δες τι γίνεται εδώ, δες τι γίνεται στην Ευρώπη, και τι στις ΗΠΑ. Προσωπικά προτιμώ να ζω σε μια κατά 95% δημοκρατική χώρα, παρά σε μια 100% φασιστο-μεσαιωνική.
@ boxerhttp://www.jewishdivorce.com/html/divorce.html?keepThis=truehttp://en.wikipedia.org/wiki/Get_(divorce_document)καιhttp://www.justlanded.com/english/Italy/Articles/Visas-Permits/Marriage-Divorce-in-ItalyΔεν νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο μεταξύ των δύο χωρών, όπως δεν είναι το ίδιο και ως προς το θέμα των γάμων:http://marriage.hiddush.org/tableΠαρ΄ολ' αυτά δεν θα συνέκρινα ούτε την Ιταλία με την Αίγυπτο, ούτε το Ισραήλ με την Αίγυπτο, ούτε Ισραήλ με την Ιταλία.Το «κατά το δοκούν» δεν με προβληματίζει ως προς το γεγονός ότι -προφανώς- ένα lgbt άτομο στο Ισραήλ μπορεί να έχει καλύτερη τύχη από ένα αντίστοιχο άτομο στην Σ.Α., αλλά σε σχέση με τις πολιτικές pink washing και την αποσπασματικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα πράγματα (κάτι το επίφοβο, προς την ανατροπή τους ίσως, ανάλογα με το πού φυσά ο αγέρας). Τώρα για την εν γένει «δημοκρατικότητα της χώρας», υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις, νομίζω. Ως προς τον ισλαμ. μεσαίωνα δεν ξέρω αν θα το έθετα έτσι (υπάρχουν ανησυχητικά δείγματα σίγουρα), πάντως η isis και η κάθε isis συνήθως δεν ξεπηδά ...από (ισλαμική και μόνο) παρθενογένεση. Μεγάλη κουβέντα.Εν κατακλείδι δεν ξέρω τι ακριβώς εξυπηρετεί να έχουμε ένα άρθρο για κάτι (εντελώς καταδικαστέο) που συνέβη στην Αίγυπτο και ταυτόχρονα σχόλια: Νια, νια, νια, ναι, ναι, ναι, -ζήλεια ψώρα- κοιτάτε τους βαρβάρους, ενώ το Ισραήλ …άλλη κλάση!
Καλύτερα να τη χρησιμοποιεί δίνοντας της ελεύθερίες παρά να την πατάει κάτω και να κάνει δημόσιους απαγχονισμούς και λιθοβολισμούς όπως τα γειτονικά του κράτη.
Δεν ξέρω, πάντως εμένα με προβληματίζει μία χώρα να προβάλλεται ως Μέκκα των gay rights, mind you ανάμεσα σε χώρες «βάρβαρων» μουσουλμάνων, και ταυτόχρονα μία Ισραηλινή γυναίκα να μην μπορεί να πάρει διαζύγιο, αν δεν της το δώσει ο άνδρας της:http://www.latimes.com/world/middleeast/la-fg-israel-divorce-problems-20130726-story.htmlΤην κατά το δοκούν προοδευτικότητα, δεν την αντιλαμβάνομαι ή μάλλον την αντιλαμβάνομαι, αλλά δεν με ικανοποιεί.the tomorrow we were promised yesterday, πράγματι υπάρχουν pink washing τακτικές (σε επίπεδα επιχειρήσεων και κρατών κ.λπ.), όπως υπάρχουν και χώρες που για να «πάνε κόντρα» πολιτικά στα προαναφερθέντα «φιλικά» προς τους lgbt κράτη δύνανται να εφαρμόζουν πιο σκληρά μέτρα ενάντια στα lgbt άτομα, ενισχύοντας μία «αντίθετη» ταυτότητα/ εικόνα (π.χ Τα μέτρα της Ρωσίας ...μάλλον δεν ήρθαν εντελώς ουρανοκατέβατα).
Οχι, γιατι οι γυναικες αυτες δεν ηταν καν ιεροδουλες, οπως αποδειχτηκε και στο δικαστηριο. Η κυβερνηση, εκτος απο ακρως συντηρητικα, εδρασε και ακρως αυθαιρετα.