Χάος και βία για το Βlack Friday στη Βρετανία

Χάος και βία για το Βlack Friday στη Βρετανία Facebook Twitter
33

Η βρετανική αστυνομία αναγκάστηκε να συνδράμει με δυνάμεις σε αρκετά σούπερ μάρκετ που κατά τη διάρκεια της νύχτας εξέφρασαν ανησυχία για το πρωινό άνοιγμα που θα σηματοδοτούσε την έναρξη της "Μαύρης Παρασκευής".

Αν και πρόκειται για ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στις ΗΠΑ, την περασμένη χρονιά κάποια πολυκαταστήματα της Βρετανίας το υιοθέτησαν και μετά την απροσδόκητη επιτυχία, φέτος εξαπλώθηκε σχεδόν παντού.

Τα καταστήματα που άνοιξαν τα μεσάνυχτα, προσφέροντας τεράστιες εκπτώσεις σε μια σειρά προϊόντων, δέχτηκαν και το πρώτο κύμα των κυριολεκτικά αφηνιασμένων καταναλωτών. Το πρωί η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη...

Χάος και βία για το Βlack Friday στη Βρετανία Facebook Twitter
Χάος και βία για το Βlack Friday στη Βρετανία Facebook Twitter

Πολλά από τα καταστήματα είχαν προσλάβει επιπλέον προσωπικό και είχαν λάβει μέτρα για την ομαλή λειτουργία τους, αλλά τελικά το πλήθος που ξεχύθηκε για να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες εκπτώσεις σύντομα βρέθηκε εκτός ελέγχου.

Οι κλήσεις στα αστυνομικά τμήματα του Λονδίνου ήταν εκατοντάδες. Σε αρκετά καταστήματα οι πελάτες πιάστηκαν στα χέρια και υπήρξαν βίαιες μάχες πάνω από μια ηλεκτρική συσκευή. Στο Τesco του Λονδίνου οι σκηνές ήταν κωμικοτραγικές με τους πελάτες να ποδοπατιούνται  και να σπρώχνονται ανάμεσα στους διαδρόμους.

Χάος και βία για το Βlack Friday στη Βρετανία Facebook Twitter
Χάος και βία για το Βlack Friday στη Βρετανία Facebook Twitter

Ξένα μέσα αναφέρουν πως έχουν γίνει συλλήψεις προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε διάφορα σημεία όσο η φρενήρης αγοραστική μέρα εξελίσσεται.

Χάος και βία για το Βlack Friday στη Βρετανία Facebook Twitter
Χάος και βία για το Βlack Friday στη Βρετανία Facebook Twitter

 

33

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM