Η Ντίλμα Ρούσεφ επανεκλέγεται πρόεδρος της Βραζιλίας

Η Ντίλμα Ρούσεφ επανεκλέγεται πρόεδρος της Βραζιλίας Facebook Twitter
Η Ντίλμα Ρούσεφ ψήφισε και φωτογραφίζεται δίπλα από την κάλπη στο Πόρτο Αλέγκρε την Κυριακή το πρωί
2

Καθώς η μάχη της κάλπης των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία οδεύει στη λήξη της, η 66χρονη νυν πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ, βγαίνει και πάλι νικήτρια και προηγείται με ποσοστό 51,4%.

Ο αντίπαλος της στο δεύτερο γύρο των εκλογών Αέσιο Νέβες, φαίνεται να συγκεντρώνει το 48,5% των ψήφων, με καταμετρημένο σχεδόν το 98,%. 

Αν και η νίκη της Ρούσεφ χαρακτηρίζεται καθαρή, το νούμερο είναι πολύ μικρότερο από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των δημοσκοπήσεων. Η Ρούσεφ είναι στην προεδρία της χώρας από το 2010 με τη δημοφιλία της να προέρχεται κυρίως από τα λαϊκά στρώματα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η Ντιλμα δεν ηταν ποτε αριστερη, με την εννοια, ας πουμε, του Τσαβες (ενος αντιδραστικου, λαικιστη αριστερου με χριστιανικες εξαρσεις). Το κομμα της και η ιδια προσιδιαζουν περισσοτερο στη Γερμανικη η Σουηδικη σοσιαλδημοκρατια των 80ς/90ς. Κοι οι δυο διεκδηκητες της προεδιρας εγειραν προς το κεντρο και το αποτελεσμα της ψηφοφοροας δειχνει μια διαιρεμενη χωρα ακριβως στη μεση. Ο βορρας και οι φτωχοτερες ταξεις με τη Ντιλμα (αλλα με πλειοφηφια που μειωνεται σε καθε αναμετρηση), ο νοτος και οι μεσαιες και ανωτερες ταξεις με τον Νεβες (με ολοενα αυξανομενη δυναμικη). Αλλα και οι δυο με σεβασμο στη δημοκρατια, πολυφωνια και στα κοινωνικα προγραμματα που βοηθησαν μεγαλο αριθμο Βραζιλιανων να ξεφυγουν απο τη φτωχεια.