ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί 25 δισεκ. τα επόμενα δύο χρόνια, αν φύγουμε

ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί 25 δισεκ. τα επόμενα δύο χρόνια, αν φύγουμε Facebook Twitter
2

Περίπου στα 25 δισ. ευρώ υπολογίζει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τη διετία 2015-2016. Το κενό αυτό θα πρέπει να καλυφθεί με έξοδο στις αγορές, εάν λήξει πρόωρα το πρόγραμμα στήριξης του ΔΝΤ και δεν συμφωνηθεί πρόσθετη ευρωπαϊκή βοήθεια.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, η Ελλάδα επιτυγχάνει τη δημοσιονομική προσαρμογή σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ για τα δημοσιονομικά, όμως τονίζεται ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2015-2016 θα είναι 20-25 δισεκατομμύρια.

Το Ταμείο προβλέπει για την Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ το 2014, 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016. Επίσης, προβλέπει μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,7% του ΑΕΠ το 2014, στο 1,9% του ΑΕΠ το 2015 και στο 0,6% το 2016.

Για το θέμα του ελληνικού χρέους, αναφέρεται ότι αναμένεται να μειωθεί από 174,2% του ΑΕΠ το 2014, σε 171% του ΑΕΠ το 2015 και σε 160,5% του ΑΕΠ το 2016.

Ωστόσο, το «αντάλλαγμα» για την καλή αυτή επίδοση, είναι μία ελεύθερη πτώση διαρκείας στις δαπάνες τόσο το 2015 όσο και τα επόμενα χρόνια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Οικονομία / Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται και οι επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ συνεχίζονται, οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά την αγορά ρωσικού πετρελαίου εν πλω
THE LIFO TEAM
Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οικονομία / Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους θα εντείνουν τους ελέγχους και θα εφαρμόσουν αυστηρά τα πρόστιμα, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ιδίως σε μια περίοδο διεθνούς κρίσης και αυξημένου ενεργειακού κόστους
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σκεφτείτε το πιο απίθανο σενάριο και προετοιμαστείτε», προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ

«Βλέπουμε την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομίας να δοκιμάζεται ξανά από τη νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή» είπε, μεταξύ άλλων, η Γκεοργκίεβα
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ε και; Ο άλλος μάγος ο Αντωνάκης θα τα βρει. Από που δε ξέρω όμως, καθώς όπως λέει άλλες μειώσεις δε θα γίνουν σε μισθούς και συντάξεις, και θα γίνει μάλιστα και ελάφρυνση φόρων. Ίσως από την ανάπτυξη (εδώ γελάμε).