27χρονος Έλληνας στις τάξεις των τζιχαντιστών

27χρονος Έλληνας στις τάξεις των τζιχαντιστών Facebook Twitter
16

27χρονος τζιχαντιστής από την Ελλάδα φέρεται να βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και να πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», οι αρχές έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από τη CIA που δείχνουν ότι ο 27χρονος Έλληνας υπήκοος έμενε στην Αθήνα και έφυγε για τη Συρία πριν από ένα τρίμηνο, χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του, ενώ η μητέρα του, συριακής καταγωγής, φέρεται να μένει το τελευταίο διάστημα στην πατρίδα της.

Εξετάζοντας τις φανατικές αναρτήσεις της μητέρας στο διαδίκτυο οι αρχές πιθανολογούν να είναι εκείνη που τον στρατολόγησε. Η μητέρα φέρεται να εξυμνεί το ISIS στο διαδίκτυο.


Οι ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές εξετάζουν μέτρα για να εμποδίσουν την επιστροφή των τζιχαντιστών όπως  η αφαίρεση της ιθαγένειας σε όσους Ευρωπαίους υπηκόους μεταβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη με ασαφείς «στόχους».

Χθες Σάββατο η ΕΛΑΣ είχε εκδώσει ανακοινώσει με την οποία διαβεβαίωνε ότι είχε κάνει έρευνα σε εταιρεία στο Μαρκόπουλο στην οποία εκπαιδεύονταν πιλότοι και είχε διευκρινίσει ότι δεν εκπαιδεύονται τζιχαντιστές στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 200 ΒΕΛΓΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Νίκος Παππάς: Οριστικά εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι είχαν ζητήσει «άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» για την «απαράδεκτη συμπεριφορά του»
THE LIFO TEAM