Μητσοτάκης: Οι συνδικαλιστές είναι δικτάτορες

Μητσοτάκης: Οι συνδικαλιστές είναι δικτάτορες Facebook Twitter
7

Δικτάτορες αποκαλεί σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι δεν θα κάνουν τη χάρη ούτε σε αυτούς, ούτε στον Αλέξη Τσίπρα.

 «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στους συνδικαλιστές - δικτάτορες που ταλαιπωρούν τον λαό και επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κάποιους, πολύ λίγους, που θέλουν να διατηρήσουν τα οφίκιά τους σε βάρος των πολλών» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συμπληρώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στηρίξει ούτε μια στρατηγική επένδυση, ούτε αποκρατικοποίηση ούτε μία μεταρρύθμιση. Έχει πάρει "αγκαλιά" τον μέχρι χθες πράσινο συνδικαλιστή Φωτόπουλο, μαζί με μια ετερόκλητη συμμαχία αποτελούμενου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους ΑΝΕΛ. Επιχειρεί να βυθίσει στο σκοτάδι ολόκληρη την Ελλάδα, να διαλύσει τους επαγγελματίες και να πλήξει ευθέως τον τουρισμό και τη διεθνή εικόνα της χώρας».

Κάνει επίσης λόγο για εκβιαστική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει: «έχουμε την εθνική υποχρέωση να σταθούμε απέναντι στον εκβιασμό των αριθμών του ΣΥΡΙΖΑ»

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

4 σχόλια
Τί είναι ΑποκρατικοποίησηΟ όρος Αποκρατικοποίηση χρησιμοποιείται για να υποδηλωθεί η μεταβίβαση μίας αρμοδιότητας ή επιχείρησης από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η εφάπαξ ή σταδιακή έξοδος επιχειρήσεων του Δημοσίου από τον έλεγχό του (Άρθρο 2, Ν. 3049/2002). Αυτή η μεταβίβαση μπορεί να γίνει με διάφορες μορφές και σε διαφορετικές εκτάσεις. Έτσι, ως αποκρατικοποίηση περιγράφεται: 1. Η μετατροπή μίας διοικητικής αρχής ή ενός νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. 2. Η μετάθεση μίας κρατικής αρμοδιότητας σε ιδιώτες. 3. η κατάργηση κρατικών μονοπωλίων και η απελευθέρωση της σχετικής αγοράς και η πώληση μίας επιχείρησης ή γενικότερα ενός περιουσιακού στοιχείου του Δημοσίου σε ιδιώτες. -------------------------------------------------------● ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ (!?!?!?!?):*** Επιπλέον, γίνεται λόγος και για αποκρατικοποίηση κανόνων δικαίου προκειμένου να υποδηλωθεί το φαινόμενο εκείνο κατά το οποίο ιδιώτες θεσπίζουν κανόνες οι οποίοι στη συνέχεια με κρατική πράξη λαμβάνουν τον χαρακτήρα κανόνων δικαίου. ***-------------------------------------------------------Ανάλογα με το εάν το κράτος διατηρεί ή όχι τον έλεγχο της μεταβίβασης δραστηριότητας υπάρχουν δύο μορφές αποκρατικοποίησης: α) εκείνη οπού η δραστηριότητα δεν ασκείται πλέον από το δημόσιο νομικό πρόσωπο του κράτους ή από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου αλλά από νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (π.χ. ανώνυμη εταιρία), το οποίο διέπεται κατά βάση από τους κανόνες του ιδιωτικού δικαίου, ταυτόχρονα όμως, ανήκει –εξ ολοκλήρου ή κατά πλειοψηφία – στο κράτος. Σ’ αυτή την περίπτωση έχει μεταβιβαστεί η σχετική δραστηριότητα. β) η περίπτωση όπου το κράτος παραχωρεί μία δραστηριότητα σε έναν ή περισσότερους ιδιώτες χωρίς να διατηρεί τον έλεγχο της μεταβιβασθείσας δραστηριότητας. Εδώ ανήκει η κατάργηση κρατικών μονοπωλίων και η απελευθέρωση της σχετικής αγοράς. Στις περιπτώσεις αυτές γίνεται πραγματική μεταβίβαση της δραστηριότητας από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα και έτσι είναι ορθότερο να γίνεται λόγος για αποκρατικοποίηση. Ο όρος αποκρατικοποίηση δηλώνει με μεγαλύτερη σαφήνεια την αποδέσμευση της εκάστοτε δραστηριότητας από το κράτος και έτσι διακρίνεται η περίπτωση αυτή από την απλή αλλαγή της μορφής άσκησης της κρατικής δραστηριότητας (που αναφέρεται ως ιδιωτικοποίηση).
Πολλοί μάλλον δεν το έχουν καταλάβει και καλό είναι να ξυπνήσουνε. Αυτό που ουσιαστικά πωλείται δεν είναι η ΔΕΗ ως ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ντουβάρια και πατώματα αλλά ο λιγνίτης, το ορυκτό καύσιμο που απαιτείται για να λειτουργήσουν αυτές οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις οι οποίες πωλούνται. Χωρίς αυτό, αυτές οι εγκαταστάσεις είναι κυριολεκτικά άχρηστες στον αγοραστή και πωλούνται "πακέτο" μαζί με τα δικαιώματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης του λιγνίτη (η οποία ανήκει στην ΔΕΗ).Φυσικά για όσους καταλαβαίνουν, όποια και αν ήταν η τιμή, ακόμη και πολύ μεγάλη, δεν πουλάς σε κανέναν τους ενεργειακούς πόρους μίας χώρας και τις εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης τους.Θα έχετε ακούσει φυσικά και για την ιδιωτικοποίηση του νερού και πώληση των κρατικών οργανισμών διαχείρισης του σε ιδιώτες, σωστά; Βάσει της εθνικής νομοθεσίας και του συντάγματος, στους οργανισμούς αυτούς ανήκει το άλλο σημαντικό κομμάτι που σχετίζεται με την ΔΕΗ και έχει να κάνει με τις κρατικές υδροηλεκτρικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Σημαντικό κομμάτι των οποίων, ελέγχεται, καθορίζεται και ρυθμίζεται από αυτούς τους κρατικούς οργανισμούς διαχείρισης.Εμμ...! Τι νομίζατε, πως είχαν στο μυαλό τους να ιδιωτικοποιήσουν, απλώς, τους σωλήνες του δικτύου υδροδότησης ή τους υπονόμους;;;... (Τα σκ@τ@ δικά μας θα μείνουν).Αυτό που γίνεται και μάλιστα με τον τρόπου που πάει να γίνει αλά «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», είναι απαίσιο. Αν τα καταφέρουν, μετά μη κλαιγόμαστε για τα τραγικά επακόλουθα.Για πολλοστή φορά ως χώρα μας πιάσανε κορόιδα!Μοιάζουμε με κουτοχωριάτες που ο μπάρμπας από το Αμέρικα και την... Αστραλία με μερικά ψωροδολάρια αγόρασε το μισό χωριό από την πλευρά των ελιόδεντρων...Αλλά δεν πειράζει. Μας άφησε την πλευρά της εκκλησίας και του νεκροταφείου...
Πας τώρα κι εσύ να βάλεις μυαλό σε ανθρώπους που νομίζουν ότι η αλήθεια βρίσκεται στα δελτία ειδήσεων του MEGA, του ΑΝΤ1 και του STAR...Αν τα έλεγε όλα αυτά που λες εσύ κάποιο από αυτά τα δελτία ίσως και να είχαν άποψη, μέχρι να γίνει αυτό (αν ποτέ) οι Έλληνες θα παραμένουν άβουλα και απολύτως κατευθυνόμενα όντα.
Ανατρέξτε στα αντίστοιχα δημοσιεύματα του 2008 όταν γινόταν η αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ που ήταν "εθνικός θησαυρός" και συγκρίνετε τα με την σημερινή κατάσταση στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.
Σωστά...άρα είναι δικτάτορας όποιος δεν επιθυμεί το ξεπούλημα της χώρας του αλλά δεν είναι δικτάτορας όποιος θεωρεί τη χώρα κτήμα του και με συνοπτικές διαδικασίες τη ξεπουλάει όσο-όσο σε όποιον τον βολεύει. Αυτή η κυβέρνηση πια έχει αλλάξει ακόμα και τη σημασία κάποιων λέξεων. Τι πιο δημοκρατικό από το να γίνει δημοψήφισμα (όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ) για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ; Φτάσαμε στο σημείο δηλαδή να θεωρούμε οποιαδήποτε αναφορά σε δημοψήφισμα προσβολή της δημοκρατίας. Στην Ελβετία για το παραμικρό κάνουν δημοψήφισμα και στη χώρα που δημιούργησε τη δημοκρατία μια τόσο δημοκρατική διαδικασία είναι πλέον ταμπού.