Αντικλεπτικό σύστημα 'kill switch' για συσκευές με Android και Windows

Αντικλεπτικό σύστημα 'kill switch' για συσκευές με Android και Windows Facebook Twitter
3

Στην προσθήκη ενός αντικλεπτικού συστήματος για τα smartphone με λειτουργικά Android και Windows, προβαίνουν η Google και η Microsoft, αντίστοιχα, μετά τη δραματική άνοδο των περιστατικών κλοπής 'έξυπνων' κινητών παγκοσμίως, καθώς και την παραίνεση των αρχών, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο.

Το σύστημα "kill switch" είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που νεκρώνει το κινητό εξ αποστάσεως, με ένα κλικ, μόλις ο χρήστης αντιληφθεί την κλοπή, μετατρέποντάς το σε "τούβλο", και ήδη η Apple αλλά και η Samsung παρέχουν παρόμοιες αντικλεπτικές λύσεις ως πρόσθετες εφαρμογές στις συσκευές τους, με θεαματικά αποτελέσματα.

Με έναν στους τρείς Ευρωπαίους πολίτες να έχουν αναφέρει κλοπή ή απώλεια κινητού μέσα στο 2013, και πολλαπλασιασμό των περιστατικών κλοπής smartphones παγκοσμίως, η προσθήκη ενός συστήματος που θα νεκρώνει το κινητό, το οποίο έχει μεγάλη αξία μεταπώλησης στην μαύρη αγορά, είναι επιτακτική ανάγκη, αναφέρει δημοσίευμα του BBC. 

Στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι μέσα σε ένα εξάμηνο από τη στιγμή που η Apple εξόπλισε το λειτουργικό iOS 7, με το αντίστοιχο αντικλεπτικό σύστημα για τα iPhone, οι κλοπές των εν λόγω συσκευών μειώθηκαν κατά 17% στη Νέα Υόρκη, 38% στο Σαν Φραντσίσκο και 24% στο Λονδίνο, ενώ αυξήθηκαν οι κλοπές smartphones άλλων εταιρειών που δεν το διέθεταν.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι αποτελεσματικές. Τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό. Οποιαδήποτε ενέργεια κλειδώματος θα γίνεται φαντάζομαι μέσω του δικτύου δεδομένων. Άρα με το 3g κλειστό, που οι περισσότεροι το έχουν κλειστό γιατί οι χρεώσεις είναι ληστρικές, δεν μπορεί να γίνει κλείδωμα.2ον και κυριότερο μιλάμε για εφαρμογή η οποία θα εγκαθίσταται. Ένας λίγο ψαγμένος κλέφτης, μόλις αρπάζει το κινητό θα το κλείνει, θα το ανάβει σε recovery mode --> επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και πάει η εφαρμογή. Εκτός και αν η εφαρμογή είναι ήδη προεγκατεστημένη στο λειτουργικό, αλλά και πάλι δύναται να αφαιρεθεί.
όχι κατ'ανάγκη. υπάρχουν ήδη εφορμογές (όπως το cerberus) που εγκαθίστανται στο φάκελο /system τον οποίο δεν αγγίζει τυχόν επαναφορά. Η απενεργοποίηση του κινητού μετά μπορεί να γίνει ακόμη και μέσω wifi.