Πρώτη δύναμη εμφανίζεται και φέτος η ΔΑΠ στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας ενώ υποχώρηση σημειώνουν τα ποσοστό της ΠΑΣΠ και άνοδο τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Περίπου στα ίδια μένουν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡ.ΕΝ) και των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά). Η συμμετοχή κυμάνθηκε περίπου στο 50%.
Σύμφωνα με τη ΔΑΠ, η παράταξη έλαβε 42,1%, 12,67% η ΠΑΣΠ, 18,38% η Πανσπουδαστική, 10,31% τα ΕΑΑΚ και 5,5% η ΑΡ.ΕΝ.
Κατά την Πανσπουδαστική σε 78 από 193 συλλόγους στα ΑΕΙ πήραν: 22,52% τα ψηφοδέλτια της παράταξης (πέρυσι 17.99%), 30,51% η ΔΑΠ (πέρυσι 31,06%), 13,71% η ΠΑΣΠ (πέρυσι 17,99%), 12,73% τα ΕΑΑΚ (πέρυσι 13,54%), 5,66% ην ΑΡ.ΕΝ. (πέρυσι 4,57%), 12,92% τα λοιπά ψηφοδέλτια (πέρυσι 14,70%).
Κατά τη διαδικασία υπήρξαν και απρόοπτα αφού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο εισέβαλαν άγνωστοι οι οποίοι πήραν τρεις κάλπες που στη συνέχεια έκαψαν. Η ΠΑΣΠ αποφάσισε κατόπιν αυτών να μην ανακοινώσει αποτελέσματα.
Πολιτική /
Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Πέντε ελληνικά νησιά που ξεχωρίζει το National Geographic
Ελεύθερος ο «Τίμι», η φάλαινα που είχε παγιδευτεί τον τελευταίο μήνα σε αβαθή στη Βαλτική
Artemis II: Το πρώτο πράγμα που έφαγαν οι αστροναύτες μετά την επιστροφή από τη Σελήνη
Steven Pruitt: Ο άνθρωπος που με 6 εκατ. edits έχει επηρεάσει το ένα τρίτο της Wikipedia
Ένα μυστήριο 4.000 ετών από το Ιράν: Αποκρυπτογραφήθηκε η Γραμμική Ελαμιτική