Το υπ. Πολιτισμού μηνύει τον Ψινάκη

Το υπ. Πολιτισμού μηνύει τον Ψινάκη Facebook Twitter
8

 

Το υπ. Πολιτισμού μηνύει τον Ψινάκη Facebook Twitter

Την αντίδραση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του υπ. Πολιτισμού προκάλεσε η επίσκεψη του Ηλία Ψινάκη στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Αιγυπτίων Θεών στη Νέα Μάκρη.

Ο Ψινάκης, που είναι υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Μαραθώνα, επισκέφθηκε το χώρο συνοδεία κάμερας του Star και φωτογραφήθηκε εκεί προκειμένου να δείξει την εγκατάλειψη του χώρου από το κράτος.

Όμως το υπ. Πολιτισμού προσέφυγε σύμφωνα με το Έθνος, στη δικαιοσύνη επειδή αυτή η είσοδος ήταν παράνομη καθώς δεν ζητήθηκε άδεια.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κίνηση αυτή του Ψινάκη είναι δυνατόν να προκαλέσει μιμητές « με συνέπειες για τον αρχαιολογικό χώρο, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν».

Ο ίδιος δηλώνει ότι η κίνηση του ήταν συμβολική καθώς θέλει να αναδείξει παγκοσμίως τον πολιτιστικό πλούτο του Μαραθώνα.

Πάντως το συγκεκριμένο ιερό, το μοναδικό στην Αττική με αιγυπτιακές αρχαιότητες, παραμένει κλειστό για το κοινό και ανοίγει μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με το υπ. Πολιτισμού τους θερινούς μήνες, «εφόσον προσληφθεί έκτακτο προσωπικό».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Ελλάδα / ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Εξετάστηκε εάν το επώνυμο «Ντε Γκρες», που δεν αντιστοιχεί στο συνήθη τύπο επιθέτου στη χώρα μας, θα μπορούσε να δημιουργήσει την εντύπωση στους πολίτες (αντικειμενική αντίληψη) ότι το πρόσωπο που το κατέχει, έχει προνόμια καταγωγής ή και κοινωνικής θέσεως
LIFO NEWSROOM
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ελλάδα / Προσωπικός Αριθμός: 21.000 πολίτες εξέδωσαν σε μία ώρα - Τι ισχύει για όσους δεν βγάλουν μόνοι τους

Ο προσωπικός αριθμός σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και άλλων αριθμών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο
LIFO NEWSROOM