"Αλλες χώρες έχουν μαφία. Στη Βουλγαρία, η μαφία έχει τη χώρα"

"Αλλες χώρες έχουν μαφία. Στη Βουλγαρία, η μαφία έχει τη χώρα" Facebook Twitter
1

Αίσθηση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του βούλγαρου υπουργού Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετάνοφ, καθώς δήλωσε ότι η χώρα του είναι μία «όαση» του οργανωμένου εγκλήματος, κατά την επίσκεψή του στην πόλη Ρούσε, στη βορειοανατολική Βουλγαρία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αξιοσημείωτο είναι ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια ο ίδιος ο υπουργός και όλα τα στελέχη-κλειδιά του κυβερνώντος κόμματος GERB επαναλάμβαναν σε όλους τους τόνους, ότι καταπολεμούσαν επιτυχώς, μέχρι και ότι είχαν καταστείλει το οργανωμένο έγκλημα, ότι είχαν σταματήσει απαγωγές και εκτελέσεις «κατά παραγγελία», ότι είχαν συλλάβει το «Χταπόδι» (όπως έχει γίνει δημοφιλής στις σελίδες των βουλγαρικών ΜΜΕ ο Αλεξέι Πετρόφ, εναντίον του οποίου διεξάγονται εδώ και δύο χρόνια δίκες με κατηγορίες για συμμετοχή σε διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες και έχει κατηγορηθεί δημόσια σε πολλές περιπτώσεις πως είναι ο «μεγάλος νονός της βουλγαρικής μαφίας»).

"Αλλες χώρες έχουν μαφία. Στη Βουλγαρία, η μαφία έχει τη χώρα" Facebook Twitter
"Αλλες χώρες έχουν μαφία. Στη Βουλγαρία, η μαφία έχει τη χώρα" Atanas Atanasov, μέλος του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου

Η εφημερίδα «Σεγκά» σε σημερινό της άρθρο τονίζει ότι «Ο κ. Τσβετάνοφ διαφημίζει τη Βουλγαρία ως παράδεισο του οργανωμένου εγκλήματος».

Συγκεκριμένα ο αρθρογράφος, Κίριλ Ντίμοφ, ο βούλγαρος υπουργός προέβη στο σχόλιό του σε απάντηση ερώτησης αναφορικά με την αντίδραση των αρχών στην υπόθεση των δύο Βούλγαρων νεαρών, οι οποίοι καταδικάστηκαν πρόσφατα σε θάνατο δια απαγχονισμού στη Μαλαισία ύστερα από κατηγορία για απόπειρα παράνομης εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα αυτή.

"Αλλες χώρες έχουν μαφία. Στη Βουλγαρία, η μαφία έχει τη χώρα" Facebook Twitter

«Όλα, όσα έπρεπε να γίνουν, έχουν γίνει. Αυτό, που μπορώ να κάνω σαν έκκληση προς εκείνους, οι οποίοι βγαίνουν έξω από τη χώρα ενώ πιστεύουν, ότι μπορούν να κάνουν διακίνηση ή να έχουν εγκληματική δραστηριότητα, όπως και να «αποσπούν» χρήματα από αυτόματα τραπεζικά μηχανήματα (ΑΤΜ) με πλαστές κάρτες (έγκλημα, για το οποίο Βούλγαροι δράστες έχουν γίνει ευρύτατα γνωστοί διεθνώς για τις «επιδόσεις» τους) είναι να ξέρουν, ότι η νομοθεσία σε ορισμένα κράτη είναι αυστηρότατη. Αν στη Βουλγαρία μπορούμε να πούμε, ότι είμαστε «όαση» του οργανωμένου εγκλήματος ή των προσώπων, που ασχολούνται με εγκληματική δραστηριότητα, στο εξωτερικό τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά» σημείωσε.

"Αλλες χώρες έχουν μαφία. Στη Βουλγαρία, η μαφία έχει τη χώρα" Facebook Twitter
O υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, τρίτος από αριστερά.
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ
Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια