Οργή Βενιζέλου για τον Γιώργο

Οργή Βενιζέλου για τον Γιώργο Facebook Twitter
6

Την οργή και την έκρηξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες το «όχι» του Γιώργου Παπανδρέου στο άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τον Παπανδρέου στο γραφείο του και του είπε: «Είναι ντροπή σου αυτό που έκανες διότι είχες ενημερωθεί για τη ρύθμιση για τις τράπεζες και θα μπορούσες να είχες έρθει και να τοποθετηθείς στην κοινοβουλευτική ομάδα, κάτι που δεν έκανες, ή να έρθεις σε εμένα για να λύσουμε το θέμα».

Παράλληλα υπήρξε και δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην οποία γίνεται λόγος για «πολιτικά παιχνίδια» και «υποκρισίες».

ΌΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.
Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.
Κανένα άλλωστε μέλος της Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.
Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.
Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό.

Οργή και με Απόστολο Κακλαμάνη:

Την οργή του Ε. Βενιζέλου προκάλεσε όμως και το «παρών» του Απόστολου Κακλαμάνη «Αυτή σου η στάση είναι προσβλητική για όλη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεν προϊδέασες για τη στάση σου ούτε στην Κ.Ο. του κόμματος ούτε στη σημερινή σου ομιλία», φέρεται να του είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Βενιζέλος θέλει να διαφοροποιηθεί από τον Παπανδρέου, να δείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτόν και την καταστροφική πολιτική του. Μα για πόσο ηλίθιο περνάει τον ελληνικό λαό; Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι μαζί μας ξεπουλήσανε;
Παπανδρεου εναντιον Βενιζελου.....Ευαγγελος κατα Γιωργακη......Ευτυχως που δεν χρειαζεται να "παρουμε θεση"...Διοτι,καταπως λεει κι' ο λαος μας :"Ασπρος λυκος,μαυρος λυκος,ολοι οι λυκοι μια γενια".....
Α,πολύ μου αρέσει που ο Μπένι καταλογίζει στον Τζέφρι υποκρισία και πολιτικά παιχνίδια,λες και ο ίδιος είναι αναμάρτητος...Υποκριτής^2 ο δικός σου.