ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Άρση ασυλίας για δυο βουλευτές της Ν.Δ.

Άρση ασυλίας για δυο βουλευτές της Ν.Δ. Facebook Twitter
1

Την άρση της ασυλίας δύο βουλευτών της Ν.Δ. των Φωτεινής Αραμπατζή  και Χρήστου Κέλλα αποφάσισε η Βουλή ενώ απέρριψε το αίτημα για τους Γεράσιμο Γιακουμάτο (ΝΔ), Κωνσταντίνο Μουσουρούλη (ΝΔ) και Πάρη Κουκουλόπουλο (ΠΑΣΟΚ).

Σε ό,τι αφορά στην κ. Αραμπατζή πρόκειται για υπόθεση εργατικής διαφοράς ενώ το αίτημα για τον κ. Κέλλα αφορά σε παράβαση καθήκοντος με την ιδιότητά του ως αντιδημάρχου και συγκεκριμένα, ότι δεν «σφράγισε» κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για τον Γ. Γιακουμάτο, πρόκειται για την υπόθεση των φορολογικών παραβάσεων στον οίκο ευγηρίας, τον οποίο διευθύνουν η σύζυγος του και ο αδελφός του. Ο ίδιος έκανε λόγο για πολιτική δίωξή του, αφού, όπως είπε, ο ίδιος δεν είναι μέτοχος στην επιχείρηση, παρά πληρωνόταν ως γιατρός με τιμολόγιο. Μίλησε δε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, για κατασκευασμένο κατηγορητήριο, καθώς -όπως είπε- για «ένα μονομελές πταίσμα και 3.000 ευρώ φόρο», έβαλαν χειροπέδες στη γυναίκα του. «Ποιοι είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι της οικονομικής αστυνομίας; Ο κ. Ανδρεουλάκος και ο κ. Δένδιας. Συγχαρητήρια που βρήκατε τη "λίστα Λαγκάρντ", που πιάσατε τον Ξηρό και πήγατε την κυρά- Λένη στο αυτόφωρο. Ντρέπομαι. Αυτή η Δημοκρατία δεν είναι καλή» κατέληξε ο κ. Γιακουμάτος.

Ο Κ. Μουσουρούλης είπε πως κατηγορείται -ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, την περίοδο 2007- 2009- γιατί «δεν ανέθεσε απευθείας» σε ιδιωτική εταιρεία την εκμετάλλευση λατομείου που βρισκόταν σε δημόσια έκταση.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM