Εξετάζουν μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%

Εξετάζουν μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης επιβεβαίωσε χθες σε εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ότι μελετάται η εφάπαξ μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίων μονάδων. Παραμένει μνημονιακή υποχρέωση της χώρας η μείωση ως το 2016, αλλά μελετάται να μείωση να πιστωθεί σύντομα.

"Οικονομετρικά υποδείγματα φανερώνουν ότι μία μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες θα οδηγήσει σε πρόσληψη τουλάχιστον 30.000 ατόμων, περιορίζοντας σημαντικά την αναζήτηση δημοσιονομικών ισοδύναμων από τα 800 εκατ. ευρώ σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα" σημείωσε χθες ο κ. Βρούτσης, όπως γράφει ο Σκάι, απαντώντας, έτσι, εμμέσως και στο ερώτημα για την τρύπα που θα δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς η τελική μείωση του ασφαλιστικού εσόδου κατά 3,9% θα στοιχίσει στο κράτος 400 με 450 εκατ. ευρώ. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι η τόνωση της ανταγωνιστικότητας από τη μείωση θα αντανακλαστεί και στην αύξηση των δημόσιων εσόδων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Οικονομία / Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Από τη γεωπολιτική και την οικονομία έως την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Υγεία και την Επιστήμη, οι κρίσιμες εξελίξεις της νέας εποχής στο επίκεντρο των συζητήσεων, υπό τον τίτλο: “The Shock of the New”
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια