Νέο σκάνδαλο: Με κοινοτικά κονδύλια ανακαίνισε το εξοχικό ο Λιάπης

Νέο σκάνδαλο: Με κοινοτικά κονδύλια ανακαίνισε το εξοχικό ο Λιάπης Facebook Twitter
10

 

Με ένα ακόμη σκάνδαλο επιστρέφει στο προσκήνιο ο Μιχάλης Λιάπης μετά την καταδίκη του για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση.



Σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής”, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε κοινοτικά κονδύλια για να ανακαινίσει τη βίλα του στην Ευρυτανία. Πρόκειται για κονδύλια που δόθηκαν για διαμόρφωση τουριστικών καταλυμάτων την περίοδο 1992-1993, όταν ο ίδιος ήταν υφυπουργός Εμπορίου. Το ποσό που χρησιμοποιήθηκε τότε ήταν 10 εκατομμύρια δραχμές, με τα οποία ανακαινίστηκε η βίλα που όμως ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε ως τουριστικό κατάλυμα.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ως ενδιάμεσος φορέας για την επιδότηση λειτούργησε η αναπτυξιακή εταιρίας της νομαρχίας Ευρυτανίας- πρόεδρος της οποίας ήταν ο τότε νομάρχης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κοντογεώργος. (Για δάνεια που είχε λάβει η κοινοτική εταιρία ύψους 4,7 εκ ευρώ από το παρακαταθηκών και Δανείων έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Κοντογεώργου και μελών του δ.σ.).



Ο κ. Κοντογεώργος επιβεβαίωσε στο MEGA ότι το σπίτι είχε μπεί στο πρόγραμμα, λέγοντας: «Από το Μεγάλο Χωριό μπήκαν δέκα εκμεταλλεύσεις μεταξύ των οποίων και της οικογένειας, μάλλον της θείας του Λιάπη, με εκπρόσωπο τον Μάρκο Λιάπη. Ενετάχθη μια τέτοια επένδυση όμως από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν πήρε όλα τα ποσά που προβλέπονταν από την αρχική σύμβαση».



Ο ALPHA παρουσίασε έγγραφο από το οποίο φαίνεται ότι την ένταξη του σπιτιού στο πρόγραμμα είχε ζητήσει η θεία του Μιχάλη Λιάπη στις 21 Ιουνίου του 1995. Το 2002 η οικογένεια ζήτησε την παύση της λειτουργίας του σπιτιού ως τουριστικό κατάλυμα και έτσι το σπίτι, τους έμεινε ανακαινισμένο και πληρωμένο με κοινοτικά κονδύλια.


Το σπίτι στην Ευρυτανία δηλώνεται στο “πόθεν έσχες” του Λιάπη ως ιδιοκτησία κατά 50%.





10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
εντάξει, δεν τον αφήσαμε να ηρεμίσει στην Μαλαισία,...αλλά ούτε και στο ησυχαστήριο του στην Ευρυτανία να μη μπορεί να καταφύγει αυτός ο τόσο καταπονημένος άνθρωπος;
Αστειεύεσαι; Τότε λεφτά υπήρχαν! Άλλωστε οι χαζοί οι Ευρωπαίοι τα πλήρωναν αυτά. Τα ίδια (και χειρότερα) έχουν γίνει με τις κοινοτικές επιδοτήσεις για τις καλλιέργειες σε όλη την ελλάδα.
Ο Λιάπης δηλητηρίασε το νερό και εκαψε τα σπαρτά...από την πλήρη ατιμωρησία στους αποδιοπομπαίους τράγους - ίσως να είναι και πρόοδος. Αβαρίες για να διατηρηθούν τα στεγανά, τα Μέσα έχουν τη σημασία τους.
@GeroEko 4.1.2014 | 12:18Είναι γεγονός ότι η πάταξη της διαφθοράς περιορίζεται σε κατόχους ηχηρών ονομάτων. Όπως εμφανίζεται να λέει ο Σαμαράς σε φανταστική του ομιλία, γραμμένη στην πραγματικότητα από τον Τάκη Μίχα [«Τι άλλο, λοιπόν, θέλετε;»](http://bit.ly/1cPuPOU):> Χτυπάμε τη διαφθορά κυνηγώντας τα μεγάλα ονόματα που αρέσουν στους τηλεπαρουσιαστές και όχι τους ανώνυμους ανθρώπους του δημοσιοϋπαλληλικού μόχθου. Έχουμε συλλάβει πολλούς καθηγητές λυκείου για "ιδιαίτερα"; Γιατρούς για "φακελάκι"; Εξεταστές οδήγησης για το "δωράκι" για τη χορήγηση του διπλώματος; Υπάλληλους υπουργείου για το "γρηγορόσημο";
@MeBeast 5.1.2014 | 00:23> Ο Κάντας, οι διευθυντές πολεοδομίας, οι γιατροί του Κολωνακίου είναι μεγάλα ονόματα;Αν ο διευθυντής Εξοπλισμών δεν είναι μεγάλο όνομα, τότε ποιος είναι;Πρόσφατο περιστατικό ανώνυμης διαφθοράς: [Σε κλέβουν, φίλε](http://bit.ly/1ey47Jk).
Ο Κάντας ήταν αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών άγνωστος στο κοινό μέχρι τώρα. Σημασία έχει ότι κάτι αρχίζει και αλλάζει. Αυτά τα άτομα που ήταν μέχρι τώρα στο απυρόβλητο δεν είναι πια. Είτε είναι σε υπουργεία, σε ΣΔΟΕ, εφορίες η πολεοδομίες. Αυτό είναι σημάδι υγείας, δεν βλέπω κανένα σοβαρό λόγο να το αποδομουμε και να το μειώσουμε. Όσο για το άρθρο που αναφέρεις, πρόκειται για άλλη διαφθορά. Η μικρή καθημερινή που θέλει χιλιάδες ελέγχους και άλλα τόσα πρόστιμα. Οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν σε 1 μέρα αλλά το θετικό είναι ότι ο κόσμος ξυπνάει, αντιδρά και δεν θέλει να πληρώνει για την πονηριά του διπλανού.