Τόπλες μέσα στην ισπανική Βουλή οι Femen

Τόπλες μέσα στην ισπανική Βουλή οι Femen Facebook Twitter
4

Μέσα στο ισπανικό Κοινοβούλιο χτύπησαν αυτή τη φορά οι ακτιβίστριες της Femen, οι οποίες εισέβαλαν στον εξώστη και έβγαλαν τα μπλουζάκια τους, διακόπτοντας την ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας, Αλμπέρτο Ρουίζ Γκαγιάρντ.

Τα τρία μέλη των Femen φώναζαν «η άμβλωση είναι ιερή», ως διαμαρτυρία για τους περιορισμούς στην άμβλωση που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι.

Μετά από αρκετή προσπάθεια, αστυνομικοί κατάφεραν να τις απομακρύνουν.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Η άμβλωση είναι ιερή" - μωρέ άς είναι και άγια, λίγο με νοιάζει, το θέμα είναι να την πληρώνεις εσύ και να μήν τη χρεώνεται ο διπλανός σου !Θεωρείς την έκτρωση σάν μιά οποιαδήποτε μέθοδο αντισύλληψης ; Με γειά σου με χαρά σου, κάνε και δέκα κάθε χρόνο αλλά τί δουλειά έχει το ασφαλιστικό σου ταμείο ; Όσο για τους περιορισμούς...γελιέστε όσοι το αποδίδετε σε τάχα μου χαζοηθικούς λόγους κάποιων τρελλαμένων βουλευτών - οικονομικό είναι το θέμα, 450.000 είναι ετήσια οι εκτρώσεις στην Ελλάδα και όσο η πιτσιρίκαρία ακούει πως είναι εύκολο και τζάμπα και "ιερό" δικαίωμα, τόσο του δίνει και καταλαβαίνει (85.000 στους εφήβους !) Όμως, η φιλελεύθερη ηθική φίλοι βρίσκεται πίσω κι απ'αυτό κι όχι ο Πάπας ή ο Χριστόδουλος, είναι η καινούργια πραγματικότητα που όλοι την ξορκίζουν αλλα όλο και πιό πολύ φλερτάρουν μαζί της οι κυβερνήσεις : κάνε ότι θέλεις ελεύθερα, ακομπλεξάριστα, ανεμπόδιστα, με την προστασία μάλιστα του νόμου αλλά πλήρωσέ τα στο ακέραιο.
O νόμος που συζητιέται στην ισπανική βουλή δεν έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση των αμβλώσεων. Απαγορεύει κάθε άμβλωση όταν δεν υπάρχει θέμα βιασμού ή ιατρικού προβλήματος για τη μητέρα ή το έμβρυο. Ουσιαστικά γυρνάει την Ισπανία στην προ του 2010 κατάσταση, καθώς ο ισχύων νόμος που ψηφίστηκε πριν μόλις τρία χρόνια επιτρέπει στις γυναίκες να επιλέγουν την άμβλωση ελεύθερα κατά τις πρώτες 14 εβδομάδες της εγκυμοσύνης.Δεν συμφωνώ στο να χρησιμοποιείται η άμβλωση ως μέσο αντισύλληψης από τους "απρόσεκτους". Όμως το οικονομικό κόστος της άμβλωσης είναι μηδαμινό μπροστά στο τεράστιο κοινωνικό κόστος που έχουν οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνης ειδικά για νέες κοπέλες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
@ τσώφλι πασατέμπου, ας μη λέμε ό,τι μας κατεβαίνει στο κεφάλι παρακαλώ, ειδικά όσον αφορά σε καταγεγραμμένα νούμερα.Συμφωνα με στοιχεία, λοιπόν, του παγκόσμιου οργανισμού υγείας (WHO) και των ηνωμένων εθνών (UN) οι εκτρώσεις, για το έτος 2007, είναι περί τις 16.264Λες από το 2007 έως το 2013 (συν τις τυχόν επικίνδυνες/αδήλωτες "ματζουνο"-εκτρώσεις), να φτάνουμε τις 450.000;(reported abortions 2007: 16.264)http://www.johnstonsarchive.net/policy/abortion/ab-greece.html(abortions 2005: 15.782)http://unstats.un.org/unsd/demographic/products/dyb/dyb2005/Table13.pdf(live births 2007: 111.926)http://unstats.un.org/unsd/demographic/products/dyb/dyb2011/Table09.pdf(abortion per 1000 live births: 145,31)http://data.euro.who.int/hfadb/tables/tableA.php?w=1920&h=1200