Σε ετοιμότητα η πολιτική ηγεσία σε περίπτωση επίθεσης στη Συρία

Σε ετοιμότητα η πολιτική ηγεσία σε περίπτωση επίθεσης στη Συρία Facebook Twitter
1

 

Η κατάσταση στη Συρία θα έχει σαφώς απήχηση και στη χώρα μας, αφού, όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε προ των πυλών επίθεσης, ακόμα και αν δεν υπάρξει ομοφωνία στον ΟΗΕ.

Αυτό που απασχολεί περισσότερο το Μαξίμου είναι το κύμα προσφύγων που θα προκληθεί από ενδεχόμενη επίθεση και το ενδεχόμενο γενικότερης ανάφλεξης του «μουσουλμανικού τόξου».

Έτσι  γίνονται διαρκώς συσκέψεις με στόχο να αναλυθούν τα πιθανά σενάρια και να υπάρχουν λύσεις  για κάθε περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες  στη χθεσινή σύσκεψη, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κρίση στη Συρία, ενώ έγινε κουβέντα για ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου και τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο στην ελληνική οικονομία.

Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι η οικονομία της χώρας θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ενδεχόμενη αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Εξάλλου, ειπώθηκε πως η «βιασύνη» του Α. Σαμαρά να ανοίξει  θέμα μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου που προμηθευόμαστε από την Gazprom δεν ήταν  τυχαία.

Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Σήμερα αναμένεται ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην οποία θα συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικού Σώματος και ο διοικητής της ΕΥΠ.

«Επιθυμούμε πολιτική λύση, σε περίπτωση όμως που υπάρξει ΝΑΤΟϊκό αίτημα, η Ελλάδα θα εφαρμόσει όσα απορρέουν από τις διεθνείς υποχρεώσεις της» ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος. Πράγμα που σημαίνει ότι αν το ΝΑΤΟ ζητήσει να δοθεί δυνατότητα διέλευσης  και χρήσης των ΝΑΤΟϊκών βάσεων, η χώρα θα την δώσει. Όμως, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, περαιτέρω συμμετοχή της χώρας σε αυτόν τον πόλεμο δεν θα υπάρχει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM