Η πόλη που δεν ξύπνησε ποτέ

Η πόλη που δεν ξύπνησε ποτέ Facebook Twitter
23

Ανδρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι, παιδιά και βρέφη, δολοφονήθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν στα σπίτια τους - Χιλιάδες και τα θύματα με αναπνευστικά προβλήματα

Φρικιαστικές εικόνες στοιχειώνουν όποιον τις δει. Το προάστιο Άιν Τάρμα της Δαμασκού είναι πλέον πόλη «φάντασμα». Οι 1.300 κάτοικοί του δολοφονήθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν, μέσα στα σπίτια τους, από δηλητηριώδη αέρια.

Η πόλη που δεν ξύπνησε ποτέ Facebook Twitter
Η πόλη που δεν ξύπνησε ποτέ Facebook Twitter
Η πόλη που δεν ξύπνησε ποτέ Facebook Twitter

Μια μέρα μετά την επίθεση με χημικά, οι δρόμοι έχουν ερημώσει. Κορμιά ανδρών γυναικών, ηλικιωμένων, παιδιών και βρεφών, βρίσκονται παντού, νεκρά, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων για την πρωτοφανή αγριότητα με την οποία το καθεστώς Ασαντ δολοφόνησε τόσους αθώους.

Η πόλη που δεν ξύπνησε ποτέ Facebook Twitter
Η πόλη που δεν ξύπνησε ποτέ Facebook Twitter

Φωτογραφίες – σοκ κάνουν τον γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι φωτογραφίες και τα βίντεο δείχνουν τους νεκρούς και τραυματίες από την επίθεση με νευροτοξικά αέρια. Ανάμεσά τους θύματα σε αυτοσχέδια νοσοκομεία που υποφέρουν από σπασμούς και δεν μπορούν να πάρουν ανάσα. Πολλά από τα θύματα είναι βρέφη και παιδιά.

Η πόλη που δεν ξύπνησε ποτέ Facebook Twitter

Το BBC αναφέρει πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν είναι γνήσιες.

Η συριακή αντιπολίτευση κατηγορεί ευθέως το καθεστώς Άσαντ για χρήση χημικών όπλων σε περιοχές της ανατολικής Δαμασκού τα ξημερώματα της Τετάρτης, μιλώντας ευθέως  για πρωτοφανές μακελειό με περισσότερους από 1.300 νεκρούς, αριθμός που υπάρχουν φόβοι πως θα αυξηθεί, και που δεν μπορεί –μέχρι στιγμής- να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Ο Φαχάντ Αλμασρι, εκπρόσωπος των ανταρτών της Συρία στο Παρίσι, ανέφερε πως οι θάνατοι ανέρχονται στους 1.729, ενώ 6.000 άνθρωποι υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα.

Η πόλη που δεν ξύπνησε ποτέ Facebook Twitter
Η πόλη που δεν ξύπνησε ποτέ Facebook Twitter

Όπως καταγγέλλουν οργανώσεις της αντιπολίτευσης, η επίθεση με χημικά όπλα έγινε στο πλαίσιο σφοδρού βομβαρδισμού κατά τη διάρκεια επιχείρησης ανακατάληψης της περιοχής από τα χέρια των ανταρτών.

Ο Ζορζ Σάμπρα, από τα ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για περισσότερους από 1.300 νεκρούς. «Η επίθεση άρχισε γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Τεράστιος αριθμός αμάχων επλήγη από τα αέρια. Ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς άνθρωποι πεθαίνουν από ασφυξία και δεν υπάρχουν τα απαραίτητα ιατρικά εφόδια για να σωθούν» αναφέρει η αντιπολίτευση.

Η πόλη που δεν ξύπνησε ποτέ Facebook Twitter
Η πόλη που δεν ξύπνησε ποτέ Facebook Twitter

«Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας και η απροθυμία των ΗΠΑ σκοτώνουν το συριακό λαό» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Ζορζ Σάμπρα από την Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι η σφαγή δίνει τη χαριστική βολή στις προσπάθειες για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς κάνει χρήση χημικών όπλων. Όμως τα σημερινά εγκλήματα συνιστούν ένα σημαντικό σημείο καμπής στις επιχειρήσεις του καθεστώτος. Αυτή τη φορά έγιναν για να εξοντώσουν και όχι για να τρομοκρατήσουν το λαό» υπογράμμισε.

Η Ρωσία, που υποστηρίζει το καθεστώς Ασαντ είναι η μόνη χώρα που έκανε λόγο για προμελετημένη «προβοκάτσια» των ανταρτών δηλώνοντας σχετικά μέσω του Ρώσου υπουργόυ Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς: «Όλο αυτό δεν μπορεί παρά να υπονοεί ότι για ακόμα μία φορά είμαστε αντιμέτωποι με μία προσχεδιασμένη προβοκάτσια. Αυτό στηρίζει το γεγονός ότι η εγκληματική αυτή πράξη πραγματοποιήθηκε κοντά στη Δαμασκό τη στιγμή που η αποστολή των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ άρχισαν επιτυχημένα το έργο της έρευνας καταγγελιών για την πιθανή χρήση χημικών όπλων»

Η πόλη που δεν ξύπνησε ποτέ Facebook Twitter

Στο ίδιο πνεύμα, το καθεστώς Ασαντ δηλώνει πως οι κατηγορίες για χρήση χημικών είναι «παντελώς αβάσιμες»

Ακόμα όμως και με τις πιο συντηρητικές μετρήσεις, η επίθεση της Τετάρτης είναι  σίγουρα η φονικότερη επίθεση που έχει γίνει στη Συρία, αλλά και παγκοσμίως από την δεκαετία του 1980.

                                                                                                                                         (Πηγή: Dailymail)

 

 

 

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Διεθνή / Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, κυρίως τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Φιλιππίνες, επέστρεφαν από το Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη
LIFO NEWSROOM
Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Διεθνή / Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Ο «λιμός της Γάζας» θα «μπορούσε να είχε αποφευχθεί» αν δεν υπήρχε «η συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Φλέτσερ
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM