Η κυβέρνηση ψάχνει για το επόμενο λουκέτο

Η κυβέρνηση ψάχνει για το επόμενο λουκέτο Facebook Twitter
5

Στην ελληνική αμυντική βιομηχανία στρέφει τώρα το βλέμμα η κυβέρνηση για το επόμενο λουκέτο, μετά την ΕΡΤ, καθώς σύμφωνα με την Ημερησία, οι εισηγήσεις κάνουν λόγο για κλείσιμο της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αλλά και αναδιοργάνωση της ΕΑΒ με πιθανή απορρόφηση και της ΕΛΒΟ.

Πρόκειται για βιομηχανία στην οποία απασχολούνται συνολικά 2.650 εργαζόμενοι και μια «παρέμβαση» της κυβέρνησης αναμένεται ότι θα οδηγήσει στην έξοδο μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Η κυβέρνηση έχει πλέον λυμένα τα χέρια με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάσει της οποίας μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ, καθώς αυτή αφήνει ανοικτό το δρόμο και για καταργήσεις και άλλων φορέων με απολύσεις προσωπικού. Με την Πράξη αυτή είναι στη διακριτική ευχέρεια των υπουργών να καταργήσουν ή να συγχωνεύσουν οργανισμούς και φορείς που εποπτεύουν.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM