New Year - New Cinema

New Year - New Cinema Facebook Twitter
0

Τη Μαρτυριάρα Καρδιά υπογράφει ένας αγαπημένος μου σκηνοθέτης, ο Μάικλ Κουέστα, που έχει γυρίσει το συναρπαστικό L.I.E. και το πολύ ενδιαφέρον Twelve and holding. Σε μια προσπάθεια αξιοποίησής του από το mainstream, εγκαταλείπει τις άβολες ιστορίες ιδιόμορφων προεφηβικών διλημμάτων και με παραγωγούς τους Ρίντλεϊ και Τόνι Σκοτ ασχολείται με έναν σκληρά εργαζόμενο πατέρα που συντηρεί την εύθραυστης υγείας κόρη του, ενώ αναρρώνει από μεταμόσχευση καρδιάς. Ανακαλύπτει πως η καρδιά του προέρχεται από έναν δολοφονημένο άνδρα και προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας, πριν τον καταπιεί η παράνοια. Τα Αγριόχορτα είναι μια ιδιοσυγκρασιακή δραματική κομεντί από τον αειθαλή Αλέν Ρενέ, με πρωταγωνιστές τον Ματιέ Αμαλρίκ, την Εμανιέλ Ντεβός και τον Αντρέ Ντισολιέ. Όλα ξεκινούν από μια κλοπή τσάντας και ένα πεταμένο πορτοφόλι. Με πλήρη ψυχραιμία, ο Ρενέ δίνει μια τρελή κλοτσιά στους χαρακτήρες και τους ωθεί σε έναν σουρεαλισμό που προκαλεί από αμηχανία μέχρι έκπληξη και ευφορία.

Αυτοί που δεν έχουν όνειρο θα πεθάνουν από το κρύο, είπε στον 19χρονο Ξαβιέ Ντολάν η ακαδημαϊκός θεία του κι εκείνος τόλμησε να μεταφέρει περίπου αυτοβιογραφικές εμπειρίες στην οθόνη, γυρίζοντας μια αξιοπρόσεχτη ταινία με θέμα έναν 17χρονο (που υποδύεται ο ίδιος) που σιχαίνεται και περιφρονεί την καταπιεστική και όντως εκνευριστική μάνα του. Τη σκοτώνει ή όχι; Πρέπει να δείτε την ταινία Σκότωσα τη μητέρα μου, επίσημη υποβολή του Καναδά στα Όσκαρ, για να καταλάβετε. Α ρε θεία...

Ο Άλβιν και η παρέα του 2 είναι η συνέχεια του Άλβιν και η παρέα του 1. Αν το 1 ξεχώριζε για την ερμηνεία του παλιού ντισκοχίτ Funkytown από τους τρεις νιαουριστούς και συμπαθέστατους animated σκίουρους Chipmunks, εδώ έχουμε διασκευή της μεγάλης επιτυχίας της χρονιάς που πέρασε, το Ladies της Μπιγιονσέ.

Αντίστοιχα, η Κάθοδος 2 είναι συνέχεια της ταινίας Κάθοδος 1. Τραγούδια εδώ δεν υπάρχουν, μόνο θρήνοι και κοπετοί, καθώς η πρωταγωνίστρια βγαίνει έντρομη από μια σπηλιά, όπου μόλις έχει αντικρίσει την απόλυτη φρίκη.

Ο Λάρι Γκρόπνικ είναι ένας καλός άνθρωπος. Είναι ένας στοργικός σύζυγος, ένας αφοσιωμένος πατέρας κι ένας αξιόλογος καθηγητής που πάντα επιλέγει τον σωστό δρόμο όταν έρχεται αντιμέτωπος με διάφορους πειρασμούς. Μια μέρα όμως όλα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά για τον Λάρι. Τι συμβαίνει όταν ο κόσμος χωρίζεται σε άσπρο ή μαύρο και παύει να υπάρχει το γκρι; Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας των αδελφών Κοέν. Βγαίνει στις αθηναϊκές αίθουσες ανήμερα του Αϊ Γιαννιού. Πραγματεύεται μυθοπλαστικά την παιδική τους ηλικία, οι πρωταγωνιστές είναι άγνωστοι και όσοι την έχουν δει κάνουν λόγο για ένα από τα πιο παράξενα και συμμαζεμένα πονήματά τους.

Ο Χιου Γκραντ και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ γίνονται μάρτυρες μιας δολοφονίας στην ταινία Τα μάθατε για τους Μόργκαν και αναγκάζονται να μπουν σε πρόγραμμα προστασίας, να μετακομίσουν από το Μανχάταν στην εξοχή, να αποκοπούν από τις αστικές ευκολίες και να αναθερμάνουν τη φθίνουσα σχέση τους. Πρόκειται για κωμωδία, φυσικά.

Στο Γουέντι και Λούσι, η Γουέντι είναι η κοπέλα που πάει στην Αλάσκα για να βρει δουλειά και να ξαναρχίσει τη ζωή της και η Λούσι είναι το αγαπημένο της σκυλί, που εξαφανίζεται έξω από ένα σούπερ μάρκετ. Παίζει η Μισέλ Γουίλιαμς (του Χιθ Λέτζερ).

Pulp Fiction
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες Εγκλεισμού: H Berlinale στον ρυθμό του κορονοϊού

Pulp Fiction / Ιστορίες Εγκλεισμού: H Berlinale στον ρυθμό του κορονοϊού

Επαγγελματίες απ' όλο τον κόσμο έγιναν κοινωνοί ταινιών απ' όλο τον κόσμο, αψηφώντας μια επιδημία που ξεκινούσε τα φονικά της βήματα στην Ευρώπη, και απουσίαζε ο Ιρανός Μοχάμεντ Ρασούλοφ που έμελλε να κερδίσει το κορυφαίο βραβείο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κεν Λόουτς: Τo μελό στην υπηρεσία του πολιτικού σινεμά

Αποκλειστική συνέντευξη / Κεν Λόουτς: Τo μελό στην υπηρεσία του πολιτικού σινεμά

Ο πολυβραβευμένος Βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς μιλά αποκλειστικά για τη νέα του ταινία αλλά και για τη χρυσή ευκαιρία που του έδωσε η κρατική τηλεόραση να στρώσει μια μεγάλη καριέρα σε έναν χώρο που έχει καταληφθεί ανεπιστρεπτί από την εφηβοκεντρική ψυχαγωγία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Έργο χωρίς δημιουργό: η περίπτωση του Γερμανού σκηνοθέτη Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Pulp Fiction / Έργο χωρίς δημιουργό: η περίπτωση του Γερμανού σκηνοθέτη Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Ο σκηνοθέτης του εξαιρετικού «Οι ζωές των άλλων» και του «Μη χαμηλώνεις το βλέμμα», που προβάλλεται αυτές τις μέρες στις αίθουσες, μιλά στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
O Μίκης Θεοδωράκης στο σινεμά

Pulp Fiction / O Μίκης Θεοδωράκης στο σινεμά

Η συνεργασία του με τον Μιχάλη Κακογιάννη στις τρεις τραγωδίες, η προέλευση του πιο γνωστού μουσικού θέματος που συνέθεσε στην καριέρα του, που δεν είναι άλλο από το συρτάκι στον Ζορμπά, και η προοπτική μιας χολιγουντιανής σταδιοδρομίας που δεν συνέβη ποτέ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τσερνόμπιλ: το χρονικό μιας τραγωδίας έγινε μια εξαιρετική μίνι σειρά

TV & Media / Τσερνόμπιλ: το χρονικό μιας τραγωδίας έγινε μια εξαιρετική μίνι σειρά

Βουτηγμένο στον πράσινο, μουχλιασμένο τρόμο ενός Φίντσερ, μακάβρια κλειστοφοβικό, στημένο σαν προλεταριακή επιστημονική φαντασία, το «Τσερνόμπιλ» ποντάρει στο απροσποίητο σασπένς
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βέρνερ Χέρτσογκ: Ο μεγάλος τυχοδιώκτης του σινεμά στη Στέγη

Pulp Fiction / Βέρνερ Χέρτσογκ: Ο μεγάλος τυχοδιώκτης του σινεμά στη Στέγη

Ένας από τους πιο ασυμβίβαστους καλλιτέχνες της εποχής μας έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για μια ζωντανή συζήτηση, ενώ μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του θα προβάλλονται παράλληλα. Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συγκεντρώνει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για εκείνον και το έργο του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ