Πρόκειται για την Chiro, τη γάτα του πιο γνωστού Ιάπωνα φωτογράφου, Nobuyoshi Araki. Η Chiro γεννήθηκε στο πατρικό σπίτι της τελευταίας συζύγου του Araki, Υοκο, αλλά από τον Μάρτιο του 1988 μετακόμισε στο σπίτι του Araki όπου και έζησε για τα επόμενα 22 χρόνια. Πέθανε στο πλευρό του Araki τον Μάρτιο του 2010. Το φωτογραφικό άλμπουμ "Itoshi no Chiro" (o αγγλικός τίτλος είναι " Lovely Chiro") κυκλοφόρησε την περασμένη άνοιξη στην Ιαπωνία.

 

« Η Chiro λάτρευε να κάθεται στα πόδια μου και να της διαβάζω από το βιβλίο "I am a cat" της Natsume Soseki. Κανείς μπορούσε να καταλάβει ότι η Chiro ήταν θηλυκιά μιας και σταματούσε να καταουράει την στιγμή που αντιλαμβανόταν ότι την φωτογράφιζα την ώρα που έκανε την ανάγκη της. Το μισούσε αυτό. Όταν η Yoko ήταν στο νοσοκομείο, η Chiro καθόταν στο πλευρό μου και περίμενε τον γυρισμό της», θα σημειώσει στις σελίδες του άλμπουμ του, o φωτογράφος.

 

Αν και o Araki σιχαινόταν τις γάτες, η Chiro κατάφερε να τον γοητεύσει φέρνοντας του όλο υπερηφάνεια τις σαύρες που βούταγε στο μπαλκόνι. «Ήμουν για περισσότερα χρόνια μαζί με τη γάτα παρά με την Yoko», θα παρατηρήσει ο ίδιος. « Η Chiro έζησε για άλλα δέκα χρόνια μετά τον θάνατο της Yoko. Καθόταν πάντα στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού, από κει που ήταν η πλευρά της. Ήταν μια κυρία»

 

Ο Araki κυκλοφόρησε αυτό το άλμπουμ στην ηλικία των 70 ετών, αμέσως μετά τον θάνατο της αγαπημένης του Chiro.