Street Art για βιβλιοφάγους: Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν μια τεράστια βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο στην Ουτρέχτη

Street Art για βιβλιοφάγους: Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν μια τεράστια βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο στην Ουτρέχτη Facebook Twitter
«Boekenkast» από τους Jan Is De Man and Deef Feed
1

Οι βιβλιοθήκες είναι ένας υπέροχος τρόπος για να σπάσει ο πάγος μεταξύ των βιβλιοφάγων.


Σκεφτείτε τι ανακούφιση προσφέρουν αυτά τα ράφια στις άβολες καταστάσεις των πάρτι. Ακόμα και όταν όλοι στο δωμάτιο είναι άγνωστοι, υπάρχει πάντα η περίπτωση να δεθείς με κάποιον καλεσμένο από τον τίτλο ενός βιβλίου του οικοδεσπότη σου.


Αν οι κοινωνικές συγκεντρώσεις δεν είναι το δυνατό σου σημείο, μπορείς πάντα να δοκιμάσεις να περιηγηθείς στη βιβλιοθήκη του δωματίου και να περιμένεις κάποιος να πιάσει το δόλωμα.


Μάλιστα, χάρη στο έργο των Ολλανδών street artists Jan Is De Man και Deef Feed, μερικοί κάτοικοι της Ουτρέχτης έχουν μετατρέψει τη βιβλιοθήκη τους σε street art και σπάνε τον πάγο στους δρόμους της πόλης, πυροδοτώντας συζητήσεις στην πολυπολιτισμική γειτονιά τους.

Street Art για βιβλιοφάγους: Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν μια τεράστια βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο στην Ουτρέχτη Facebook Twitter


Ο De Man σκόπευε αρχικά να δημιουργήσει μία τεράστια χαμογελαστή φατσούλα σε έναν τοίχο της πόλης που θα λειτουργούσε ως δημόσια ηθική ενίσχυση, αλλά το σχήμα του τριώροφου κτιρίου ζητούσε κάτι πιο λογοτεχνικό.

Η δημιουργία της τοιχογραφίας πήρε μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει τίτλους βιβλίων σε οχτώ διαφορετικές γλώσσες.

Όποιος είναι αρκετά παρατηρητικός μπορεί να εντοπίσει από τις φωτογραφίες τα ονόματα των καλλιτεχνών και τη χαμογελαστή φατσούλα στα ράφια.

Η δισδιάστατη «Βιβλιοθήκη» των De Man και Deef Feed δεν έχει την ομοιομορφία που προτείνουν τα περιοδικά εσωτερικής διακόσμησης, που θέλουν βιβλία ίδιου μεγέθους και χρώματος. Αντιθέτως, φαίνεται να ανήκει σε έναν άπληστο και παμφάγο αναγνώστη.

  

Η «Βιβλιοθήκη» είναι το πιο πρόσφατο απόκτημα μιας σειράς παγκόσμιων τοιχογραφιών βιβλιοθήκης και δελεάζει τους λάτρεις της λογοτεχνίας να βγάλουν μια selfie στον δρόμο προς το indie βιβλιοπωλείο της γειτονιάς.

Street Art για βιβλιοφάγους: Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν μια τεράστια βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο στην Ουτρέχτη Facebook Twitter


Κάποιοι Αγγλικοί τίτλοι που ξεχωρίζουν από την Βιβλιοθήκη.

«Sapiens»

«The Subtle Art of Not Giving a F*ck»

«Keith Richards' autobiography Life»

«The Curious Incident of the Dog in the Nighttime»

«Pride and Prejudice»

«The Little Prince»

«The World According to Garp»

«Jumper»

Και μία πολύ κομψή συλλογή από Playboy που μπορεί και να μην υπάρχει στην πραγματικότητα.

(Μπορείτε να εντοπίσετε τους υπόλοιπους ψεύτικους τίτλους;)

Με πληροφορίες από Open Culture

Urban Culture
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια
Για να μαθαίνουν κάποιοι στην Ελλάδα. Αυτό είναι τέχνη, όχι το να γράψεις το ψευδώνυμό σου με σπρέυ (κι ακόμα κι αυτό να κάνεις απαίσιο) και να νιώθεις ότι είσαι ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι.