11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Στο Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ οι μεζέδες κυκλοφορούν σε έναν πληθωρικό δίσκο απ' όπου μπορείς να διαλέξεις.
0



ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ
σιγά σιγά στα αγαπημένα μας εστιατόρια, εντοπίζουμε και καινούργια μέρη που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν πολύ σύντομα.


Ένα καλοκαιρινό pop-up καφενείο έστησε ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, στον χώρο του Senios, συνεργαζόμενος με τη ομάδα του Clumsies. Στο Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ (Καλαμιώτου 15) οι μεζέδες ‒αγαπημένα πιάτα με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση‒ κυκλοφορούν σε έναν πληθωρικό δίσκο απ' όπου μπορείς να διαλέξεις.


Λίγο πιο πέρα, στη Ρόμβης, έρχεται για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας και ο Άκης Πετρετζίκης με το «Kitchen Lab» και το μπεργκεράδικό του, «Burger AP», που ανοίγει την επόμενη εβδομάδα.

Μετανάστες από την Ιαπωνία έφτασαν στο Περού πριν από 100 χρόνια αναζητώντας δουλειά σε λατομεία και σιδηρόδρομους. Μαζί τους έφεραν ξεχωριστές τεχνικές μαγειρέματος που, σε συνδυασμό με τις πρώτες ύλες του Περού, γέννησαν τη Nikkei κουζίνα ‒ αξέχαστη σε όσους την δοκιμάζουν.


Wine bar, μπιστρό και ταυτόχρονα delicatessen με εποχικά τυριά και αλλαντικά, το κομψό Materia Prima (πλατεία Μεσολογγίου 3, Παγκράτι), που ξεκίνησε από το Κουκάκι, επεκτάθηκε πρόσφατα και στο Παγκράτι, στην πλατεία Μεσολογγίου. Δίπλα στις περίπου τριακόσιες ετικέτες του (δεκάδες από τις οποίες προσφέρονται και σε ποτήρι) θα βρεις ωραία μικρά πιάτα, όπως το τσοριπάν (αργεντίνικο σάντουιτς με τσορίθο), το μοσχάρι καρπάτσιο, χειροποίητες παπαρδέλες cacio e pepe και σαλάτες.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Στο κομψό Materia Prima είναι wine bar, μπιστρό και ταυτόχρονα delicatessen με εποχικά τυριά και αλλαντικά.


Tάκος με κάσιους και μανιτάρια, βίγκαν hot dogs και mac & cheese, πανκέικ, φρέσκοι χυμοί, turmeric latte, κομπούτσα, craft μπίρες: το νέο Joshua Tree Café (Αναπαύσεως 13) στο Μετς έχει όλα όσα θα περίμενες από ένα σύγχρονο, hip καφέ. Έχει και μια μεγάλη τζαμαρία που αφήνει άπλετο φως να μπαίνει στον χώρο, ενώ το brunch σερβίρεται όλη την ημέρα.


Ο Άνταμ Κοντοβάς και η ομάδα πίσω από το γνωστό μπαρ «Κάιν» στο Μετς ετοιμάζονται να ανοίξουν σε λίγες μέρες, στα μέσα Ιουνίου, την Kobra (Ναυαρίνου 11), ένα μοντέρνο μπιστρό με επιρροές από διάφορα, διεθνή, γαστρονομικά trends (βλέπε sando και poke) και κλασικά κοκτέιλ.


Η μεγάλη αυλή, που θυμίζει Λατινική Αμερική, είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό του Noah (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής) στο Πάρκο Ελευθερίας. Τη σχεδίασε ο Άλεξ Πετράκης (Juan Rodriguez, Upupa Epops) και θα φιλοξενεί τους επισκέπτες σε αυτό το νέο, κατά βάση υπαίθριο, all-day εστιατόριο. Στο μενού: πίτσα, ψάρι, κρέας και μερικά λάτιν στοιχεία.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Η μεγάλη αυλή, που θυμίζει Λατινική Αμερική, είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό του Noah


Μετανάστες από την Ιαπωνία έφτασαν στο Περού πριν από 100 χρόνια αναζητώντας δουλειά σε λατομεία και σιδηρόδρομους. Μαζί τους έφεραν ξεχωριστές τεχνικές μαγειρέματος που, σε συνδυασμό με τις πρώτες ύλες του Περού, γέννησαν τη Nikkei κουζίνα ‒ αξέχαστη σε όσους την δοκιμάζουν. Τον πρεσβευτή της Θάνο Στασινό (γνωστό από το κολωνακιώτικο Νikkei) συναντάμε τώρα στο Huracan (λεωφ. Ποσειδώνος 81) που ανοίγει σύντομα στη Γλυφάδα.


Στο Γαλάτσι την ίδια κουζίνα έρχεται να συστήσει το Workshop by Aliento με τον σέφ Σταμάτη Τσίλια στην κουζίνα και τον βραβευμένο Άρης Χατζηαντωνίου (MoMix) να αναλαμβάνει τα signature cocktails.


Mystilli λέγεται το νεότερο μέλος του ομίλου Νice n Εasy Group (Αδριανού 7, Θησείο) που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στον πεζόδρομο της Αδριανού. Ο κατάλογος, με την υπογραφή του Χρήστου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Γκόγκου, εστιάζει στο υγιεινό φαγητό από την κλασική μεσογειακή κουζίνα, χωρίς να λείπουν και οι πιο τολμηρές ερμηνείες της.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Στο Mystilli, ο κατάλογος εστιάζει στο υγιεινό φαγητό από την κλασική μεσογειακή κουζίνα, χωρίς να λείπουν και οι πιο τολμηρές ερμηνείες της.


Tο Blue Jasmine στη γειτονιά πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος στεγάζεται σε έναν ιδιαίτερο χώρο του 1930 και προτείνει κοκτέιλ και ελαφριά πιάτα όπως το Blue Jasmine Bowl ή το Blue Corn Taco με σολoμό, που καπνίζεται στην κουζίνα τους.


Με γενναιόδωρες, χορταστικές μερίδες έρχεται ο Μπούφαλος (Επτανήσου 13, Κυψέλη) στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και ειδικεύεται στα μπέργκερ ‒ κλασικά και πιο δημιουργικά, όπως το Eλληνικό Mπέργκερ με κρίταμο, πανσετάκι και ρετσινάτες σταφίδες. Τα μπριός φτιάχνονται καθημερινά in house. Chicken hot pots, βάφλες καλαμποκιού και νοσταλγικά milkshakes θα βρίσκονται επίσης στο μενού.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Με γενναιόδωρες, χορταστικές μερίδες έρχεται ο Μπούφαλος.
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Γεύση / Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Ο διάσημος σεφ και κριτής του «MasterChef» περιγράφει τις δημιουργικές αναζητήσεις που του προέκυψαν μέσα στην καραντίνα, σχολιάζει το μέλλον της εστίασης και αποκαλύπτει τι θα δούμε προσεχώς στο επιτυχημένο τηλεοπτικό ριάλιτι μαγειρικής.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ