Πώς ψήνεται σωστά ένα burger;

Πώς ψήνεται σωστά ένα burger; Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Για όσους αγαπούν το φαγητό, ένα νόστιμο burger είναι η επιτομή ενός απολαυστικού γεύματος. Πλέον, υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές εκδοχές με πολλά διαφορετικά υλικά - ωστόσο, τι ακριβώς περιλαμβάνει το τέλειο burger και πώς ψήνεται;

Το ιδανικό burger δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει πολύ ακριβά ή δυσεύρετα υλικά. Η χρυσή τομή βρίσκεται στο να διαλέξει κανείς τα σωστά υλικά και να υπολογίσει τις κατάλληλες ποσότητες. Φυσικά, η ποιότητα των υλικών είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας, όπως και το ψήσιμο. Επειδή, όμως, το ψήσιμο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Τσικνοπέμπτη (που πλησιάζει) κι επειδή χρειάζεται να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται για να φτιάξουμε το τέλειο burger, το παρακάτω video μπορεί να μας δώσει μερικά χρήσιμα tips:

 

Στο «Τσικνοπέμπτη με την κ. Κική Παπαγεωργακάκη» η φιλόλογος κ. Κική επιστρέφει και μας δείχνει όχι μόνο πώς να πλάσουμε και να ψήσουμε σωστά τα μπιφτέκια για το τέλειο burger, αλλά και μερικά ακόμα χιουμοριστικά «φιλολογικά» tips σχετικά με την προέλευση μερικών από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του.

Αφού, λοιπόν, πετύχουμε το ιδανικό ψήσιμο στα μπιφτέκια και το bacon, προσθέσουμε τα απαραίτητα υλικά όπως αφράτα ψωμάκια, μαρούλι, ντομάτα και τυρί cheddar, συμπληρώνουμε με την κλασική κέτσαπ και μαγιονέζα που υπάρχουν σε κάθε νόστιμο burger. Στη συγκεκριμένη συνταγή, οι πρωταγωνιστές είναι το κέτσαπ και η μαγιονέζα της Hellmann's που προσδίδουν την απαραίτητη δόση γευστικότητας σε όλες τις αγαπημένες μας συνταγές.

Πώς ψήνεται σωστά ένα burger; Facebook Twitter

Χρησιμοποιώντας ποιοτικά συστατικά, αντάξια της «Μπλε Κορδέλας», η Hellmann's δημιουργεί μαγιονέζες, σάλτσες και ντρέσινγκ με προϊόντα από αειφόρες καλλιέργειες, συμβάλλοντας στην προστασία των καταναλωτών και του περιβάλλοντος. Έτσι, από τον Ιανουάριο του 2017, όλες οι μαγιονέζες και οι σάλτσες μαγιονέζας Hellmann's παράγονται αποκλειστικά από αυγά ελευθέρας βοσκής, ενώ με το πρόγραμμα αειοφόρου γεωργικής καλλιέργειας, η Hellmann's ευνοεί τη βιωσιμότητα του εδάφους, ελαχιστοποιώντας τη χρήση νερού και λιπασμάτων, ενώ βελτιώνουν το βιωτικό επίπεδο των αγροτών.

Η Hellmann's Real Μαγιονέζα φτιάχνεται με συστατικά υψηλής ποιότητας, από αυγά ελευθέρας βοσκής. Είναι φυσική πηγή Ωμέγα 3, κατάλληλη για vegetarians και συμπληρώνει ιδανικά κάθε νόστιμο burger. Όσο για την κλασική κέτσαπ της Hellmann's, φτιάχνεται από τομάτες αειφόρου γεωργικής καλλιέργειας και δίνει την απαραίτητη γλυκιά και πικάντικη δόση που χρειάζεται κάθε αγαπημένη συνταγή, από το burger, μέχρι τα κεφτεδάκια.

Μάθετε περισσότερα tips για τις συνταγές της Τσικνοπέμπτης από την κ. Κική Παπαγεωργακάκη στο κανάλι της Hellmann's στο Youtube.

Ακολουθήστε τη Hellmann's σε FacebookInstagram και Youtube.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ