Τα καλύτερα δώρα για όσους αγαπούν το κρασί

Τα καλύτερα δώρα για όσους αγαπούν το κρασί Facebook Twitter
Οι γιορτές πλησιάζουν όλο και πιο πολύ και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το να ανακαλύψετε τα καλύτερα κρασιά που θα γίνουν τα ιδανικά δώρα για όσους αγαπούν πραγματικά το κρασί, αλλά και μερικά «gadgets» για κάθε wine lover.
0

ADVERTORIAL

Οινοφιλία: Η λέξη που περιγράφει την αγάπη για το κρασί. Περιλαμβάνει τις λέξεις «οίνος» και «φιλία», συνδέοντας έτσι δύο έννοιες που αναφέρονται όχι μόνο στην απόλαυση που παίρνει κάποιος από το κρασί, αλλά και στη συντροφικότητα που μπορεί να δημιουργήσει αυτή η κοινή αγάπη.

Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος στο περιβάλλον σας που εκτιμά ιδιαιτέρως το κρασί και φροντίζει έτσι ώστε οι καλύτερες αναμνήσεις σας να συνοδεύονται από ένα ποτήρι κόκκινο, ροζέ ή λευκό. Οι γιορτές πλησιάζουν όλο και πιο πολύ και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το να ανακαλύψετε τα καλύτερα κρασιά που θα γίνουν τα ιδανικά δώρα για όσους αγαπούν πραγματικά το κρασί, αλλά και μερικά «gadgets» για κάθε wine lover.

Τα καλύτερα δώρα για όσους αγαπούν το κρασί Facebook Twitter

Άλλωστε, τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που μας φέρνει πιο κοντά με την οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους μας ανθρώπους, σε ένα ζεστό περιβάλλον γεμάτο αγάπη και γέλια. Έτσι κι ένα μπουκάλι κρασί μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά όλες αυτές τις γιορτινές στιγμές και να τις κάνει ακόμα πιο ξεχωριστές. Τα Μοσχάτο Άσπρο, Samos Vin Doux και Samos Anthemis του ΕΟΣ Σάμου είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές, που μπορείτε να βρείτε μάλιστα ακόμα και με μία βόλτα στο supermarket.

Οδηγοί για το κρασί

Τα καλύτερα δώρα για όσους αγαπούν το κρασί Facebook Twitter

Υπάρχουν πολλά βιβλία που είναι αφιερωμένα στην ιστορία του κρασιού και στη τέχνη της γευσιγνωσίας, για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στις γνώσεις τους. Από τις διαφορετικές περιοχές που παράγουν κρασί, μέχρι τα είδη και τις λεπτομέρειες για κάθε είδος, μπορείτε να βρείτε απλούς οδηγούς για το κρασί, για αρχάριους ή περισσότερο μυημένους στη τέχνη του.

Ένα μπουκάλι Μοσχάτο Άσπρο

Τα καλύτερα δώρα για όσους αγαπούν το κρασί Facebook Twitter

Προέρχεται από ημιορεινούς, ξερικούς αμπελώνες στοιβαγμένους σε πεζούλες ξερολιθιάς. Η όψη του είναι ιδιαίτερα ελκυστική με λαμπερό ανοιχτοκίτρινο χρώμα και πρασινωπές ανταύγειες. Αρωματικά είναι πλούσιο και «γεμάτο», θυμίζοντας την οσμή ώριμων, λευκόσαρκων φρούτων, όπως ροδάκινο, βερίκοκο και πεπόνι, που απλώνονται σε ένα εξαιρετικό φόντο διακριτικής έκφρασης του Μοσχάτου χαρακτήρα. Με πολύπλοκο στόμα, παρουσιάζεται ως εξαιρετικά φρουτώδες και ισορροπεί υπέροχα μεταξύ ξηρού και γλυκού, σε ένα παιχνίδισμα απολαυστικό. Αν και στην επίγευση αφήνει μια ανεπαίσθητη γλύκα, η φυσιολογική φρεσκάδα του σταφυλιού υπερτερεί και δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρμονικό σύνολο.


Συνοδεύει έξοχα πιάτα της Διεθνούς και της Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας με πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά όπως και πιάτα της Άπω Ανατολής με γλυκόξινες γεύσεις. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 8-10° C .

Ένα επαγγελματικό τιρμπουσόν

Τα καλύτερα δώρα για όσους αγαπούν το κρασί Facebook Twitter

Τα επαγγελματικά τιρμπουσόν διευκολύνουν ιδιαίτερα το άνοιγμα ενός μπουκαλιού με κρασί και διαφέρουν από τα απλά που έχουμε συνήθως στο συρτάρι της κουζίνας. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε στην αγορά και ηλεκτρικά τιρμπουσόν για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Ένα μπουκάλι Samos Anthemis

Τα καλύτερα δώρα για όσους αγαπούν το κρασί Facebook Twitter

Ένα εντυπωσιακό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την 5ετή παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια. Αρώματα μελιού, κερήθρας μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ, αποξηραμένων φρούτων και καρπών, με φόντο κακάο και σοκολάτας, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα. Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του Samos Anthemis κατορθώνει να διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα και τα ευγενή αρώματα του μοσχάτου με τα τριτογενή αρώματα της παλαίωσης να αναδεικνύονται και να συνδυάζονται μοναδικά με εκείνα των αποξηραμένων φρούτων, καπνού και σοκολάτας που δίνουν ένα  πραγματικά «ξεχωριστό» κρασί.

Ταιριάζει εξαιρετικά με δημιουργίες υψηλής ζαχαροπλαστικής με έντονα γλυκό χαρακτήρα και αρωματική πολυπλοκότητα. Ακόμη, με γλυκά ταψιού, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, τάρτες και γλυκά με ξηρούς καρπούς, τάρτες φρούτων, φουά γκρα με γλυκό κυδώνι ή σύκο, χειροποίητο παγωτό. Σκέτο, μετά το τέλος του δείπνου, συνοδεύει απολαυστικά ένα ελαφρύ πούρο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-14°  C.

Μία κομψή θήκη για κρασιά

Τα καλύτερα δώρα για όσους αγαπούν το κρασί Facebook Twitter

Κάθε wine lover χρειάζεται μία κομψή θήκη για να τοποθετεί τα αγαπημένα του μπουκάλια κρασί. Διαλέξτε ένα ιδιαίτερο design που να προσδίδει και μία δόση στιλ στη διακόσμηση του σπιτιού.

Ένα μπουκάλι Samos Vin Doux

Τα καλύτερα δώρα για όσους αγαπούν το κρασί Facebook Twitter

Το Samos Vin Doux, που ανήκει στην κατηγορία των Vins de Liqueurs, είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου. Τόσο η όψη, όσο και η οσμή του είναι ιδιαίτερα ελκυστική, με ανοιχτόχρωμο χρυσαφί χρώμα. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού εκφράζοντας με εξαιρετικά φρέσκο τρόπο το χαρακτήρα του μοσχάτου σταφυλιού, διατηρώντας τα πρωτογενή του αρώματα. Η πρώτη επαφή με το στόμα είναι εκρηκτική καθώς στην ιδιαίτερα φρουτώδη γεύση του «ακούγονται» νότες από λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα ενώ υπάρχουν νύξεις από καραμέλα βουτύρου και μικρές πινελιές ανθέων.


Τα γλυκά που συνοδεύει καλύτερα είναι τα ελαφρά και ανοιχτόχρωμα όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων αλλά και τα έντονα κρεμώδη. Σερβίρεται όμως και πριν το φαγητό ως απεριτίφ ή και σε ήσυχες απογευματινές ανάπαυλες με φρούτα, τυριά, ξηρούς καρπούς. Είναι ο απόλυτος συνοδός του ώριμου πεπονιού, ενώ επιδόρπια, τυριά, φρέσκα φρούτα ή αποξηραμένα λατρεύουν το Samos Vin Doux. Χρησιμοποιείται επίσης στη ζαχαροπλαστική, για να δημιουργήσει άκρως γευστικά σιρόπια που δίνουν μια διαφορετική νότα στις γλυκές δημιουργίες.

Στη μαγειρική συμπληρώνει αρωματικά και «δένει» γλυκόξινες σάλτσες ή αφήνει τη διακριτική του γλυκύτητα σε πουλερικά, συνταγές ασιατικής ή και ιταλικής κουζίνας και άλλα εμπνευσμένα πιάτα. Αποτελεί το ιδανικό «κλείσιμο» για ένα γεύμα ή δείπνο ενώ το πλούσιο σώμα του μπορεί να αποτελέσει μία καταπληκτική βάση για παρασκευή ξεχωριστών cocktails σε συνδυασμούς απεριόριστους. Ως ένα κλασσικό επιδόρπιο κρασί, σερβίρεται μετά το φαγητό στους 8-10° C.

Ένα προσωποποιημένο κρυστάλλινο ποτήρι κρασιού

Τα καλύτερα δώρα για όσους αγαπούν το κρασί Facebook Twitter

Το καλό κρασί χρειάζεται και το σωστό ποτήρι. Επιλέξτε ένα κρυστάλλινο ποτήρι το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με τα αρχικά ή το όνομα αυτού/ής που θέλετε να το δωρίσετε. Σίγουρα θα το εκτιμήσει.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ