1ο Bio Festival: Η μεγάλη γιορτή για τα βιολογικά προϊόντα ξεκινά στην Τεχνόπολη

1ο Bio Festival: Η μεγάλη γιορτή για τα βιολογικά προϊόντα ξεκινά στην Τεχνόπολη Facebook Twitter
Aπό τις 11 έως και τις 13 Μαΐου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα κινείται σε bio... ρυθμούς.
0

Μια εποχή που τα βιολογικά προϊόντα κατακτούν όλο και περισσότερο τους καταναλωτές και κερδίζουν περίοπτη θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων λιανικής αλλά και στο μενού των επιχειρήσεων της μαζικής εστίασης, το Bio Festival έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να γίνει το μεγαλύτερο εμπορικό φόρουμ και το απόλυτο σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές του χώρου.

Έτσι, λοιπόν, από τις 11 έως και τις 13 Μαΐου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα κινείται σε bio... ρυθμούς. Οι περίπου 80 εκθέτες που θα συμμετάσχουν είναι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και καταστήματα λιανικής, τα προϊόντα των οποίων είναι πιστοποιημένα ως βιολογικά ή βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης-πιστοποίησης, φυσικά και με βιολογικές Α' ύλες.

Το σημείο συνάντησης για τους λάτρεις των βιολογικών προϊόντων

Οι επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν σε έναν χώρο, μέσα σε τρεις ημέρες, νέα προϊόντα, πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις, όλα τα trends που κυριαρχούν στον κλάδο αλλά και να μυηθούν στην κουλτούρα του eco living.

1ο Bio Festival: Η μεγάλη γιορτή για τα βιολογικά προϊόντα ξεκινά στην Τεχνόπολη Facebook Twitter
Η καταξιωμένη και έμπειρη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία είναι και η ambassador του φεστιβάλ, θα είναι παρούσα και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ.

Live Cooking Shows: Διάσημοι σεφ μαγειρεύουν βιολογικά

Η καταξιωμένη και έμπειρη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία είναι και η ambassador του φεστιβάλ, θα είναι παρούσα και τις τρεις ημέρες, πραγματοποιώντας γαστρονομικές επιδείξεις με βιολογικά και φυσικά προϊόντα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην Τεχνόπολη. Στο πλευρό της θα βρεθούν κι άλλοι φίλοι της από τον κόσμο της γαστρονομίας, όπως ο επίσημος σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας Jean Marie Hoffmann, ο σεφ των εστιατορίων «Nice n Easy» Χρήστος Αθανασιάδης αλλά και γνωστές food bloggers, όπως η Funky Cook - Εύα Μονοχάρη, η Ηealthy Cook - Εύη Σκούρα και η Πάστα Φλώρα - Ιωάννα Χαλμούκη.

Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα & διαγωνισμοί στην κεντρική σκηνή

Η κεντρική σκηνή του φεστιβάλ επιφυλάσσει πολύ καλή μουσική αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις για το κοινό κατά τη διάρκεια των τριών ημερών λειτουργίας του. Από νωρίς το πρωί έως και το κλείσιμο δημοφιλείς ραδιοφωνικοί παραγωγοί, όπως ο Γιάννης Γιακουμάκης, ο Σάκης Τσιτομενέας, η Εύα Μπουντούρη, ο Σπύρος Παγιατάκης, ο Μανώλης Οικονόμου, η Μαίρη Μαργέλη, η Ελένη Μανουσάκη, ο Δημήτρης Βραχνός και ο Γιώργος Αποστόλου από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ηit 88.9, Μελωδία 99.2, Red 96.3 και En Lefko 87.7 θα δίνουν τον δικό τους ρυθμό και θα πλαισιώνουν μουσικά το φεστιβάλ. Παράλληλα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται live κουίζ γνώσεων με τη συμμετοχή του κοινού. Πιο συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι θα καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικές με τα βιολογικά προϊόντα και το eco living, ώστε να διεκδικήσουν δώρα - προσφορά των εκθετών.

Info

1ο Bio Festival

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή 10:00-21:00, Δευτέρα: 12:00-20:00

Γενική είσοδος: €5

Επισκεφτείτε το site www.biofestival.gr για να αγοράσετε το εισιτήριό σας.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ