Απεργία την Πρωτομαγιά

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Shlomi Aber

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Shlomi Aber Facebook Twitter
Αν και θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους παραγωγούς, εκείνος δηλώνει πρώτα DJ και μετά παραγωγός.
0

1.

Ο Shlomi Aber γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ισραήλ. Ξεκίνησε να παίζει μουσική ως DJ στα 11 του χρόνια, αποφοίτησε από μουσικό σχολείο στα 16 του και στα 17 του έπαιζε, πλέον, επαγγελματικά στα underground clubs του Τελ Αβίβ.


2.

Οι μεγαλύτερες επιρροές του, μεγαλώνοντας, ανήκουν στο φάσμα των jazz, funk, acid, minimal, Detroit techno κι ο αγαπημένος του DJ/παραγωγός στα '90s ήταν ο Joe Claussell.


3.

Αποφάσισε να μετακομίσει από το Ισραήλ στη Βαρκελώνη, όταν έγινε πατέρας, ώστε να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του, αφού οι πτήσεις από και προς το Ισραήλ είναι δύσκολες και του έτρωγαν τουλάχιστον δύο με τρεις μέρες από τον χρόνο του, μέσα σε μία εβδομάδα.

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Shlomi Aber Facebook Twitter
Χρησιμοποιεί τη μουσική ως μέσο για να καταρρίψει τα εμπόδια. Το 2017 ήταν ο πρώτος Ισραηλινός καλλιτέχνης που ταξίδεψε και έπαιξε στο Μαρόκο, μια Αραβική χώρα.


4.

Αν και θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους παραγωγούς, εκείνος δηλώνει πρώτα DJ και μετά παραγωγός. «Φτιάχνω κομμάτια απλά για να έχω την ευκαιρία να τα παίξω εκεί έξω».


5.

Η δισκογραφική του, η Be As One Imprint, χαίρει τεράστιου σεβασμού από τους πιο δύσκολους ακροατές για την ποιότητα και την underground αισθητική των κομματιών που κυκλοφορεί, καλύπτοντας ένα ευρύ ηχητικό φάσμα, από τη house έως την techno.


6.

Φέτος συστήνει στο κοινό τη νέα του δισκογραφική, Lost Episodes, η οποία θα κυκλοφορεί μόνο βινύλιο και θα εστιάσει στην industrial πλευρά της techno.

 

Shlomi Aber - Under Two Worlds

7.

Κομμάτια με την υπογραφή του έχουν κυκλοφορήσει στις Ovum Recordings, Desolat, Defected, Renaissance Back Catalog, Cadenza, Soma Records, Objektivity, R & S Records, Cocoon Recordings, Toolroom, κ.ά. Η νέα του δουλειά με τον τίτλο Whistler θα κυκλοφορήσει από τη Figure του Len Faki.


8.

Χρησιμοποιεί τη μουσική ως μέσο για να καταρρίψει τα εμπόδια. Το 2017 ήταν ο πρώτος Ισραηλινός καλλιτέχνης που ταξίδεψε και έπαιξε στο Μαρόκο, μια Αραβική χώρα. «Ως Ισραηλινός πολίτης, με ισραηλινό διαβατήριο δεν μπορούσα να ταξιδέψω σε Αραβικές χώρες, μέχρι τότε κι έτσι ήμουν υπερβολικά χαρούμενος για το πάρτι στην Καζαμπλάνκα. Η μουσική συνδέει τους ανθρώπους, μπορεί να είναι μια απίστευτα ενωτική δύναμη» δήλωσε τότε.


9.

Είναι διάσημος για τα πολυσυλλεκτικά DJ sets του, στα οποία περιλαμβάνει κομμάτια από ένα μεγάλο φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής. Ποτέ δεν προετοιμάζει τα κομμάτια, θέλει να συμβαδίζει και να εκφράζει την ενέργεια του κοινού και του χώρου.

 

Shlomi Aber - Whistler [Figure 98]

10.

Πιστεύει πως, με την εξέλιξη της τεχνολογίας που έφερε τόσες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο παίζουν μουσική οι DJs, σε 20 χρόνια από τώρα οι DJs θα πρέπει να είναι πάρα πολύ δημιουργικοί και ξεχωριστοί, ώστε να καταφέρουν να νικήσουν τις «μηχανές».

Ακούστε εδώ ένα mix του Shlomi Aber

 

Info:

Ο Shlomi Aber θα βρίσκεται στο Odyssia Festival την Παρασκευή 13 Ιουλίου.

Μουσική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM