#plai_sou: Η εθελοντική ομάδα του Πλαισίου θα βρίσκεται εκεί, ακόμα κι όταν δε χρειάζονται πλέον μάσκες

#plai_sou: Η εθελοντική ομάδα του Πλαισίου θα βρίσκεται εκεί, ακόμα κι όταν δε χρειάζονται πλέον μάσκες Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ο Βαγγέλης, η Ξανθή και η Γεωργία, θα μπορούσαν να είναι τρεις από εμάς. Είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην εταιρία Πλαίσιο και μέλη της εθελοντικής πρωτοβουλίας #plai_sou - που δίνει το παρών κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη - και αριθμεί συνολικά 300 ενεργά μέλη.


Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Ξανθή, η Γεωργία και ο Βαγγέλης, μοίρασαν tablets σε 87 σχολεία, δημιούργησαν συνδρομή για τους αναγνώστες του περιοδικού Σχεδία και προσέφεραν καθαριστικά είδη στο Γηροκομείο Αθηνών. Παρακάτω, οι προσωπικές τους εμπειρίες, όπως τις μοιράστηκαν:

«Το χαμόγελο των μαθητών σε 87 σχολεία είναι η καλύτερη ανταμοιβή» - Ξανθή

#plai_sou: Η εθελοντική ομάδα του Πλαισίου θα βρίσκεται εκεί, ακόμα κι όταν δε χρειάζονται πλέον μάσκες Facebook Twitter


«Διαπιστώσαμε γρήγορα τις ελλείψεις της τηλεδιδασκαλίας ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Το Υπουργείο Παιδείας συντόνισε την προσπάθεια. Όσοι από εμάς εργαζόμαστε στα κεντρικά γραφεία -φυσικά, σε ειδικές συνθήκες απομόνωσης σε απολυμασμένα γραφεία- συγκεντρωθήκαμε φορώντας μάσκες και γάντια, στη λήξη του ωραρίου μας και πιάσαμε δουλειά.


Τα σχολεία που αναλάβαμε ήταν σε ακριτικά νησιά αλλά και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας: Άη Στράτης, Κουφονήσια, Λειψοί, Νίσυρος, Οινούσσες, Φούρνοι, Χρυσοβίτσα, Μέτσοβο, Ζίτσα, Ιωάννινα αλλά ακόμα και σε σχολεία της Αθήνας που είχαν ανάγκη.
Tα πακέτα μας είναι ήδη έτοιμα και ξεκινάνε για τους προορισμούς τους. Είμαι κι εγώ μητέρα 2 παιδιών και αντιλαμβάνομαι τι μπορεί να βιώνει μια οικογένεια με μικρούς μαθητές που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Οπότε, χαίρομαι διπλά που συμμετείχα στην προσπάθεια. Όλοι εμείς στο Πλαίσιο περιμένουμε με αγωνία την πρόοδο των μαθητών και είμαστε εδώ για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σε σχέση με τη χρήση των tablets.»

«Οι πωλητές του περιοδικού Σχεδία είναι η πιο ευάλωτη ομάδα» - Γεωργία

#plai_sou: Η εθελοντική ομάδα του Πλαισίου θα βρίσκεται εκεί, ακόμα κι όταν δε χρειάζονται πλέον μάσκες Facebook Twitter

«Όταν ανακοινώθηκε το lockdown, η πρώτη μας σκέψη ήταν στους άστεγους. Εμείς κλεισμένοι στα σπίτια μας, με laptops για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, νιώθαμε ασφαλείς. Τι μπορεί να συμβαίνει όμως στους δρόμους της πόλης; Εκεί που οι άστεγοι δεν έχουν τρόπο να προστατευθούν, ενώ παράλληλα η εξαιρετική πρωτοβουλία του περιοδικού Σχεδία κινδύνευε να ναυαγήσει.

Τηλεφωνήσαμε στους υπεύθυνους του περιοδικού για να δούμε ποιο είναι το σχέδιο τους και πώς μπορούμε να συνδράμουμε. Μέχρι να ξαναβγούμε ελεύθερα στους δρόμους, η Σχεδία θα αποστέλλεται ταχυδρομικά στους αναγνώστες. Διευκολύναμε λοιπόν την τυπική διαδικασία της αποστολής προμηθεύοντας τους με υλικά αλληλογραφίας. Και επειδή πέραν των άλλων, η Σχεδία είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έντυπο με ενδιαφέρουσα ύλη αγοράσαμε πολλές συνδρομές για να μη χάσουμε κανένα τεύχος.»

«Η τρίτη ηλικία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» - Βαγγέλης

#plai_sou: Η εθελοντική ομάδα του Πλαισίου θα βρίσκεται εκεί, ακόμα κι όταν δε χρειάζονται πλέον μάσκες Facebook Twitter


«H γενική έκκληση για βοήθεια στο Γηροκομείο Αθηνών έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τον κόσμο. Το Πλαίσιο δεν θα μπορούσε να απέχει από αυτή την προσπάθεια. Μια και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας είναι ιδιαίτερα ευπαθής ομάδα πληθυσμού, σκεφτήκαμε ότι η απολύμανση του χώρου είναι πρώτη προτεραιότητα. Γι' αυτό, γεμίσαμε ένα από τα φορτηγά μας με είδη καθαρισμού και απολύμανσης και τα παραδώσαμε ανέπαφα για να είμαστε σίγουροι ότι οι φιλοξενούμενοι του γηροκομείου δεν θα κινδυνεύσουν στιγμή.»

Περισσότερα για την ομάδα #plai_sou και τη δράση της

Η ομάδα #plai_sou έχει ένα σταθερό πρόγραμμα ΕΚΕ κατά το οποίο, κάθε Σεπτέμβρη μοιράζουν σχολικές τσάντες σε μαθητές που έχουν ανάγκη. Το 2019, όπου ήταν και η 4η συνεχής χρονιά υλοποίησης του προγράμματος αυτού, μοίρασαν πάνω από 7.000 τσάντες. Επιπλέον, οργανώνουν «καταδρομές» σε νησιά της άγονης γραμμής, στα οποία πηγαίνουν με σκάφη και πέρα από τις χορηγίες τεχνολογικών ειδών & γραφικής ύλης, οργανώνουν δωρεάν ιατρεία για τους κατοίκους των νησιών ή δημιουργικά παιχνίδια για τα παιδιά. Τέλος, κάθε χρόνο λαμβάνουν συμμετοχή στον αγώνα για την ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου του μαστού Greece Race for the Cure, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες ομάδες εταιρειών που αγωνίζονται.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM