Ποιες γυναίκες πάνε με περισσότερους άντρες

Ποιες γυναίκες πάνε με περισσότερους άντρες Facebook Twitter
Όποιος κι αν είναι ο δικός σου «αριθμός», το σημαντικό είναι να απολαμβάνεις το σεξ με έναν ασφαλή τρόπο που θα διατηρεί το σώμα σου υγιές και χαρούμενο!
1

Ποιος είναι ο δικός σου «μυστικός αριθμός»; Μπορεί προσωπικά να μην τον έχεις ποτέ εκμυστηρευτεί σε κανέναν όμως, όντας περίεργα όντα, οι άνθρωποι κατά το ήμισυ θέλουμε να ξέρουμε και κατά το ήμισυ φοβόμαστε να μάθουμε τον «αριθμό» των άλλων! 

Επειδή όμως για κάθε ανθρώπινη απορία έχει εκπονηθεί και μία, τουλάχιστον, έρευνα, διάβασε παρακάτω την τελευταία αγαπημένη μας σχετικά με τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

Μία διεθνής ομάδα ερευνητών ανέλυσε τα στοιχεία των ερωτηματολογίων σχεδόν 7.000 ατόμων, από 50 ετών και κατέληξαν σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα τα οποία και δημοσίευσαν στο BMJ Sexual & Reproductive Health journal.

H διαλειμματική άσκηση ενισχύει τις ορμόνες που συνδέονται με το σεξ, όπως την τεστοστερόνη, την κορτιζόλη και την αυξητική ορμόνη αλλά και πως η άσκηση, γενικά, προκαλεί σεξουαλική διέγερση σε ορισμένες γυναίκες.

Περίπου το 39% των γυναικών είχαν 0 ή 1 σεξουαλικό σύντροφο ως τώρα, 37% είχε 2-4 συντρόφους, 16% 5-9 και περίπου 9% πάνω από 10 συντρόφους. Από αυτό το 9%, δε, 73% ήταν γυναίκες που είχαν επίσης δηλώσει πως ασκούνται μέτρια έως έντονα κάθε εβδομάδα!

«Οι γυναίκες που ανέφεραν πως ασκούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε μια μορφή άσκησης μέτριας έντασης και άνω, είχαν, πολύ συχνά, περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους ως τώρα, από εκείνες που ασκούνταν λιγότερο» δηλώνουν οι ερευνητές.

«Η έντονη μορφή άσκησης συνήθως απαιτεί συμμετοχή σε κάποιο άθλημα. Αυτή με τη σειρά της, εμφανίζεται λιγότερο ή περισσότερο καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής και προσφέρει ευκαιρίες για κοινωνικές συναναστροφές, αυξάνοντας έτσι κατά πολύ την πιθανότητα της γνωριμίας ενός νέου σεξουαλικού συντρόφου» εξηγούν οι ίδιοι.

Εν τω μεταξύ, παλαιότερες έρευνες έχουν ήδη αποδείξει πως η διαλειμματική άσκηση ενισχύει τις ορμόνες που συνδέονται με το σεξ, όπως την τεστοστερόνη, την κορτιζόλη και την αυξητική ορμόνη αλλά και πως η άσκηση, γενικά, προκαλεί σεξουαλική διέγερση σε ορισμένες γυναίκες.

Άλλες ιδιότητες που σχετίστηκαν με την ύπαρξη περισσότερων συντρόφων είναι οι εξής:

- Νεαρή ηλικία

- Έλλειψη γάμου ή σχέσης

- Κατανάλωση αλκοόλ και κάπνισμα

- Αμφιφυλοφιλία (bisexuality)

Πριν βιαστείς όμως βγάλεις συμπεράσματα για την ιδιωτική ζωή της... γειτόνισσάς σου, να σου υπενθυμίσουμε πως όλα τα παραπάνω δεν δηλώνουν τόσο την αλήθεια αλλά τάσεις που δημιουργούνται στην κοινωνία.

Όποιος κι αν είναι ο δικός σου «αριθμός», το σημαντικό είναι να απολαμβάνεις το σεξ με έναν ασφαλή τρόπο που θα διατηρεί το σώμα σου υγιές και χαρούμενο!

Με στοιχεία από mindebodygreen.com

(Illustration: Don't Try Studio)

 

Υγεία & Σώμα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

1 σχόλια