ADVERTORIAL

 

Το ξέρεις, το ζεις, όσο και αν δεν θες μερικές φορές να το παραδεχτείς: Οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα της συνήθειας. Η ζωή μας είναι γεμάτη από επαναλαμβανόμενες πράξεις και μοτίβα. Οι περισσότεροι επιζητούμε το αίσθημα σιγουριάς που μας προσφέρει η ρουτίνα της καθημερινότητας, όσο και αν συχνά λέμε ότι μας κουράζει.

 

Ωστόσο, η ανθρώπινη αυτή τάση έρχεται σε αντίφαση με τη συνειδητοποίηση ότι η επιβίωση είναι άμεσα συνυφασμένη με την ικανότητά μας να εξελισσόμαστε και να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος. Όσο και αν γενικά πρόκειται για μια αργή διαδικασία, υπάρχουν περιπτώσεις που η προσαρμογή οφείλει να είναι άμεση. Και τότε πρέπει να πάρεις κάποιες «γενναίες αποφάσεις», που μπορεί να σε φοβίζουν, αφού καλείσαι να αφήσεις πίσω σου καταστάσεις και περιβάλλοντα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα, αλλά τελικά αποδεικνύονται αδιέξοδα.

 

 

 

Τέτοια περίπτωση μπορεί να είναι το ζήτημα της εργασίας. Και ειδικά σε μία αγορά η οποία, εν εξελίξει της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, μεταβάλλεται ταχύτητα. Η ψηφιοποίηση της παραγωγής και της οικονομίας απαιτεί εργαζόμενους με πρόσθετες δεξιότητες. Μία πραγματικότητα που γεννά ευκαιρίες για εκείνους που δεν διστάζουν να κάνουν μία νέα αρχή, να μετεκπαιδευτούν, να αποκτήσουν επιπλέον επαγγελματικά εφόδια, συνδυάζοντας προϋπάρχουσες γνώσεις (και πιθανώς εμπειρία) με νέες ικανότητες.

 

Την ευκαιρία αυτή προσφέρουν οι ακαδημίες της Cisco (Cisco Networking Academy), σε μία εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη παραμένουν κενές, λόγω έλλειψης κατάρτισης και ψηφιακών δεξιοτήτων από την πλευρά των υποψήφιων εργαζόμενων. Ο προγραμματισμός, η σχεδίαση, η εγκατάσταση και η υποστήριξη δικτύων, η ανάπτυξη λογισμικού και η ασφάλεια των υπολογιστικών συστημάτων είναι μεταξύ των ψηφιακών δεξιοτήτων που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

 

 

 

Αντίστοιχη –τηρουμένων των αναλογιών– είναι η κατάσταση και στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, προβλέπεται ότι το χάσμα αυτό θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς γιγαντώνεται ο όγκος των συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο, με επακόλουθο την ανάγκη διαχείρισης τεράστιων όγκων δεδομένων.

 

Στην Ελλάδα, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, λειτουργούν 35 ακαδημίες. Σε αυτές διδάσκουν δεκάδες πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και σήμερα οι εγγεγραμμένοι μαθητές αγγίζουν τους 2.000. Τα μαθήματα χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, οδηγώντας σε μία σειρά από διεθνείς πιστοποιήσεις-διαβατήριο για την αγορά εργασίας. H εμπειρία μάθησης, που οδηγεί από την απόκτηση των δεξιοτήτων στις θέσεις εργασίας, ενισχύεται μέσω ενός υποστηρικτικού οικοσυστήματος που περιλαμβάνει όλους τους πόρους της Cisco, καθώς και τους εκατοντάδες συνεργάτες της παγκοσμίως.

 

 

 

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα είναι κοινή για τις ακαδημίες και τους σπουδαστές σε όλο τον κόσμο και επιτρέπει την παροχή σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων. Ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή διδασκαλία σε τάξη, οι σπουδαστές του προγράμματος έχουν πρόσβαση σε εξελιγμένα εργαλεία προσομοίωσης και μπορούν να ελέγξουν τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία τους μέσω παγκόσμιων διαγωνισμών, κάνοντας τα κατάλληλα βήματα προς νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.

 

Για περισσότερα μπες www.netacad.com και https://youtu.be/4V4CAgMLQCE