Με την εξάπλωση του κορωνοϊού να αποτελεί καθημερινά το κεντρικό θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ο designer Duyi Han αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στους γιατρούς, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες ρισκάρουν τη ζωή τους για να βοηθήσουν όσους είναι σε ανάγκη.


Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο υλοποιήθηκε στους τοίχους και το ταβάνι μιας ιστορικής εκκλησίας στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, απ'όπου ξεκίνησε η πανδημία, απεικονίζοντας γιατρούς να φορούν ειδικές λευκές στολές για την προστασία τους από την εξάπλωση του ιού.

 

Στόχος του Han ήταν να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους, των οποίων το έργο είναι ουσιαστικό για όσους έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.


Τίτλος του πρότζεκτ είναι «The saints wear white» (Οι άγιοι φορούν άσπρα) και βασική έμπνευση για τη δημιουργία του αποτέλεσε το παραδοσιακό στιλ των πινάκων και των τοιχογραφιών της εκκλησίας. Παρόλο, δηλαδή, που εκεί συνήθως απεικονίζονται βιβλικές σκηνές με αγίους και θεούς, στη συγκεκριμένη τοιχογραφία το επίκεντρο βρίσκεται στους γιατρούς, οι οποίοι βάζουν τον εαυτό τους ανιδιοτελώς στην πρώτη γραμμή για τον περιορισμό της εξάπλωσης.


Όλοι οι γιατροί είναι ασφαλώς εξοπλισμένοι με μάσκες, γάντια και ειδικές στολές που καλύπτουν όλο τους το σώμα, ενώ στόχος του Han ήταν να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους, των οποίων το έργο είναι ουσιαστικό για όσους έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

 

Φωτο: Duyi Han
Φωτο: Duyi Han

 

Φωτο: Duyi Han
Φωτο: Duyi Han

 

Φωτο: Duyi Han
Φωτο: Duyi Han

 

 

Με πληροφορίες από design boom