Χρόνια πολλά, κύριε Μπραντ Πιτ! 10 ταινίες του που αξίζει να δείτε Facebook Twitter

Χρόνια πολλά, κύριε Μπραντ Πιτ! 10 ταινίες του που αξίζει να δείτε

0

Tα 58 κλείνει σήμερα ο κύριος Μπραντ Πιτ, ένας από τους φωτογενέστερους και πιο αξιόπιστους εν ενεργεία πρωταγωνιστές. Με την εμφάνισή του θα μπορούσε να ακολουθήσει καριέρα ρομαντικού πρωταγωνιστή ή να χτίσει μια μπλοκμπάστερ φιλμογραφία που θα ζήλευε κι ο Γουίλ Σμιθ. Ο ίδιος, όμως, με το που ανέβηκαν οι μετοχές του στα μέσα των '90s, έδειξε ότι οι προθέσεις του ήταν διαφορετικές.

Ευτύχησε να γνωρίσει τον Ντέιβιντ Φίντσερ, που τον έχει εμπιστευτεί μέχρι στιγμής σε τρία projects του, κυνήγησε συνεργασίες με δημιουργούς εγνωσμένης αξίας ή νεόκοπους σκηνοθέτες, συμμετείχε σε ταινίες υψηλού καλλιτεχνικού και εμπορικού ρίσκου, αδιαφορώντας για τη διάρκεια του ρόλου του, και σύντομα στο ήδη αξιόλογο ερμηνευτικό βιογραφικό του ήρθε να προστεθεί και το παραγωγικό όραμα – είναι ιδρυτικό μέλος της Plan B Entertainment.

Tο πρώτο του Όσκαρ το κέρδισε για την παραγωγή του 12 Χρόνια Σκλάβος (2013), τον περασμένο Φεβρουάριο πανηγύρισε και την πρώτη του οσκαρική νίκη στις ερμηνευτικές κατηγορίες για τη συμμετοχή του στο Once Upon a Time in Hollywood (2019) του Κουέντιν Ταραντίνο. O ίδιος δηλώνει ότι θέλει να αραιώσει τις εμφανίσεις του μπροστά από τον φακό και να αφοσιωθεί στην παραγωγή, μα το σαράκι της υποκριτικής φαίνεται να τον τρώει ακόμα.

Μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο Bullet Train, τη νέα action εξτραβαγκάντζα του Ντέιβιντ Λιτς (Αtomic Blonde, Deadpool 2), αλλά και στο ενδοβιομηχανικό έπος του Νταμιάν Σαζέλ, Babylon.

O ίδιος δηλώνει ότι θέλει να αραιώσει τις εμφανίσεις του μπροστά από τον φακό και να αφοσιωθεί στην παραγωγή, μα το σαράκι της υποκριτικής φαίνεται να τον τρώει ακόμα.


Για να γιορτάσουμε τα γενέθλια του ανατρέχουμε σε δέκα ταινίες που συνοψίζουν την πολυπρόσωπη καριέρα του, δέκα ταινίες που αναδεικνύουν την επιτυχή του ισορροπία ανάμεσα στην εμπορική ευαισθησία και το καλλιτεχνικό στοίχημα.

Interview with the Vampire

1994

του Νιλ Τζόρνταν

Χρόνια πολλά, κύριε Μπραντ Πιτ! 10 ταινίες του που αξίζει να δείτε Facebook Twitter
O Μπραντ Πιτ ως βαμπίρ στο «Συνέντευξη με ένα βρυκόλακα» του Νιλ Τζόρνταν. Φωτ.: Getty Images/Ideal Image

Από τις ωραιότερες φιλμικές καταθέσεις στον βαμπιρικό μύθο, η Συνέντευξη του σκηνοθέτη Νιλ Τζόρνταν εκκινεί από μια πρώτη ύλη μαζικής διασκέδασης για να ανοίξει φιλοσοφική συζήτηση πάνω στο αίτημα για αιώνια ζωή και τη διαχρονική επιβίωση του Κακού, αξιοποιεί στο έπακρο την υπερσυγκέντρωση γοητείας στο καστ, προσθέτει στο μίγμα ομοερωτική διάθεση, απώθηση γοτθικών απολήξεων και μελαγχολία, ανακατεύει καλά και σερβίρει ένα μεθυστικό κινηματογραφικό κοκτέιλ που δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητο τον φίλο του σινεμά του φανταστικού.


12 Monkeys

1995

του Τέρι Γκίλιαμ

Χρόνια πολλά, κύριε Μπραντ Πιτ! 10 ταινίες του που αξίζει να δείτε Facebook Twitter
Mε τον Μπρους Γουίλις στο «12 Πίθηκοι» (1995) του Τέρι Γκίλιαμ.

Το 1995 είναι η χρονιά που ο Μπραντ Πιτ ανεβαίνει κατηγορία. Αφενός πρωταγωνιστεί στο Seven (1995), αφετέρου έχει τον χαρακτηριστικότερο δεύτερο ρόλο σ' αυτή εδώ τη νέο-ρομαντική, μετα-αποκαλυπτική διασκευή του La Jetée (1962) από τον Τέρι Γκίλιαμ. O παραληρηματικός Τζέφρι Γκόινς είναι ακόμα ένας χαρακτήρας στο κινηματογραφικό σύμπαν του σκηνοθέτη που καταφεύγει στην τρέλα για να βρει λογική και ο Πιτ με μια σειρά από ανακυκλούμενα τικ, νευρωτικές χειρονομίες και μανιακά ξεσπάσματα αφήνει την κριτική της εποχής με το στόμα ανοιχτό και γοητεύει την οσκαρική Ακαδημία, η οποία τον καλωσορίζει στο κλαμπ της με μια υποψηφιότητα Β' Ανδρικού Ρόλου.


Fight Club

1999

του Ντέιβιντ Φίντσερ

Χρόνια πολλά, κύριε Μπραντ Πιτ! 10 ταινίες του που αξίζει να δείτε Facebook Twitter
Ο Μπραντ Πιτ δίνει στον Τάιλερ Ντέρντεν του την απαραίτητη δόση αυτοϋπονομευόμενου machισμού.

Eννοείται πως και οι άλλες δύο συνεργασίες του Πιτ με τον Φίντσερ, το Seven (1995) και το The Curious Case of Benjamin Button (2008) είναι must-see, ωστόσο για τις ανάγκες της παρούσας λίστας προκρίνεται το Fight Club, ταινία γενιάς και κατάμαυρη σάτιρα, που καυτηριάζει την ατελέσφορη προσπάθεια της generation X να νοηματοδοτήσει την ύπαρξή της μέσω της υπερκατανάλωσης και της προσέγγισης ενός αυστηρά προσδιορισμένου μοντέλου επιτυχίας. Ο Μπραντ Πιτ δίνει στον Τάιλερ Ντέρντεν του την απαραίτητη δόση αυτοϋπονομευόμενου machισμού, ώστε να υπηρετήσει το ύφος και το όραμα του σκηνοθέτη του, και πλάθουν μαζί έναν εμβληματικό χαρακτήρα.

Ocean's 11

2001

του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Χρόνια πολλά, κύριε Μπραντ Πιτ! 10 ταινίες του που αξίζει να δείτε Facebook Twitter
Με τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Μονταρισμένη πάνω στους funky ήχους του Ντέιβιντ Χολμς, ραφιναρισμένη, κομψή και ανεπιτήδευτα cool, όπως ο γαλαξίας αστέρων που πρωταγωνιστεί, η Συμμορία των 11 συγκαταλέγεται ανάμεσα στους επιφανείς εκπροσώπους του είδους της ταινίας απάτης. Ακολούθησαν δύο εξίσου γοητευτικά sequels, ολοκληρώνοντας μια τριλογία που, με τα inside jokes, τους στακάτους διαλόγους και τις ευφάνταστες ληστείες της, συνθέτει μια γοητευτική, αναίσχυντα ψυχαγωγική «φούσκα» ευεξίας κι απόδρασης, στην οποία μπορούμε να καταφεύγουμε, όποτε δυσκολεύει η κατάσταση.

The assassination of Jesse James by the coward Robert Ford

2007

του Άντριου Ντόμινικ

Χρόνια πολλά, κύριε Μπραντ Πιτ! 10 ταινίες του που αξίζει να δείτε Facebook Twitter
Αυτό εδώ το πρωταγωνιστικό όχημα είναι ενδεικτικό της ριψοκίνδυνης καλλιτεχνικής φύσης του Μπραντ Πιτ.

Το ελεγειακό σάουντρακ των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις, η στοιχειωτική φωτογραφία του Ρότζερ Ντίκινς και οι νωχελικοί ρυθμοί συνθέτουν μια πένθιμη murder ballad για τον «θρύλο που τυπώθηκε» και την αλήθεια που δεν προτιμήθηκε, για τη «δολοφονία» του Ρόμπερτ Φορντ από τον μύθο του Τζέσε Τζέιμς.


Μίλια μακριά από τη χοντροκοπιά της επόμενης συνεργασίας του σταρ με τον σκηνοθέτη Άντριου Ντομινίκ (Killing them Softly), αυτό εδώ το πρωταγωνιστικό όχημα είναι ενδεικτικό της ριψοκίνδυνης καλλιτεχνικής φύσης του Μπραντ Πιτ. Κι αν απέτυχε αρχικά στα ταμεία, η μεταγενέστερη επανεκτίμησή του δικαίωσε την επιλογή του Αμερικανού ηθοποιού.

Burn After Reading

2008

των Τζόελ και Ίθαν Κοέν

Χρόνια πολλά, κύριε Μπραντ Πιτ! 10 ταινίες του που αξίζει να δείτε Facebook Twitter
Eνσαρκώνοντας την μπουφονική φιγούρα του γυμναστή Τσαντ, ο Μπραντ Πιτ ενεργοποιεί το κωμικό του ένστικτο.

Με αφετηρία τη συνωμοσιολογική έκρηξη της εποχής, οι αδερφοί Κοέν έστησαν ακόμα μια μαύρη κωμωδία πάνω στη δονκιχωτική προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει και να ταξινομήσει το χάος. Κι επειδή η ταινία γυρίστηκε σε μια περίοδο που οι αδερφοί φαινόταν να περνούν κρίση μέσης ηλικίας, οι ήρωες εδώ αγωνιούν να γίνουν κάτι παραπάνω από αυτό που είναι, να αποκτήσουν μεγαλύτερο ρόλο στο (όποιο) Σχέδιο, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα.


Eνσαρκώνοντας την μπουφονική φιγούρα του γυμναστή Τσαντ, ο Μπραντ Πιτ ενεργοποιεί το κωμικό του ένστικτο, κλέβει την παράσταση και μετέχει ενεργά στην πιο σοκαριστική σκηνή του φιλμ.

Inglourious Basterds

2009

του Κουέντιν Ταραντινο

Χρόνια πολλά, κύριε Μπραντ Πιτ! 10 ταινίες του που αξίζει να δείτε Facebook Twitter
Στον ρόλο του υπολοχαγού Άλντο Ρέι ο σταρ Μπραντ Πιτ συναντά τον καρατερίστα Μπραντ Πιτ.

Τhrowback στις πολεμικές περιπέτειες πολυσυλλεκτικού καστ, που έκαναν θραύση στα '60s, και εκκίνηση μιας άτυπης τριλογίας που γράφει ξανά την Ιστορία μέσω του σινεμά. Οι Μπάστερδοι σηματοδοτούν τη στιγμή που το ενδοκινηματογραφικό παιχνίδι του Ταραντίνο αναβαθμίζεται, που ο σκηνοθέτης αποφασίζει να εντάξει τη λειτουργία του μέσου στις θεματικές του και που επιχειρεί να προβιβαστεί από την κατηγορία του «τρομερού παιδιού» σε εκείνη των μεγάλων. Στον ρόλο του υπολοχαγού Άλντο Ρέι ο σταρ Μπραντ Πιτ συναντά τον καρατερίστα Μπραντ Πιτ, MVP της ταινίας όμως είναι ο Κριστόφ Βαλτς, που πλάθει έναν αξέχαστο κινηματογραφικό κακό.

Tree of Life

2011

του Τέρενς Μάλικ

Χρόνια πολλά, κύριε Μπραντ Πιτ! 10 ταινίες του που αξίζει να δείτε Facebook Twitter
Με την Τζέσικα Τσάστεϊν στο «Δέντρο της Ζωής».

Από την κοσμογονία της εισαγωγής μέχρι την ουτοπία του φινάλε, το φιλμ του Τέρενς Μάλικ συνιστά ένα πνευματικό ταξίδι σε αναζήτηση του (όποιου) Θεού, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στα στοιχεία της φύσης, στον ουρανό ή στο βλέμμα του Άλλου. Μην ψάχνεις διαλόγους στο σινεμά του Μάλικ, οι διάλογοι, όπου υπάρχουν, επικαλύπτονται από τους εσωτερικούς μονολόγους των ηρώων του, που κάποτε σχηματίζουν μια υποψία διαλόγου μεταξύ τους και κάποτε όχι, λες και οι ψυχές των ηρώων πασχίζουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.


Ο μεταγενέστερος εγκλωβισμός του δημιουργού στη συγκεκριμένη φόρμα κατέστησε αμφιβόλου ειλικρίνειας ακόμα και αυτό εδώ το έργο στα μάτια μερικών, όταν βγήκε στις αίθουσες, όμως, δεν είχαμε ξαναδεί τίποτα σαν αυτό.

Moneyball

2011

του Μπένετ Μίλερ

Χρόνια πολλά, κύριε Μπραντ Πιτ! 10 ταινίες του που αξίζει να δείτε Facebook Twitter
Αν αναζητάς τη μεγάλη ερμηνευτική στιγμή του Πιτ, θα τη βρεις εδώ.

Πολύ περισσότερο από την καλύτερη ταινία που γυρίστηκε ποτέ γύρω από το μπέιζμπολ, το Moneyball είναι μια σπουδαία αμερικανική ταινία. Kινούμενο σε ένα πεδίο δραστηριότητας ευρισκόμενο στην καρδιά της αμερικανικότητας, το φιλμ του Μπένετ Μίλερ πιάνει το κλασικό ανθρωποφαγικό μοτίβο στο οποίο στηρίχτηκε ο αμερικανικός (και, κατ' επέκταση, ο δυτικός) πολιτισμός, που θέλει (μόνο) τον πρώτο αδιαφιλονίκητο θριαμβευτή και τον δεύτερο έναν αποτυχημένο, και το κάνει φύλλο και φτερό. Όχι με στομφώδεις, επεξηγηματικές ρητορείες, αλλά διακριτικά και εύληπτα, με ένα αθλητικό στιγμιότυπο και με ένα «σαχλό» εφηβικό τραγούδι – μια σκηνή που ίσως και να σε κάνει να μπήξεις τα κλάματα.


Επίσης, αν αναζητάς τη μεγάλη ερμηνευτική στιγμή του Πιτ, θα την βρεις εδώ.

World War Z

2013

του Μαρκ Φόρστερ

Χρόνια πολλά, κύριε Μπραντ Πιτ! 10 ταινίες του που αξίζει να δείτε Facebook Twitter
Το «World War Z» είναι προσωπικό κερδισμένο στοίχημα του Μπραντ Πιτ ως παραγωγού.

Aπό τα πιο ενδιαφέροντα μπλοκμπάστερ των τελευταίων ετών, το World War Z ξεκινά με πληθωρικές σκηνές μαζικών επιθέσεων ζόμπι, που συναγωνίζονται σε μέγεθος τις χαρακτηριστικότερες στιγμές της φιλμογραφίας του Ρόλαντ Έμεριχ, για να δώσει την σκυτάλη σε set-pieces απλούστερης δομής και ολοένα και πιο περιορισμένων χώρων και να καταλήξει σε μια σχεδόν μινιμαλιστική τρίτη πράξη.


Προσωπικό κερδισμένο στοίχημα του Μπραντ Πιτ ως παραγωγού, που όταν είδε ότι το τελευταίο μέρος δεν λειτουργούσε, πήρε την απόφαση να το ξαναγυρίσουν, αλλά και ως πρωταγωνιστή – η νηφαλιότητα, με την οποία προσεγγίζει τον κεντρικό χαρακτήρα, δίνει μια φρέσκια διάσταση στο στερεότυπο του ήρωα δράσης.

Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν στα 90: Ο βασιλιάς της τηλεόρασης ζει εδώ και χρόνια χωρίς μυστικά

Οθόνες / Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν στα 90: Ο βασιλιάς της τηλεόρασης ζει εδώ και χρόνια χωρίς μυστικά

Διάσημος ανά τον πλανήτη από το «Σογκούν» και «Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας», ο Αμερικανός ηθοποιός αποφάσισε πριν από είκοσι χρόνια να αποκαλύψει την σεξουαλική του ταυτότητα και να κερδίσει την ελευθερία του
THE LIFO TEAM
Η αποδόμηση του greek dream στις ταινίες του Νίκου Παπατάκη

Οθόνες / Η αποδόμηση του greek dream στις ταινίες του Νίκου Παπατάκη

Ο εμιγκρές που κατάφερε να δει διεισδυτικά και βαθιά στην ελληνική ψυχή, ο «μοναχικός αναρχικός» με την πολύ μικρή σε μέγεθος φιλμογραφία αλλά την τεράστια σε καλλιτεχνική αξία. Από τον Παπατάκη μέχρι τον Λάνθιμο, η απόσταση είναι μικρότερη απ' όσο φανταζόμαστε.
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
10 σπουδαίες κινηματογραφικές ερμηνείες του Κίλιαν Μέρφι

Οθόνες / Από τα ζόμπι του Ντάνι Μπόιλ ως τον Κεν Λόουτς: Δέκα σπουδαίες ερμηνείες του Κίλιαν Μέρφι

Ο φετινός νικητής του Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου είναι ένας αυθεντικός καρατερίστας, αλλιώτικος και απόκοσμος, συγκινητικός στα όρια της συντριβής. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η Apple πετάει τόσα πολλά χρήματα σε παραγωγές που δεν βλέπει σχεδόν κανείς;

Οθόνες / Γιατί η Apple πετάει τόσα πολλά χρήματα σε παραγωγές που δεν βλέπει σχεδόν κανείς;

Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει την πολυτέλεια να ξοδεύει μυθικά ποσά για περιεχόμενο υψηλού κύρους αλλά χαμηλής ανταπόκρισης. Είναι αυτό μέρος μιας στρατηγικής ή απλά έχει λεφτά για πέταμα;
THE LIFO TEAM
Αλέν Ντελόν: Οι τραγικές τελευταίες σελίδες της ζωής ενός μεγάλου σταρ

Οθόνες / Αλέν Ντελόν: Οι τραγικές τελευταίες σελίδες της ζωής ενός μεγάλου σταρ

Ένα πικρό φινάλε σε μια λαμπερή ζωή, με ιστορίες μίσους μεταξύ των παιδιών του, μια περιουσία που έχει διανεμηθεί «άδικα» και κατηγορίες για χειραγώγηση και κακοποίηση.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Tα «Αδέσποτα Κορμιά» δεν είναι μόνο η πολυσυζητημένη αφίσα τους

The Review / Tα «Αδέσποτα Κορμιά» δεν είναι μόνο η πολυσυζητημένη αφίσα τους

Ο Γιάννης Βασιλείου και η Τίνα Μανδηλαρά αναλύουν την ταινία που συζητήθηκε περισσότερο από όλες στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τα «Αδέσποτα Κορμιά» της Ελίνας Ψύκου, με αφορμή την κυκλοφορία της στις αίθουσες από 28 Μαρτίου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Κέιτ Μπλάνσετ: «Οι κοινωνίες σπρώχνουν τις συλλογικές τους αποτυχίες κάτω από το χαλί»

Αποκλειστική συνέντευξη / Κέιτ Μπλάνσετ: «Οι κοινωνίες σπρώχνουν τις συλλογικές τους αποτυχίες κάτω από το χαλί»

Με αφορμή το «Νέο Αγόρι», μια ταινία του συμπατριώτη της Γουόρικ Θόρντον στην οποία ανέλαβε την παραγωγή και πρωταγωνιστεί, η σπουδαία ηθοποιός συζητά με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο. Αποκαλύπτει ένα δύσκολο παιδικό βίωμα, μιλά για τις έννοιες του θαύματος και του σωτήρα, θυμάται πώς γνώρισε τον Χρήστο Νίκου και τι την έλκει στο σινεμά που αυτός οραματίζεται. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Πολ Σάιμον δεν ακούει καθόλου πλέον από το ένα αυτί αλλά η μουσική παραμένει βαθιά εντός του

Daily / Ο Πολ Σάιμον δεν ακούει καθόλου πλέον από το ένα αυτί αλλά η μουσική παραμένει βαθιά εντός του

Το ντοκιμαντέρ «In Restless Dreams: The Music of Paul Simon» αποτελεί μια συναρπαστική αναδρομή στη μακρά πορεία του σπουδαίου δημιουργού, από τους Simon and Garfunkel μέχρι σήμερα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Η «Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού» έγινε 20 χρονών

Οθόνες / Έρωτας και μνήμη: Η «Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού» έγινε 20 χρονών

Η δημοφιλής ρομαντική ταινία με τον Τζιμ Κάρεϊ και την Κέιτ Γουίνσλετ συμπλήρωσε μια εικοσαετία από την αμερικανική της πρεμιέρα. Με αφορμή αυτή την επέτειο, την επισκεπτόμαστε ξανά και εξετάζουμε γιατί παραμένει αγαπητή μέχρι σήμερα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τρία ελληνικά ντοκιμαντέρ του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε

Οθόνες / Γιατί τα ελληνικά ντοκιμαντέρ είναι στο σύνολό τους καλύτερα από τις ταινίες μυθοπλασίας - Τρία παραδείγματα

Τα πολυσυζητημένα «Αδέσποτα Κορμιά», ένα ερωτικό προσκύνημα στη Σαπφώ και ένα στοιχειωμένο σκακιστικό καφενείο στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου: Τρεις ταινίες που ξεχώρισαν στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Υπάρχει άνθρωπος που δεν έκλαψε με το «One Day» του Netflix;

The Review / Υπάρχει άνθρωπος που δεν έκλαψε με το «One Day» του Netflix;

Ο Γιάννης Βασιλείου και η Ναταλία Πετρίτη συζητούν για τα συν και τα πλην της παραγωγής του Netflix, για τους λόγους που δέθηκαν οι θεατές μαζί της και για άλλες πρόσφατες παραγωγές που θα έκαναν ακόμα και μια πέτρα να κλάψει.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πάθη, μίση, ανταλλαγή εραστών και ατέλειωτοι καβγάδες: Το μυστικό παρασκήνιο πίσω από τις βελούδινες ταινίες του Τζέιμς Άιβορι

Οθόνες / Πάθη, μίση, ατέλειωτοι καβγάδες: Το παρασκήνιο πίσω από τις βελούδινες ταινίες του Τζέιμς Άιβορι

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για το ντουέτο του παραγωγού Ισμαήλ Μέρτσαντ και του σκηνοθέτη Τζέιμς Άιβορι καθιστά σαφές ότι τα υποβόσκοντα πάθη στις ταινίες τους δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με ό,τι συνέβαινε πίσω από την κάμερα.
THE LIFO TEAM
Lee Grant: «Η εξορία μου από το Χόλιγουντ ήταν η καλύτερη εκπαίδευση που θα μπορούσα να φανταστώ»

Οθόνες / Λι Γκραντ: Μια «ακυρωμένη» ηθοποιός, μια ακόμα ενεργή και αξιόλογη σκηνοθέτιδα

To τρομερό ταλέντο που έκανε μπαμ από μακριά και το Χόλιγουντ κατέστρεψε χωρίς αιτία βρίσκεται πια στην κορυφή της λίστας με τους μεγαλύτερους (σε ηλικία) εν ζωή σκηνοθέτες. Η ιστορία της ζωής και της καριέρας του κοριτσιού με την κλεμμένη νεότητα είναι συγκλονιστική.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ