Τον Φεβρουάριο αφήνουμε τρίχες...

Τον Φεβρουάριο αφήνουμε τρίχες... Facebook Twitter
4

Η Alex Andrews από την Αυστραλία ξυρίστηκε τελευταία φορά σε ηλικία 11 ετών και υποστηρίζει πως αυτή η απόφαση που πήρε τότε της άλλαξε ολόκληρη την ζωή, και κυρίως τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και νιώθει για το σώμα της. Σήμερα καλεί όλες τις γυναίκες να κάνουν το ίδιο και για το σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης πάνω στα κοινωνικά στάνταρ γύρω από την γυναικεία τριχοφυΐα. 

Το «Get Hairy February» είναι μια καμπάνια με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την καταπολέμηση της βίας απέναντι στις γυναίκες και για να υποστηρίξει όλους όσοι υφίστανται διακρίσεις λόγω φύλου, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να καταρρίψει τα στερεότυπα σχετικά με αν οι γυναίκες επιτρέπεται ή όχι να έχουν τρίχες. Η καμπάνια ενθαρρύνει όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες να παραμερίσουν τα ξυραφάκια τους και να αφήσουν τα πόδια και τις μασχάλες τους αξύριστα για ολόκληρο τον μήνα Φεβρουάριο.

Αν και η πρωτοβουλία θυμίζει λίγο το Movember, η Alex λέει πως το «Get Hairy February» είναι πολύ διαφορετικό και αρκετά δυσκολότερο. «Το Movember έχει γίνει μέρος της κουλτούρας και πλέον αντιλαμβάνεται ως κάτι εύκολο και διασκεδαστικό. Είναι άκρως αποδεκτό για τους άντρες να έχουν περίεργα μουστάκια ακόμη και στον χώρο εργασίας τους, αλλά πόσο αποδεκτό θα ήταν αντίστοιχα αν οι γυναίκες έκαναν το ίδιο με τις τρίχες στις μασχάλες και τα πόδια τους σε μήνες πιο ζεστούς από τον Φεβρουάριο; Αυτό είναι το θέμα» εξηγεί. 

Σύμφωνα με την Alex, το «Get Hairy February» θέλει να εξασφαλίσει πως οι γυναίκες θα μπορούν να έχουν την επιλογή να ξυρίζονται ή όχι, δηλαδή να μπορούν να αποφασίσουν τι θα κάνουν τελικά χωρίς να πρέπει να σκεφτούν την ντροπή και το στίγμα της απόφασής τους. 

Τον Φεβρουάριο αφήνουμε τρίχες... Facebook Twitter
Η Alex Andrews.

«Είναι κάτι που κάνεις κάθε τρεις μέρες και κάποια στιγμή σκέφτεσαι "Γιατί το κάνω όλο αυτό και το πληρώνω κιόλας;". Ελπίζω όλες οι γυναίκες να νιώσουν την αυτοπεποίθηση να αφήσουν ελεύθερο τον εαυτό τους, να αγκαλιάσουν την φυσική ομορφιά τους και να είναι περήφανες που θα ανήκουν σε μια κοινωνία που απαιτεί ισότητα και ασφάλεια για όλες τις γυναίκες» καταλήγει η Alex. 

Στόχος του «Get Hairy February» είναι να συγκεντρωθούν 10.000 δολάρια σε διάστημα ενός έτους και όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να κάνουν δωρεά εδώ ή απλώς να αποχωριστούν το ξυραφάκι τους αρχής γενομένης από σήμερα.  

Today I decided to step out of my comfort zone. I've signed up to participate in Get Hairy February. For the month of Feb I will not touch my razor, wax strips or tweezers to raise money and awareness about violence against women. This year I wanted to gain more self love and Get Hairy February is an amazing reason to love my body just the way it is. Last year in Australia, 71 women lost their lives due to domestic violence. Now, every 1 in 3 women have experienced domestic violence or sexual assault and that's way too damn high. You can read more about the cause on their website which you can get to right after you click the link in my bio and donate to this amazing cause on my page! ✨ #BeHappy #BeHairy #GetHairyFebruary https://gethairyfebruary.org/josievandoren (for facebook)

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης ? (@josiedanielle_) στις


Please share. #letitgrow Top Stories: Let it grow: Hairy campaign working to support female victims of violence http://ab.co/2jPuBim

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @andreainwales στις

* Με πληροφορίες από abc.net και Mashable

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

3 σχόλια
Να γινει τον Ιούνιο στο βορειο ημισφαίριο να δω τις θαραλέες... Τον Φεβρουάριο οι περισσότερες ειναι έτσι κατω απο τα πολλαπλά layers των ρούχων έτσι κι αλλιώς!...
Στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο είναι και καλοκαίρι οπότε μάλλον θα είναι η χαρά των βακτηρίων.Τώρα από την εποχή που η Πάτι Σμιθ άφησε τις μασχάλες της αξύριστες και είπε "εγώ έτσι θα φωτογραφηθώ στο εξώφυλλο και αν θέλετε" τα πράγματα έχουν αλλάξει μια και δεν ξέρω τι γίνετε στην Αυστραλία αλλά στην Ελλάδα-που έχουμε και μια παροιμία με τρίχες και Ψ@@η-και οι άντρες νομίζουν ότι ομορφαίνουν έτσι.Τι να κάνει και η βιομηχανία καλλυντικών. Διπλάσιο κοινό, διπλάσιο κέρδος.Εμένα πάλι με καλύπτει η παροιμία.
"..θα είναι η χαρά των βακτηρίων"Άρα οι άντρες, που δεν ξυρίζουν ή αποτριχώνουν μασχάλη-πόδια-εφηβαίο (ακόμη και τρίχες στα χέρια ή κάτω από τον αφαλό), είναι τίγκα στα βακτήρια;;!! Μπλιαχ σας!