ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Ε.Ε. "απαγορεύει" τις πλαστικές σακούλες

Η Ε.Ε. "απαγορεύει" τις πλαστικές σακούλες Facebook Twitter
8

Με μια ιστορική απόφαση της η Ε.Ε. επιχειρεί να βάλει τέλος στις πλαστικές σακούλες στην Ευρώπη, μειώνοντας κατά τρείς φορές τις σακούλες που χρησιμοποιούν ανά χρόνο οι ευρωπαίοι.

Η συμφωνία των κρατών-μελών σημαίνει στην ουσία της απαγόρευση της πλαστικής σακούλας αφού ή θα επιβάλουν χρέωση για τη χρήση τους ή θα λάβουν άλλα αποθαρρυντικά ως προς τη χρήση μέτρα.  

Οι Πράσινοι έκαναν λόγο για « ιστορικό επίτευγμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών απορριμμάτων στο περιβάλλον», καθώς στην Ε.Ε. χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο 8 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες οι μισές εκ των οποίων καταλήγουν στις χωματερές μετά από μία μόλις χρήση.

Εκτός από μάστιγα για το περιβάλλον οι πλαστικές σακούλες είναι και ο λόγος που χιλιάδες πουλιά, χελώνες και άλλα ζώα πεθαίνουν κάθε χρονο παγιδευμένα ή καταπίνοντας σακούλες.

8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

4 σχόλια
οι αυτοδιασπόμενες σακούλες είναι ίσως πολλύ πιο επικύνδηνες. Μετά από λίγο καιρό...απλά γίνονται μικρά κομμάτια (άφησε μια για λίγους μήνες στην άκρη και θα το δεις) και τα μικρά αυτά κομμάτια γίνονται 'τροφή΄για πολλούς οργανιμούς στη θάλασσα, που τα δηλητηριάζουν γεμίζοντάς τους με μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού με αποτέλεσμα να πεθαίνουν. Οι νιοδισσπόμενες σακούλες δεν είναι καθόλου διασπόμενες, αλλά από τους πιο μεγάλους κινδύνους στη φύση, τελικά