Βοηθάμε όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας μέσα από απλές, καθημερινές συνήθειες

Βοηθάμε όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας μέσα από απλές, καθημερινές συνήθειες Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Καθώς η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζει να αποτελεί μείζον θέμα παγκοσμίως, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Εκείνοι, περισσότερο απ' όλους, μάχονται κατά της κρίσης αυτής σκληρά και σε καθημερινή βάση, φροντίζοντας όχι μόνο ασθενείς του Covid-19 αλλά και ασθενείς που χρειάζονται ιατρική φροντίδα για άλλα θέματα υγείας.

Η ατομική μας ευθύνη αυτή τη δύσκολη περίοδο, αφορά όχι μόνο τη φροντίδα του εαυτού μας και των γύρω μας, αλλά και το να βοηθήσουμε και να προστατεύσουμε όσο μπορούμε εκείνους στον τομέα της υγείας, που πλέον εργάζονται διπλά. Η ατομική και συλλογική μας στήριξη είναι καθοριστική. 

Το να παραμένουμε στο σπίτι και να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις είναι το βασικότερο και σημαντικότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Ωστόσο, με το να διατηρήσουμε ένα καθημερινό πρόγραμμα με απλές, καθημερινές συνήθειες - όπως το να στρώσουμε το κρεβάτι, να ντυθούμε, να φάμε σωστά και να ασκηθούμε - μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη σωματική και ψυχολογική μας κατάσταση. Πολλές από αυτές τις καθημερινές συνήθειες δε χρειάζεται να αποτελούν παρελθόν, καθώς μπορούμε ακόμα να τις έχουμε στη νέα μας πραγματικότητα, απλά με λίγη παραπάνω προσοχή.

Αυτές οι απλές, καθημερινές συνήθειες, μπορούν παράλληλα να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Από το απλώς να μείνουμε σπίτι, μέχρι και το να παραγγείλουμε το μεσημεριανό μας delivery. Πλέον, το efood δίνει τη δυνατότητα να δωρίσουμε 0,50€ με κάθε παραγγελία, για την αγορά νοσοκομειακού εξοπλισμού Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δημοσίων νοσοκομείων αναφοράς σε όλη την Ελλάδα, αλλά και γευμάτων για εκείνους που μάχονται καθημερινά. Το συνολικό ποσό θα προστεθεί στη δωρεά 250.000€ του efood σε ο,τι αφορά το νοσοκομειακό εξοπλισμό και με την καθοδήγηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε ό,τι αφορά τα γεύματα.

Ως μεμονωμένοι πολίτες και άνθρωποι, είναι απλά αυτά που χρειάζεται να κάνουμε για να στηρίξουμε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Να μείνουμε στο σπίτι, να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας να έχει όσα χρειάζεται, να πάμε στο φαρμακείο ή στο σούπερ-μάρκετ για κάποιον γηραιότερο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε και να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας σε αυτούς που κάθε μέρα εργάζονται σκληρά για να μας φροντίσουν. Ακόμα και μία απλή ένδειξη ενδιαφέροντος - ένα «Πώς είσαι;» ή ένα ειλικρινές «ευχαριστώ», έχουν τη δυνατότητα να περάσουν το μεγαλύτερο μήνυμα αλληλεγγύης.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM