Και η επιστήμη μόλις μίλησε για το είδος του σεξ που καταπολεμά την αϋπνία

1

Αν υποφέρετε από αϋπνίες και παράλληλα έχετε χάσει το timing της σεξουαλικής σας ζωής, αν είστε από εκείνες τις περιπτώσεις ανθρώπων που το να στριφογυρίζουν στο κρεβάτι τους για ένα δίωρο μέχρι επιτέλους να τους πάρει ο ύπνος, η επιστήμη μόλις αποφάνθηκε και έδωσε τη λύση και στα δύο προβλήματα. 

Το είδος του σεξ που καταπολεμά την αϋπνία και τον εκνευρισμό και ταυτόχρονα οργανώνει με τον πιο ομαλό τρόπο τη σεξουαλική σας ζωή -κοινώς, χωρίς να χρειάζεται να δώσετε ραντεβού με τον παρτενέρ σας για να βρεθείτε επιτέλους στο κρεβάτι- είναι ακριβώς η ώρα πριν τον ύπνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Central Queensland University στην Αυστραλία και σχετική έρευνα που εκπόνησε η ερευνήτρια συμπεριφορών ύπνου, Michele Lastella, τα δύο τρίτα των ανθρώπων κοιμούνται καλύτερα, ποιοτικότερα και κυρίως ευκολότερα, όταν του ύπνου έχει προηγηθεί οργασμός. Η Lastella για την έρευνα της έκανε συνεντεύξεις με 460 ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 έως 70 ετών, για να διαπιστώσει ότι όσοι δεν είχαν εμφανίσει ποτέ ή έστω σπάνια διαταραχές ύπνου, ήταν όσοι επέλεγαν να κάνουν σεξ, λίγο πριν κοιμηθούν. 

Ως ρουτίνα, μπορεί να μη λέει πολλά ή να απογοητεύει για την έλλειψη αυθορμητισμού, που όπως και να 'χει χρειάζεται το σεξουαλικό παιχνίδι, αλλά αποδεικνύεται ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης της αϋπνίας -κυρίως, λόγω των ενδορφινών που η σεξουαλική δραστηριότητα απελευθερώνει στο ανθρώπινο σώμα- και οργάνωσης της σεξουαλικής ζωής.   

Καλό είναι να αφιερώνει κανείς περισσότερο χρόνο, όχι μόνο για σεξ, αλλά για αγκαλιές, χάδια και γενικώς ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό του, καθώς αποδεδειγμένα πλέον αυτού του είδους οι επαφές χαλαρώνουν το σώμα.

Βάσει της έρευνας, τα 2/3 των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτήν παραδέχθηκαν ότι κοιμούνται καλύτερα, όταν του ύπνου έχει προηγηθεί σεξ.

«Η θεωρία μας βασίζεται στο ότι μετά από τη σεξουαλική επαφή και την επίτευξη οργασμού, το ανθρώπινο σώμα εκλύει την ορμόνη οκυτοκίνη -γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας και του αισθήματος πληρότητας- η οποία δρα ως φυσικό ηρεμιστικό μειώνοντας τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να αποκοιμηθεί», εξηγεί η Lastella.

Η ίδια συνιστά το να αφιερώνει κανείς περισσότερο χρόνο, όχι μόνο για σεξ, αλλά για αγκαλιές, χάδια και γενικώς ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό του, καθώς αποδεδειγμένα πλέον αυτού του είδους οι επαφές χαλαρώνουν το σώμα, καταστέλλουν φυσικά το άγχος και δημιουργούν το αίσθημα της ασφάλειας και της ησυχίας που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να μπορέσει να αποκοιμηθεί. 

Για τον ίδιο λόγο εξηγεί ότι τα κινητά, με τον φωτισμό που καταστρέφουν το σκοτάδι του υπνοδωματίου και ενεργοποιούν στο μάξιμουμ τις εγκεφαλικές λειτουργίες που σχετίζονται με την προσοχή και την εστίαση, πρέπει να μένουν όχι απλώς μακριά από το κρεβάτι, αλλά ει δυνατόν μακριά και από την κρεβατοκάμαρα. Και φυσικά, η επιστήμονας δεν είναι η μόνη που επισημαίνει τις βλαβερές συνέπειες της χρήσης κινητού στον ύπνο και τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων. 

Ήδη από το 2016, έρευνες τονίζουν το πώς η χρήση κινητών επηρεάζει τις λειτουργίες ύπνου και σκοτώνει τη σεξουαλική και εν γένει τη συντροφική ζωή των ζευγαριών. 

Με στοιχεία από New York Post, Men'sHealth.com

Υγεία & Σώμα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώτη νύχτα μαζί: 8 συμβουλές για την επόμενη μέρα

Υγεία & Σώμα / Πρώτη νύχτα μαζί: 8 συμβουλές για την επόμενη μέρα

Στατιστικές και μελέτες αποδεικνύουν ότι η πρώτη νύχτα ενός νέου ζευγαριού είναι καθοριστική για το μέλλον της σχέσης, το οποίο κρίνεται από τις συμπεριφορές της επόμενης μέρας. Να, λοιπόν, 8 πράγματα που οφείλετε να προσέχετε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ