Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών

Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών Facebook Twitter
0

 

Papaspirou bakery and more

Μυρωδάτο πολίτικο τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα, σμυρναίικα κουλουράκια και, βέβαια, οι μοναδικές χειροποίητες σοκολατένιες δημιουργίες σε ποικίλα σχέδια και γεύσεις. Επιλέξτε ανάμεσα σε σοκολατένια αυγά σε διαφορετικά μεγέθη, καλαθάκια, φωλιές, λαγουδάκια και κότες που θα ξετρελάνουν τα βαφτιστήρια.

Αγ. Τριάδος & Ν. Ζίχνης 15, Αχαρνές, 210 2409235, www.papaspirou.gr

Κωνσταντινίδης

Σοκολατένια πασχαλινά αυγά σε πολλά και διάφορα σχέδια, όπως η πασχαλίτσα, η αγελαδίτσα, το γουρουνάκι και ο Οβελίξ, που έχει μεγάλη ανταπόκριση. Πρόκειται για χειροποίητες κατασκευές μοναδικής αισθητικής, φτιαγμένες με σοκολάτα υγείας και σοκολάτα γάλακτος και, φυσικά, τα πιο αγνά υλικά. Μπορείτε να παραγγείλετε να σας ετοιμάσουν το αγαπημένο σας αυγό και θα το κάνουν με πραγματικό μεράκι.

Μεσογείων 86, Αθήνα, 210 7711744

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ

Τα εντυπωσιακά σε μέγεθος πασχαλινά σοκολατένια κοκοράκια, λαγουδάκια και αυγά είναι το χαρακτηριστικό του μαγαζιού τις πασχαλινές μέρες. Είναι ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, με έτος ίδρυσης το 1915. Το πασχαλινό τσουρέκι είναι η ειδικότητά τους, καθώς βασίζεται σε μια παλιά οικογενειακή συνταγή.

Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, 210 3610092, www.asimakopouloi.com

PAUL

To πασχαλινό μιλφέιγ σε σχήμα αυγού με κρέμα πατισερί σοκολάτας, καβουρδισμένο φουντούκι και σοκολατένιες μπουκλίτσες είναι ένας λόγος από μόνος του για να επισκεφτείτε τη διάσημη boulangerie. Αν θέλετε να το αγοράσετε για δώρο ή για το σπίτι μπορείτε, ανάμεσα σε δεκάδες σοκολατάκια για όλα τα γούστα και το must πασχαλινό αυγό Oeuf Choco με εξαιρετική σοκολάτα γάλακτος.

Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, 210 3636962, www.paul-international.com

Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών Facebook Twitter

Βάρσος

Τις πασχαλινές μέρες η σοκολάτα έχει την τιμητική της. Τα γυαλιστερά σοκολατένια αυγά σε διάφορα μεγέθη διακοσμούνται με ολόκληρους κήπους από πολύχρωμα λουλούδια και πασχαλίτσες που τρώγονται, αφού είναι φτιαγμένα από καλής ποιότητας γλάσο. Για τους πιο παραδοσιακούς, τα διάσημα τσουρέκια του Βάρσου είναι η κατάλληλη επιλογή.

Κηφισιά, Κασσαβέτη 5, 210 801 2472, www.varsos.gr

Troufa Bread & Chocolate

Από την «μπουτίκ» της σοκολάτας δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά και να είναι πεντανόστιμα. Οι γιορτινές ολόφρεσκες σοκολατένιες δημιουργίες έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες στο κατάστημα.

Λεωφ. Θησέως 4, Δροσιά, 210 800 0950, www.troufadaily.com/


ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο

Οι ξανθιώτικες καριόκες είναι το χαρακτηριστικό του ζαχαροπλαστείου και παρασκευάζονται με την ίδια συνταγή εδώ και τέσσερις γενιές. Η πολυετής πείρα τους στη σοκολάτα τούς κάνει και ειδικούς στα πασχαλινά αυγά και στα σοκολατάκια, που θα βρεις άφθονα αυτές τις μέρες στο μαγαζί.

Ανδρέα Παπανδρέου 13, Γλυφάδα, 210 8980220, www.papaparaskevas.gr

Ελληνικόν

Από το 1946 μέχρι σήμερα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η φρεσκάδα και η ποιότητα των υλικών. Τα σοκολατένια αυγά τους είναι εγγύηση. 

25ης Μαρτίου 71, Νέο Ψυχικό, 210 6753388 / Εργαστήριο: Πατριάρχου Ιωακείμ 26, Κολωνάκι

Fresh

Ωραία γλυκά, φρέσκες ιδέες, φίνες γεύσεις της νέας εποχής. Τα πασχαλινά αυγά από τα Fresh σε βγάζουν ασπροπρόσωπο, όπως και όλα τα γλυκά τους!
Κριεζώτου 12, Κολωνάκι, 210 3642948. Πληροφορίες για τα υπόλοιπα καταστήματα στο www.freshpatisserie.gr

Leonidas
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει 80 είδη σοκολάτας και παράδοση χρόνων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας πάρει ώρα να αποφασίσετε τι να διαλέξετε.

Καψάλη 3, Αθήνα, 210 7243200 και σε πολλά άλλα σημεία

Μέλισσα
Ζαχαροπλαστείο με φανατικό κοινό, όχι μόνο από τα δυτικά αλλά απ' όλη την Αθήνα! Τα σοκολατένια αυγά του είναι απλώς υπέροχα! 

Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, 210 5711055, www.melisa.gr

Αριστοκρατικόν
Κόκορες, κότες, λαγοί, πασχαλίτσες και λοιπά ζώα της εξοχής, αυγά με τα καλάθια τους, όλα από μαύρη σοκολάτα και γάλακτος, χειροποίητα, σε μεγάλη ποικιλία. Δέχονται και ειδικές παραγγελίες για είδη που απαιτούν ώρες δουλειάς.

Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3220546, www.aristokratikon.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ