Tomoe: το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο-cocktail bar στην Κηφισιά

Tomoe: το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο-cocktail bar στην Κηφισιά Facebook Twitter
Μια ωραία ποικιλία sushi σε βάζει γευστικά στο παιχνίδι... Φωτό: Panagiotis Beltzinitis/www.saycheese.gr
0

 

Tomoe: το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο-cocktail bar στην Κηφισιά Facebook Twitter
Τomoe είναι το ιαπωνικό σύμβολο της ισορροπίας των συμπαντικών ενεργειών...Φωτό: Panagiotis Beltzinitis/www.saycheese.gr

 

Γιαπωνέζικες γεύσεις και καλή αύρα. Το καλοκαιρινό βράδυ που επιλέξαμε να δειπνήσουμε στο Τomoe, το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο-cocktail bar στην Κηφισιά μετρούσε μόλις δεκαπέντε μέρες λειτουργίας. Και τι σημαίνει tomoe; Είναι το ιαπωνικό σύμβολο της ισορροπίας των συμπαντικών ενεργειών.

Ξεκινήσαμε τη βραδιά με ένα ωραίο κοκτέιλ διά χειρός Αχιλλέα Καραουλάνου, το Tomoe White Tea Hibiscus, με βότκα, δροσερές νότες γκρέιπφρουτ και λευκού τσαγιού, που συνόδευσε και την ωραία ποικιλία sushi με 10 κομμάτια maki, nigiri (€18,50) που σε βάζουν γευστικά στο παιχνίδι. Ακολούθησε το καλοφτιαγμένο Alaskan roll (€16) με καπνιστό σολομό, κρέμα τυριού και αυγά χελιδονόψαρου και τη σκυτάλη πήρε το πιάτο Tuna Τataki (€17), ελαφρά ψημένος τόνος με ponzu σος. Χορταστικά αποδείχθηκαν τα Ebi harumaki (€12). Πρόκειται για διάφανα φύλλα ρυζιού με γέμιση udon noodles, γαρίδες και «ζωντανά» λαχανικά που τρώγονται καλύτερα με το χέρι. Τα τσόπστικ βυθίζονται λαίμαργα στην ωραία σαλάτα Goma Wakame (€8) με τα μαριναρισμένα, τραγανά, πολύχρωμα φύκια με sesame dressing.

Tomoe: το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο-cocktail bar στην Κηφισιά Facebook Twitter
Το καλοφτιαγμένο Alaskan roll με καπνιστό σολομό, κρέμα τυριού και αυγά χελιδονόψαρου... Φωτό: Panagiotis Beltzinitis/www.saycheese.gr

Το φιλέτο μοσχάρι συνοδεύεται από καλοφτιαγμένες γλυκοπατάτες tempura, σος μάνγκο και spicy tomato (€27). Το φιλέτο θα ήθελα να είναι λεπτοκομμένο και λιγότερο ψημένο. Πετυχημένο ήρθε το καρπάτσιο σολομού με dressing πορτοκαλιού, ευωδιαστό yuzu και μυρωδικά (€12). Περάσαμε μια ευχάριστη βραδιά σε ένα ωραίο περιβάλλον, με πιάτα εξωτικά, χαμογελαστό σέρβις, ό,τι δηλαδή ζητά κανείς για την έξοδό του.

☛ Tomoe, Γορτυνίας 11 & Δαγκλή, Κηφισιά, 210 8013553.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ