Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση

Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση Facebook Twitter
Το Be Happy έχει βρει τη θέση του πάνω στην πλατεία Θηβών...
0

Τα μπεργκεράδικα δίνουν και παίρνουν, προσφέροντας τη λύση για comfort food κι ακολουθώντας τον δρόμο για εύκολο φαγητό made in USA. Ένα καινούργιο μαγαζί, το Be Happy Burger bar στο Αιγάλεω, δίνει το δικό του στίγμα, συνδυάζοντας τα μπέργκερ με... δροσιστικά κοκτέιλ. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Be Happy έχει βρει τη θέση του πάνω στην πλατεία Θηβών και ο χώρος του μοιράζεται ανάμεσα στο μπεργκεράδικο με την ανοιχτή κουζίνα και στο μπαρ με τα κοκτέιλ. Με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεσαι το καλό γούστο και τη διακοσμητική άποψη του αρχιτέκτονα Στέλιου Βακιρτζή, με τις γκρι αποχρώσεις, το δάπεδο από λαμαρίνα και τους μοντέρνους καναπέδες. Η ζωή όμως βρίσκεται στην πλατεία, στα τραπεζάκια και στους ψηλούς καναπέδες με τις πολύχρωμες μαξιλάρες που καταλαμβάνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Από την ανοιχτή κουζίνα η ομάδα των μαγείρων κινείται με φοβερή ταχύτητα, σαν να παρακολουθείς ταινία σε γρήγορη κίνηση. Παρακολουθώ μια παρέα νεαρών όταν τους σερβίρονται τα λαχταριστά μπέργκερ. Τα κινητά βγαίνουν και αμέσως ποστάρουν φωτογραφίες με αυτά.

Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση Facebook Twitter
Χορταστικές και λιμπιστικές οι τραγανές τηγανητές πατάτες με τη φλοίδα. Κάνεις την αρχή τσιμπολογώντας μια πατάτα και δύσκολα σταματάς.

Μου άρεσε ο κατάλογος, που είναι ξεκάθαρος στη φιλοσοφία αυτού που προσφέρει, με φωτογραφίες από μπέργκερ, σαλάτες, fries, starters, dogs, main dishes, γλυκά και κοκτέιλ. Οι επεξηγήσεις κάτω από κάθε πρόταση του μενού σε βοηθούν να αποφασίσεις τι τραβάει η όρεξή σου. Αρχή με ωραιότατη, δροσερή σαλάτα «Be Happy» (€4,80) με μαρούλι, iceberg, ζουμερά ντοματίνια, κύβους πράσινο μήλο, τραγανά κρουτόν, ξεροψημμένο μπέικον και παρμεζάνα Reggiano. Η σος που αγκάλιαζε τη σαλάτα ήταν νόστιμη και σε ιδανική δόση, αφήνοντας τα φρέσκα λαχανικά να έχουν τον πρώτο λόγο. Ακολούθησε το μπέργκερ 100% Greek (€6,50), με καλοφτιαγμένο μπιφτέκι από μοσχαρίσιο φρέσκο κιμά, μαρούλι, ντομάτα, ροδέλες κρεμμύδι, μια πινελιά λιαστή ντομάτα, ελιές, φέτα, ρίγανη και σκόρδο mayo που αγκάλιαζε ένα αφράτο καρβελάκι. Το ψωμί στο μπέργκερ παίζει σημαντικό ρόλο και αυτό ήταν πραγματικά πολύ καλό και «έδενε» με τη φιλοσοφία του ελληνικής προσέγγισης του μπέργκερ. Γευστικό και αφράτο ήταν και το μπριός που φυλάκιζε το Be Happy μπέργκερ (€6,90) με μπιφτέκι, διπλό τυρί τσένταρ, τραγανό μπέικον, φύλλα iceberg, ντομάτα και σος. Χορταστικές και λιμπιστικές οι τραγανές τηγανητές πατάτες με τη φλοίδα. Κάνεις την αρχή τσιμπολογώντας μια πατάτα και δύσκολα σταματάς. Το Bollywood με ψωμί μπριός έρχεται με φαλάφελ, ντομάτα, κρεμμύδι, καρότο, iceberg, μαγιονέζα και μάνγκο τσάτνεϊ (€7,50) και καλύπτει τη χορτοφαγική διάθεση.

Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση Facebook Twitter
100% Greek burger

Για όσους δεν αρκούνται στα μπέργκερ, από τα dogs, το Greek (€3,30) είναι κολασμένο. Βουτάς βουλιμικά και θέλεις να καταβροχθίσεις το ψημένο στο γκριλ χωριάτικο λουκάνικο μέσα σε ωραίο αφράτο φραντζολάκι με ντομάτα, κρεμμύδι, ρίγανη, σκόρδο mayo και μουστάρδα. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τριάντα δύο μπίρες προσφέρει η λίστα για να συνοδεύσεις το φαγητό σου και, φυσικά, πολλά και απολαυστικά κοκτέιλ για να συνεχίσεις τη βραδιά σου. Αυτό που θα αντιληφθείς στο φιλόξενο Be Happy είναι ότι υπάρχει αναζήτηση της καλής ποιότητας και ο συνιδιοκτήτης Βασίλης Τσακιρίδης δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη του. Γι' αυτό θα φύγεις happy.

Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση Facebook Twitter
Aπολαυστικά κοκτέιλ για να συνεχίσεις τη βραδιά σου...

☛ Be Happy Burger Cocktail bar, Θηβών & Ιερά Οδός, Αιγάλεω, 210 5310095

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ