Suma gastrobar: Η νέα άφιξη στην Καλαμιώτου είναι χαλαρή και πολύ νόστιμη

Suma gastrobar Facebook Twitter
Νόστιμες προτάσεις που κρατούν εξαιρετική συντροφιά στα ευφάνταστα κοκτέιλ.
0

Το ζωηρό, πολύβουο ιστορικό κέντρο της Αθήνας φημίζεται για τα κομψά εστιατόρια και μπαρ του. Σε αυτό το σκηνικό «κατέφθασε» πρόσφατα και μια νέα γαστρονομική άφιξη που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα γουστόζικο gastrobar με χαλαρή ατμόσφαιρα. Και το όνομα αυτού «Suma». Πώς προέκυψε η ονομασία Suma; Για τους σεφ Δημήτρη Κωστόπουλο και Σείριο Κομιχείλη, που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα, σημαίνει «παρέα και μαζί πορευόμαστε», όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται από την κοινή μαγειρική πορεία τους, που μετρά ήδη εννέα χρόνια στο εστιατόριο Μυστικός Κήπος

Η φιλοσοφία τους στην κουζίνα είναι μονόδρομος σε ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή της ποιοτικής πρώτης ύλης, που οπωσδήποτε συνδέεται και με την εναλλαγή των εποχών. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της γαστρονομικής τους αναζήτησης, έτσι οι δύο σεφ κατέληξαν σε ένα ευέλικτο μενού με δέκα πιάτα που θα ανανεώνεται πολύ συχνά. Νόστιμες προτάσεις που κρατούν εξαιρετική συντροφιά στα καλά κοκτέιλ. Το gastrobar Suma στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου προσφέρεται για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι ελαφρύ αλλά παράλληλα χορταστικό και νόστιμο, γι' αυτούς που σκέφτονται να συνδυάσουν μια επαγγελματική συνάντηση με έξοδο για φαγητό αλλά και για όσους ψάχνουν απλώς μια καλή αφορμή για την απογευματινή ή βραδινή έξοδό τους. Η σάλα είναι απλή, κομψή, με μπάρα μαρμάρινη δίπλα στην κουζίνα για όσους θέλουν να χαζεύουν τους μάγειρες εν δράσει, και ψηλά τραπέζια με γκρι αναπαυτικά σκαμπό. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι δίσκοι από βινύλιο που οι μουσικές τους ντύνουν ευχάριστα τις βραδιές.  

Το νόστιμο φαγητό, τα ωραία κοκτέιλ και οι οινικές επιλογές από μικρά οινοποιεία δεν είναι τα μόνα που θα σας κρατήσουν συντροφιά, γιατί στο Suma υπάρχει άποψη και στη μουσική, αποκλειστικά από βινύλια.

Τα πιάτα του μενού χαρακτηρίζονται από απλές, ξεκάθαρες γεύσεις, με γκουρμέ πινελιές. Αρχή με γευστικό καρπάτσιο μοσχαριού, κομμένο αραχνοΰφαντο, που ενισχύεται με κρέμα γραβιέρας, πινελιές από κρέμα ρόκας, πέρλες βαλσάμικου και πικάντικες ροδέλες από ραπανάκι (€16). Έτοιμο να λεηλατηθεί από τα πιρούνια της παρέας. Ακολουθεί ένα διαφορετικό, παιχνιδιάρικο σαγανάκι με γαρίδες παναρισμένες, με πέτσα χοιρινού και χαρίσα, που πατούν πάνω σε πικάντικη κρέμα φέτας, σάλτσα ντομάτας και γαρνίρονται με φουντίτσες άνηθου (€16). Η τραγανή «φορεσιά» της γαρίδας απογειώνεται γευστικά από την πικάντικη κρέμα φέτας και την καλοδουλεμένη σάλτσα ντομάτας.

Suma gastrobar Facebook Twitter
Τα πιάτα του μενού χαρακτηρίζονται από απλές, ξεκάθαρες γεύσεις, με γκουρμέ πινελιές.

Πολύ ωραία η ιδέα του πιάτου με σελινόριζα και μανιτάρι, με τη λιγωτική ευωδιά της τρούφας να σε τραβάει από τη μύτη. Εδώ η φαντασία των σεφ συνδύασε εξαιρετικά πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια και σελινόριζα ψιλοκομμένη σαν ριζότο, που παντρεύεται με κρέμα τρούφας και γραβιέρας, και γαρνίρεται με «χώμα» από παντζάρι, μανιτάρια τρομπέτες, λεπτοκομμένες φέτες μαύρης τρούφας και φύτρες (€16). Μπουκιές χαράς και αγαλλίασης. Τα τορτελίνια με γέμιση γαρίδα, σπανάκι, guanciale, κρέμα καρύδας και χαβιάρι (€18) έχουν ήδη διαγράψει μια επιτυχημένη, νόστιμη πορεία στις προτιμήσεις του κοινού του gastrobar Suma. Πλανεύει τον ουρανίσκο κάθε πληθωρική μπουκιά από το μίνι burger από πρόβατο, καπνιστή πανσέτα, κρέμα γραβιέρας και ντομάτα (€16). Κρατήστε χώρο για να γλυκαθείτε με δροσερή πανακότα και κραμπλ πορτοκαλιού (€12).

Suma gastrobar Facebook Twitter
Η σάλα είναι απλή, κομψή, με μπάρα μαρμάρινη δίπλα στην κουζίνα για όσους θέλουν να χαζεύουν τους μάγειρες εν δράσει.

Αφεθείτε στην ευγένεια = του προσωπικού, που θα σας κάνει να αισθανθείτε όμορφα και χαλαρά. Το νόστιμο φαγητό, τα ωραία κοκτέιλ και οι οινικές επιλογές από μικρά οινοποιεία δεν είναι τα μόνα που θα σας κρατήσουν συντροφιά, γιατί στο Suma υπάρχει άποψη και στη μουσική, αποκλειστικά από βινύλια. Τις μουσικές επιλογές αλλά και την ποιότητα του ήχου επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Synch. Το gastrobar Suma υπόσχεται να σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά.

Suma gastrobar, Καλαμιώτου 9, Αθήνα 10560, 211 008 0247



 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ