Suma gastrobar: Η νέα άφιξη στην Καλαμιώτου είναι χαλαρή και πολύ νόστιμη

Suma gastrobar Facebook Twitter
Νόστιμες προτάσεις που κρατούν εξαιρετική συντροφιά στα ευφάνταστα κοκτέιλ.
0

Το ζωηρό, πολύβουο ιστορικό κέντρο της Αθήνας φημίζεται για τα κομψά εστιατόρια και μπαρ του. Σε αυτό το σκηνικό «κατέφθασε» πρόσφατα και μια νέα γαστρονομική άφιξη που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα γουστόζικο gastrobar με χαλαρή ατμόσφαιρα. Και το όνομα αυτού «Suma». Πώς προέκυψε η ονομασία Suma; Για τους σεφ Δημήτρη Κωστόπουλο και Σείριο Κομιχείλη, που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα, σημαίνει «παρέα και μαζί πορευόμαστε», όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται από την κοινή μαγειρική πορεία τους, που μετρά ήδη εννέα χρόνια στο εστιατόριο Μυστικός Κήπος

Η φιλοσοφία τους στην κουζίνα είναι μονόδρομος σε ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή της ποιοτικής πρώτης ύλης, που οπωσδήποτε συνδέεται και με την εναλλαγή των εποχών. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της γαστρονομικής τους αναζήτησης, έτσι οι δύο σεφ κατέληξαν σε ένα ευέλικτο μενού με δέκα πιάτα που θα ανανεώνεται πολύ συχνά. Νόστιμες προτάσεις που κρατούν εξαιρετική συντροφιά στα καλά κοκτέιλ. Το gastrobar Suma στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου προσφέρεται για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι ελαφρύ αλλά παράλληλα χορταστικό και νόστιμο, γι' αυτούς που σκέφτονται να συνδυάσουν μια επαγγελματική συνάντηση με έξοδο για φαγητό αλλά και για όσους ψάχνουν απλώς μια καλή αφορμή για την απογευματινή ή βραδινή έξοδό τους. Η σάλα είναι απλή, κομψή, με μπάρα μαρμάρινη δίπλα στην κουζίνα για όσους θέλουν να χαζεύουν τους μάγειρες εν δράσει, και ψηλά τραπέζια με γκρι αναπαυτικά σκαμπό. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι δίσκοι από βινύλιο που οι μουσικές τους ντύνουν ευχάριστα τις βραδιές.  

Το νόστιμο φαγητό, τα ωραία κοκτέιλ και οι οινικές επιλογές από μικρά οινοποιεία δεν είναι τα μόνα που θα σας κρατήσουν συντροφιά, γιατί στο Suma υπάρχει άποψη και στη μουσική, αποκλειστικά από βινύλια.

Τα πιάτα του μενού χαρακτηρίζονται από απλές, ξεκάθαρες γεύσεις, με γκουρμέ πινελιές. Αρχή με γευστικό καρπάτσιο μοσχαριού, κομμένο αραχνοΰφαντο, που ενισχύεται με κρέμα γραβιέρας, πινελιές από κρέμα ρόκας, πέρλες βαλσάμικου και πικάντικες ροδέλες από ραπανάκι (€16). Έτοιμο να λεηλατηθεί από τα πιρούνια της παρέας. Ακολουθεί ένα διαφορετικό, παιχνιδιάρικο σαγανάκι με γαρίδες παναρισμένες, με πέτσα χοιρινού και χαρίσα, που πατούν πάνω σε πικάντικη κρέμα φέτας, σάλτσα ντομάτας και γαρνίρονται με φουντίτσες άνηθου (€16). Η τραγανή «φορεσιά» της γαρίδας απογειώνεται γευστικά από την πικάντικη κρέμα φέτας και την καλοδουλεμένη σάλτσα ντομάτας.

Suma gastrobar Facebook Twitter
Τα πιάτα του μενού χαρακτηρίζονται από απλές, ξεκάθαρες γεύσεις, με γκουρμέ πινελιές.

Πολύ ωραία η ιδέα του πιάτου με σελινόριζα και μανιτάρι, με τη λιγωτική ευωδιά της τρούφας να σε τραβάει από τη μύτη. Εδώ η φαντασία των σεφ συνδύασε εξαιρετικά πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια και σελινόριζα ψιλοκομμένη σαν ριζότο, που παντρεύεται με κρέμα τρούφας και γραβιέρας, και γαρνίρεται με «χώμα» από παντζάρι, μανιτάρια τρομπέτες, λεπτοκομμένες φέτες μαύρης τρούφας και φύτρες (€16). Μπουκιές χαράς και αγαλλίασης. Τα τορτελίνια με γέμιση γαρίδα, σπανάκι, guanciale, κρέμα καρύδας και χαβιάρι (€18) έχουν ήδη διαγράψει μια επιτυχημένη, νόστιμη πορεία στις προτιμήσεις του κοινού του gastrobar Suma. Πλανεύει τον ουρανίσκο κάθε πληθωρική μπουκιά από το μίνι burger από πρόβατο, καπνιστή πανσέτα, κρέμα γραβιέρας και ντομάτα (€16). Κρατήστε χώρο για να γλυκαθείτε με δροσερή πανακότα και κραμπλ πορτοκαλιού (€12).

Suma gastrobar Facebook Twitter
Η σάλα είναι απλή, κομψή, με μπάρα μαρμάρινη δίπλα στην κουζίνα για όσους θέλουν να χαζεύουν τους μάγειρες εν δράσει.

Αφεθείτε στην ευγένεια = του προσωπικού, που θα σας κάνει να αισθανθείτε όμορφα και χαλαρά. Το νόστιμο φαγητό, τα ωραία κοκτέιλ και οι οινικές επιλογές από μικρά οινοποιεία δεν είναι τα μόνα που θα σας κρατήσουν συντροφιά, γιατί στο Suma υπάρχει άποψη και στη μουσική, αποκλειστικά από βινύλια. Τις μουσικές επιλογές αλλά και την ποιότητα του ήχου επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Synch. Το gastrobar Suma υπόσχεται να σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά.

Suma gastrobar, Καλαμιώτου 9, Αθήνα 10560, 211 008 0247



 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ