Street food στην καλύτερη εκδοχή του

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter
Πιάτο με κεμπάπια Φλώρινας από τον Πρίγκηπα.
0

Πρίγκιπας street food restaurant

Η απογευματινή στάση μετά το μπάνιο για εξαιρετικές ελληνικές γεύσεις.

Η Βόρεια Ελλάδα μεταφέρεται στα νότια προάστια μέσα από τις γεύσεις του Πρίγκιπα, που πολύ καλά γνωρίζεις από τα Εξάρχεια. Οι εκλεκτές επιλογές του μενού που ακολουθούν την αρχή #farmtotable περιλαμβάνουν βουβαλίσιο κρέας, μαύρο χοίρο, προβατίνα Ελασσόνας ή το εκπληκτικό λουκάνικο Τζουμαγιάς, που έρχεται από την ομώνυμη περιοχή των Σερρών. Προτάσεις που πρέπει να τις δοκιμάσεις όλες για να νιώσεις το γευστικό μεγαλείο της Ελλάδας, είτε διαλέξεις την εκδοχή της μερίδας είτε του τυλιχτού.

Στα new entries θα βρεις το μπέργκερ προβατίνας, που αλλάζει τη γεύση αυτής της κατηγορίας street food με την ξεχωριστή γεύση του. Δίπλα στα κρέατα ο Πρίγκιπας έχει να σου προσφέρει φιλέτο χέλι Ιωαννίνων και πέστροφα από τις πηγές του Λούρου, που καπνίζονται σε ειδικό καπνιστήρι και γίνονται εξαιρετικά πιάτα, αλλά και σαλάτες που κάνουν φέτος την εμφάνισή τους στον κατάλογο.

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter

Στα must-try η φακοσαλάτα με καπνιστή μελιτζάνα, μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης, άκρως καλοκαιρινή και ιδιαίτερη, όπως άλλωστε όλα τα ορεκτικά του Πρίγκιπα, που έχουν εμπλουτιστεί με νέες συνταγές.

Ιδανική απογευματινή στάση μετά το μπάνιο –εκείνη τη στιγμή που θέλεις οπωσδήποτε να απολαύσεις χορταστικές και νόστιμες γεύσεις– ο Πρίγκιπας του Αλίμου, που βρίσκεται πάνω στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ακριβώς έξω από τη στάση του μετρό, για να σου προσφέρει αυθεντικές ελληνικές νοστιμιές σε ένα δροσερό περιβάλλον. Αλλά και οι βραδινές καλοκαιρινές βόλτες σε οδηγούν στο ίδιο σημείο, για να ζήσεις μια εμπειρία γεύσης που θα θυμάσαι για καιρό. Αν, πάλι, προτιμάς να απολαύσεις τις πριγκιπικές προτάσεις σπίτι σου, το delivery του Αλίμου έρχεται σ’ εσένα, αφού καλύπτει τις περιοχές της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, του Ελληνικού, του Αγίου Δημητρίου και του Αλίμου.

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 560, Άλιμος, 211 182 4242, Facebook: Πρίγκιπας Streetfood Άλιμος, Instagram: prigkipas.alimos, Καλοκαιρινό ωράριο Αλίμου: 18:00-01:00 // Εξάρχεια: Χαριλάου Τρικουπη 23, 211 4050070, Facebook: Πρίγκιπας Streetfood Εξάρχεια, Instagram: prigkipas.exarcheia, Καθημερινά ανοιχτά 12:00-01:00.

Διανομή με Wolt, Efood και Box

Jailbirds

Εγκληματικά νόστιμο street food για το σπίτι.

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter

To Jailbirds είναι ένα σχέδιο που καταστρώθηκε εν μέσω καραντίνας. Ένα pop-up delivery concept που θα λατρέψουν οι φαν του κοτόπουλου και όχι μόνο, αφού η ιδέα είναι «εγκληματικά» καλή και οι γεύσεις «ένοχες» για τη νοστιμιά τους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ανάμεσα σε wings, chicken fingers ή crispy chicken bites και να ορίσεις το μέγεθος και τη σος στην οποία θα βουτήξεις το τρυφερό κρέας, ανάμεσα στις δώδεκα συνταγές που προτείνει το Jailbirds.

Ανάμεσα στις πιο «ένοχες» απολαύσεις θα βρεις τα Chicken Bombs. Εντυπωσιακά, «καντινιώτικα» σάντουιτς με παναρισμένο κοτόπουλο στη βάση τους και διαφορετικούς συνδυασμούς, για να επιλέξεις αυτόν που θα σε παρασύρει στα δεσμά του.

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter

Το Cheesy Bomb, με λιωμένο τσένταρ, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, iceberg και μαγιονέζα, είναι must try, ενώ στο Pepperoni Pizza Bomb θα βρεις μια spicy pizza «κρυμμένη» σε ένα Chicken Bomb με τραγανά φιλετάκια κοτόπουλου!

Στο Jailbirds, που έχει βρει κρησφύγετο στις κουζίνες των TGI Fridays, κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους new entries, ώστε να ολοκληρώσουν το έγκλημα της απόλυτης street food γεύσης!

Facebook: Jailbirds Chicken, Instagram: jailbirdschickengr 

Φολκ

O σεφ Πάνος Σιαφάκας επιστέφει στα Ιωάννινα και αφηγείται γευστικές ιστορίες του τόπου του.

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter
Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter

Το Φolk αφηγείται ιστορίες. Ιστορίες πολιτισμού σε μια γωνιά της Ελλάδας που έχει τη δική της παράδοση. Στον πεζόδρομο Ζάππα, στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, ο σεφ Πάνος Σιαφάκας δημιουργεί ένα στριτφουντάδικο απελευθερωμένο από τις συμβάσεις της γκουρμέ μαγειρικής, προτείνοντας γεύσεις που συνδέονται με αναμνήσεις, βιώματα, μυρωδιές – όλα αυτά τα «συστατικά» που και ο ίδιος βίωσε δίπλα στη γιαγιά του, την Ελένη, και τη μαγειρική της.

Μετά από δεκαετή εμπειρία σε ξενοδοχεία της Αθήνας, ο Πάνος επέστρεψε στην πόλη του για βρεθεί εκεί όπου εξαρχής ήθελε να είναι: στον δρόμο, πίσω από έναν πάγκο και σε επαφή με τον κόσμο. Τολμηρός και αντισυμβατικός μάγειρας, αναζητά την επικοινωνία με τους ανθρώπους και το άμεσο feedback. Στόχος του –κι αυτό δεν επιτυγχάνεται μέσα σε μια κλειστή κουζίνα– είναι να προωθήσει τις ηπειρώτικες γεύσεις και να πείσει, πάνω απ’ όλα, τους ίδιους τους Ηπειρώτες για το πώς τα τοπικά προϊόντα μπορούν να έχουν μια θέση στον γαστρονομικό χάρτη.

Ανάμεσα στις δημιουργίες του μενού θα βρεις από μπέργκερ πατάτας με λιαστή ντομάτα, κέτσαπ με βασιλικό, σπαράγγια σχάρας και ρόκα και μπέργκερ φάβας με καραμελωμένο κρεμμύδι, σάλτσα πιπεριάς και μαρούλι, μέχρι μπέργκερ με κεμπάπ πρόβειο, ποπκόρν μπέικον και γουακαμόλε τσίπουρο ή φιλέτο rib eye μοσχαρίσιο με τυρί κασκαβάλ, μαγιονέζα Φolk, ρόκα και ντομάτα.

Το Φolk, που έκλεισε πρόσφατα έναν χρόνο ζωής, αντιπροσωπεύει την παράδοση, τη γαστρονομία ενός τόπου, την επαφή με τον κόσμο και τα τοπικά προϊόντα, όπως τα τυριά, η προβατίνα, η πέστροφα, το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, τα χόρτα. Άλλωστε, όπως λέει ο ίδιος ο σεφ, «γαστρονομία είναι να παίρνεις την πρώτη ύλη και να την αναδεικνύεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Και η Ήπειρος έχει πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη ύλη».

Ζάππα 3, ιστορικό κέντρο, Ιωάννινα, 2651 078688, Facebook: Φolk, Instagram: folk_street_food 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τους προλαβαίνουμε τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ