Στο ολοκαίνουργιο Su Casa

Στο ολοκαίνουργιο Su Casa Facebook Twitter
0
Στο ολοκαίνουργιο Su Casa Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Su Casa σε υποδέχεται στο δικό του καταπράσινο σύμπαν, στην πλατεία Νυμφών. Μια γλυφαδιώτικη μονοκατοικία της δεκαετίας του '50 έχει μετατραπεί ευφυώς σε έναν καλόγουστο χώρο εστίασης από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Πολυδώρου, με εμπειρία στο στήσιμο εστιατορίων, που έφτιαξε το «δικό του σπίτι», δημιουργώντας στον κήπο μια ισπανική χασιέντα, ένα στέκι που σε προκαλεί να το επισκεφτείς. Τα δύο επίπεδα του σπιτιού αποπνέουν οικειότητα και ζεστασιά, με βιβλιοθήκες, χαλιά και μια υπέροχη βεράντα που αφήνει το βλέμμα να ταξιδεύει απρόσκοπτα. Η κομψότητα του χώρου, η άνεση και η ευγένεια του προσωπικού μάς έφτιαξαν το κέφι με το που καθίσαμε.

Στο ολοκαίνουργιο Su Casa Facebook Twitter
O κήπος του Su Casa μοιάζει με ισπανική χασιέντα... Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Στο μενού μην αναζητήσετε πιάτα με ισπανική καταγωγή, οι περισσότερες προτάσεις εμπνέονται από τη θάλασσα και στα κυρίως, εκτός από φρέσκο ψάρι ημέρας, υπάρχουν τρία πιάτα με κρέας. Αρχή με καρπάτσιο τόνου (€14) που έρχεται πάνω σε λευκό, βαρύ μάρμαρο που δίνει αίγλη και τον διατηρεί δροσερό, ραντισμένο με αφρό αλατιού και μια ιδέα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Βελούδινη υφή που κοντράρεται όμορφα από το αλάτι. Ακολούθησε η Σαλάτα Ψαριού (€14) με πρασινάδες, φιλέτο σαλάχι σε μπουκιές, κυδωνάτες πατάτες βρασμένες σε ζωμό του ψαριού, πράσινες ελιές και αλάτι από φύκια. Ανάλαφρη και δροσερή η σαλάτα, τρώγεται ευχάριστα. Το ζυμωτό φρεσκοφουρνιστό ψωμί είναι πρόκληση και μόλις το δοκιμάσεις με την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα (€8) είναι δύσκολο να σταματήσεις. Επιτέλους, μια μελιτζάνα καπνιστή, ενισχυμένη με ψητές πιπεριές Φλωρίνης και τριμμένη φέτα, χωρίς να την πνίγει το σκόρδο. Θελκτική η γεύση των μυδιών που στεφάνωνε πέστο μαϊντανού, κουκουνάρι και παρμεζάνα (€9). Από τα ζεστά ορεκτικά, εντυπωσιακό είναι το πιάτο με τον γεμιστό γαύρο με φέτα και δυόσμο, που συνόδευε ντομάτα –βγαλμένη από το τσέρκι– σε κύβους και μους γιαουρτιού αρωματισμένη με μοσχολέμονο (€9). Η ευωδιά συνόδευε το πιάτο μέχρι που προσγειώθηκε στο τραπέζι. Ανάρπαστος έγινε ο γεμιστός γαύρος – να 'ταν κι άλλος. Σε επόμενη επίσκεψή μας θα δοκιμάσουμε κάποιο από τα ζυμαρικά και το ριζότο που προτείνει ο κατάλογος. Κλείσιμο με μιλφέιγ (€9) με τραγανά φύλλα και κρέμα. Μετά το δείπνο μπορείς να συνεχίσεις με κοκτέιλ από τη φασαριόζικη μπάρα. Το Su Casa σε υποδέχεται από το πρωί για καφέ, πρωινό με ομελέτες και από τις 14:00 η κουζίνα σερβίρει το μενού.

Στο ολοκαίνουργιο Su Casa Facebook Twitter
Μιλφέιγ με τραγανά φύλλα και κρέμα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

☛ Su Casa, πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα, 210 8985554

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ