Το six d.o.g.s σερβίρει λιβανέζικο πρωινό που όμοιό του δεν υπάρχει στην Αθήνα

six dogs lebanese menu new Facebook Twitter
0

Aν υπάρχουν κάποια μέρη εξόδου στην Αθήνα που δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, ένα από αυτά είναι ο πολυχώρος του six d.o.g.s. Για το τυπικό του πράγματος θα αναφέρω απλά ότι φτιάχτηκε πριν από έντεκα χρόνια προκειμένου να αποτελέσει ένα one of a kind σημείο διασκέδασης κι έτσι παραμένει μέχρι σήμερα.

Πέρυσι το φθινόπωρο κι αφού είχε ήδη αλλάξει ριζικά και εντυπωσιακά τον ενδιάμεσο χώρο του –από τις πολυφωτογραφημένες του σκάλες, δηλαδή, μέχρι το κατώφλι του φημισμένου κήπου του–, ο οποίος ήταν για χρόνια κλειστός και κρυφός από τους θαμώνες του μαγαζιού, ενώ είχε επενδύσει σε μια άρτια εξοπλισμένη επαγγελματική κουζίνα, άρχισε να δέχεται κρατήσεις για φαγητό στο έξω κομμάτι του και να σερβίρει αυθεντικότατο ταϊλανδέζικο.

Το Dara Thai Restaurant που έχει οδηγήσει πολλούς καλοφαγάδες μέχρι τον Άγιο Δημήτριο άρχισε να μαγειρεύει στην καρδιά του κέντρου, κι εμείς ζήσαμε για λίγο μία από τις καλύτερες εστιατορικές μετακομίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Το νέο μενού του six d.o.g.s έχει πολλά κι ενδιαφέροντα πιάτα για τη μέση του τραπεζιού. Ένα από αυτά είναι τα kibbeh με αρνί, κουκουνάρι, cranberries, μαϊντανό, μπεσαμέλ, κρούστα από πλιγούρι, αλλά γίνονται και χωρίς κρέας. Μοιάζουν με τις κυπριακές κούπες, οι Λιβανέζοι μετανάστες του ‘30 έμαθαν τη συνταγή στους Βραζιλιάνους κι εκείνοι με τη σειρά τους της έβαλαν τυρί. Πρόκειται για ένα πιάτο πολυδιάστατο, το οποίο αλλάζει από περιοχή σε περιοχή του Λιβάνου, ακόμα κι αν αυτές απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους, γίνεται και σε ταψί και σε τηγάνι, και με κρέας και με ψάρι.

Έπειτα η εστίαση έκλεισε, αλλά ο Παναγιώτης Πιλαφάς και ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος δεν μπορούσαν να κάτσουν σε ησυχία – δεν το συνηθίζουν. Όπως και στους άλλους, στους πάνω χώρους τους, έτσι και στον κήπο έχουν κάνει, κατά περιόδους, διάφορες αλλαγές: τη μία πείραζαν το μπαρ, την άλλη άλλαζαν τα έπιπλα.

Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem Facebook Twitter
Ο Fahd μαγειρεύει χωρίς να επιδεικνύει περίπλοκες τεχνικές σε ένα casual μέρος, προσφέρει κάτι που δεν σερβίρεται αυτήν τη στιγμή κάπου αλλού στην Αθήνα και δεν κινείται στερεοτυπικά – θα μπορούσε να έχει και φαλάφελ, αλλά δεν του αρέσει και δεν το έβαλε. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Αυτήν τη φορά αποφάσισαν να του αλλάξουν τα φώτα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Έβαλαν περισσότερα και χρωματιστά λαμπιόνια, φύτεψαν καινούργια μεγάλα δέντρα –γιακαράντα, μελιά και φλαμουριά–, έκαναν περιμετρικά μια πετρόχτιστη κατασκευή που βγάζει κάτι από χωριό κι ανανέωσαν το δάπεδο με ένα βυσσινί μωσαϊκό που παραπέμπει σε αθηναϊκή αυλή, ενώ παράλληλα συνομιλεί με το μέσα.

Όλες αυτές οι αλλαγές συνοδεύονται κι από μια άλλη, πολύ νόστιμη. 

Τι σχέση έχει η Μπανγκόκ με τη Βηρυτό; Καμία, αν εξαιρέσουμε ότι διαθέτουν κι οι δύο κουζίνες με πληθωρικό προφίλ κι ότι πλέον συναντιούνται στον κήπο του six d.o.g.s που θα έχει άλλο γευστικό πρόσωπο τη μέρα κι άλλο τη νύχτα. Καθημερινά, λοιπόν, πριν μπουν η Φωτεινή, η Γιασμίν και η Τζάκι του Dara Thai Restaurant στην κουζίνα, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα (μέχρι τις 7, αν και όταν γίνει επέκταση ωραρίου στην εστίαση) θα τρώμε πρωινό, ένα διαφορετικό μεσημεριανό και εμπνευσμένο bar food από τον Fahd-Αλέξανδρο Hassan Kassem, τον Ελληνολιβανέζο αντισυμβατικό σεφ που ίσως έχετε γνωρίσει μέσω του pop-up concept των Guerilla Chef.  

shakshuka six dogs Facebook Twitter
Shakshuka. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
gnocchi six dogs Facebook Twitter
Χειροποίητα νιόκι με αυγό ποσέ. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Όπως μπορεί να έχετε ήδη διαπιστώσει, όπως επιβεβαιώνει και ο σεφ, η πρώτη ύλη της λιβανέζικης κουζίνας μάς είναι πολύ οικεία. Παράλληλα, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Λίβανος ως σημείο συγκερασμού της Μέσης Ανατολής είναι κάτι σαν φυσικός χώρος ανάπτυξης μιας fusion κουζίνας με διακριτή ταυτότητα.

Έτσι και ο Fahd έχει χτίσει ένα μενού με λιβανέζικη κατεύθυνση που δεν θα σας γεμίσει απορίες, που πιστεύω ότι θα σας ενθουσιάσει τόσο με τα πιάτα τα οποία είναι πιο κοντά στην παράδοση όσο και με εκείνα που αποτελούν ευφυέστατα crossovers. 

Θα βρείτε τέσσερις σαλάτες, μεταξύ των οποίων μια τυπική και δροσερή fattoush και μία με ρεβίθια, πλιγούρι, πέστο ρόκας, ψητή μελιτζάνα, ταχίνι, μελάσα ρόδι, ντομάτα, κολοκυθάκι και baby ρόκα. Θα δείτε όμως και μια burrata με μαριναρισμένες ντομάτες, σάλτσα δυόσμου και τραγανή πίτα. «Στη Μέση Ανατολή δεν έχουμε πάρα πολλά τυριά, συνήθως είναι λευκά και φλατ, οπότε μου ταίριαξε η burrata, ένα πιο ήπιο φρέσκο τυρί» εξηγεί ο σεφ γι' αυτή την ιταλική επιρροή. 

Αν ρωτήσετε τους αρμόδιους τι πρέπει να παραγγείλετε οπωσδήποτε, θα σας πουν ότι ο Fahd κάνει ένα από τα πιο ωραία hummus που έχετε δοκιμάσει και θα έχουν δίκιο – να πάρετε οπωσδήποτε τα τρία λιβανέζικα dips. Επίσης, προσφέρει χορταστικά πιάτα με αυγά, shakshuka κλασική αλλά και με tofu, κι ένα πρωινό για δύο που αποτελείται από πολλά διαφορετικά μικρά πιάτα και αναγράφεται ως «Βeirut breakfast»: έχει γιαούρτι με ζαατάρ, βραστό αυγό, μαριναρισμένες ελιές, αγγούρι, ντομάτα με φύλλα δυόσμου, φούλια, ταχίνι με μελάσα, σταφύλι, βούτυρο, μαρμελάδα πράσινο σύκο, προζυμένιο ψωμί και flatbread. «Αυτό είναι πράγματι ένα τυπικό λιβανέζικο πρωινό, και δεν εννοώ τις γεύσεις των πολλών πιάτων που το συνθέτουν, κυρίως μιλάω για το μοίρασμα, ότι μπορείς να φας με κάποιον άλλον και να πεις τα νέα σου πριν ξεκινήσει η μέρα, έχει κάτι το αγαπησιάρικο, έχει και πλάκα».

typical lebanese breakfast plate Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Θα συναντήσετε κι ένα πιάτο με χειροποίητα νιόκι και αυγό ποσέ, αλλά μην παραξενευτείτε. Έξω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου συνηθίζουν να καταναλώνουν ένα πρωινό φτιαγμένο με βραστή πατάτα, βραστό αυγό και άφθονο λάδι, εξού και η έμπνευση για το νιόκι. «Έχω σεβαστεί τη λιβανέζικη κουλτούρα, παίρνω και το κρέας μου από Αιγύπτιο χασάπη αλλά τα περισσότερα πιάτα είναι ψιλοπειραγμένα, είναι φαγητό φτιαγμένο από έναν Ελληνολιβανέζο και θα φανεί παραδοσιακό σε έναν Άραβα που ζει στην Ευρώπη». 

Το νέο μενού του six d.o.g.s έχει πολλά κι ενδιαφέροντα πιάτα για τη μέση του τραπεζιού. Ένα από αυτά είναι τα kibbeh με αρνί, κουκουνάρι, cranberries, μαϊντανό, μπεσαμέλ, κρούστα από πλιγούρι, αλλά γίνονται και χωρίς κρέας. Μοιάζουν με τις κυπριακές κούπες, οι Λιβανέζοι μετανάστες του ‘30 έμαθαν τη συνταγή στους Βραζιλιάνους κι εκείνοι με τη σειρά τους της έβαλαν τυρί. Πρόκειται για ένα πιάτο πολυδιάστατο, το οποίο αλλάζει από περιοχή σε περιοχή του Λιβάνου, ακόμα κι αν αυτές απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους, γίνεται και σε ταψί και σε τηγάνι, και με κρέας και με ψάρι.

Αυτές οι ογκώδεις κροκέτες έχουν και μια άλλη, βαθύτερη σημασία για τον Fahd. «Λίγο μετά τον Αύγουστο και την έκρηξη στη Βηρυτό σκέφτηκα ότι θα ήθελα να μιλήσω με τους μάγειρες της Αθήνας για το συγκεκριμένο φαγητό, να τους δώσω υλικό γι’ αυτό και να τους ζητήσω να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή, να την προσφέρουν στα μαγαζιά τους κι όλο αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει έναν άλλον τρόπο για να ενισχύσουμε οικονομικά μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση της πόλης. Αυτό το πιάτο μπορεί να γίνει με τόσους τρόπους, μόνο που πρέπει να έχει πάντα πλιγούρι και μια πρωτεΐνη». Η δική του εκδοχή kibbeh έχει κάτι από τα ολλανδικά bitterballen.

Στα κυρίως, η πουτίγκα ρυζιού και φακής που σερβίρεται με μια καλοκαιρινή σαλάτα και τραγανό κρεμμύδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα του σεφ. Υπάρχουν και χειροποίητα ραβιόλια αρνιού ή με jackfruit, μια καραμελωμένη τραγανή πανσέτα, μαριναρισμένο μοσχαρίσιο κεμπάπ κι ένα λευκό φιλέτο ψαριού με μπασμάτι και angel hair pasta, τραγανό κρεμμύδι, σος από καυτερό ταχίνι και κόλιανδρο.

Lebanese menu six dogs Facebook Twitter
Η πρώτη ύλη της λιβανέζικης κουζίνας μάς είναι πολύ οικεία. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Μεγάλο ατού του μενού είναι το ότι προσφέρει πολλές vegeterian και vegan επιλογές, σκεφτείτε ότι το μοναδικό burger που προσφέρει δεν έχει κάποιο patty, έχει καραμελωμένο καρότο, hummus από φιστικοβούτυρο, μανιτάρια με κρέμα καρύδας και vegan cheddar – μην το προσπεράσετε, να το δοκιμάσετε. Όσο για τα γλυκά του, μπορείτε να κλείσετε ιδανικά το γεύμα σας με τον απροσδόκητο συνδυασμό ενός κέικ με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα παντζαριού. 

Αυτήν τη στιγμή, η πρωινή βάρδια της κουζίνας τσεκάρει ώστε να μην της λείπουν οι πατάτες, το ταχίνι και το κύμινο ενώ η βραδινή κοιτάζει να έχει γαρίδες και noodles. Το  six d.o.g.s. δεν υπήρξε ποτέ μονοδιάστατο, γιατί λοιπόν να είναι τέτοιο το φαγητό του;

Ο Fahd μαγειρεύει χωρίς να επιδεικνύει περίπλοκες τεχνικές σε ένα casual μέρος, προσφέρει κάτι που δεν σερβίρεται αυτήν τη στιγμή κάπου αλλού στην Αθήνα και δεν κινείται στερεοτυπικά – θα μπορούσε να έχει και φαλάφελ, αλλά δεν του αρέσει και δεν το έβαλε.

Αλλά, πέρα από το φαγητό, γιατί επιστρέφουμε ξανά και ξανά σε αυτή την αυλή; «Αν και είχαμε “ιδιαίτερα” live”, “περίεργους DJs” και eclectic γούστο στα πολιτιστικά, από την πρώτη μέρα που ανοίξαμε θέλαμε να είμαστε ένα μέρος εξωστρεφές κι όχι να κάνουμε πράγματα για “εσωτερική κατανάλωση”. Αυτή την ίδια λογική έχουμε και στον κήπο, ενώ παράλληλα τον προσέχουμε και τον φροντίζουμε καθημερινά. Μας βοήθησε κι ο νέος μέσα χώρος να εκπληρώσουμε το απωθημένο μας, τα γαστρονομικά μας όνειρα. Έχουμε και τους τουρίστες μας, εκείνους που κάθονται αλλά κι αυτούς που περνάνε με γκρουπάκια ξενάγησης, οι οποίοι βλέπουν απλά τον χώρο και φεύγουν. Όσο αστείο ακούγεται άλλο τόσο κολακευτικό είναι» λέει ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος ενώ ρίχνει ενθουσιασμένος νερό στο νέο τους μωσαϊκό για να καταλάβω πόσο λαμπερό θα είναι μόλις ολοκληρωθεί εντελώς.

lebanese kibbeh Facebook Twitter
Τα kibbeh είναι ένα πιάτο πολυδιάστατο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Το six d.o.g.s. σερβίρει λιβανέζικο πρωινό που όμοιό του δεν υπάρχει στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
κέικ με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα παντζαριού Facebook Twitter
Κέικ με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα παντζαριού. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 2103210510

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς (και τι) θα τρώμε φέτος στην Αθήνα;

Γεύση / Πώς (και τι) θα τρώμε φέτος στην Αθήνα;

Από την άνοδο των φυσικών κρασιών μέχρι τα γλυκά με τις πιο απαιτητικές τεχνικές, αυτές είναι οι τάσεις που εξαπλώνονται σε μια πόλη, η οποία, μετά από έξι μήνες, ζει όσα στερηθήκαμε και τώρα μπορούμε να γνωρίσουμε, να απολαύσουμε και να χαρούμε πάλι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στα taprooms του Κουκακίου, για περίεργες μπίρες από νομάδες μικροζυθοποιούς

Γεύση / Στα taprooms του Κουκακίου, για περίεργες μπίρες από νομάδες μικροζυθοποιούς

Έχοντας δημιουργήσει κάτι ανάμεσα σε new age κάβα και μπαρ «ειδικού σκοπού», οι νομάδες μικροζυθοποιοί παρουσιάζουν τις πειραματικές ιδέες τους, χτίζουν μια δεμένη κοινότητα και μας ξεδιψούν με μπίρες δροσερές, πολύπλοκες και απροσδόκητες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Γεύση / Από το παστινάκι στα ζυμαρικά από ρεβύθια: 13 νέα υλικά που μπήκαν στην κουζίνα μας

Κάποια τα πρωτοείδαμε σε καταλόγους εστιατορίων, μερικά χρησιμοποιούνται σε τηλεοπτικές μαγειρικές δοκιμασίες, αρκετά έχουν αναδειχθεί απ’ όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή. Συγκεντρώσαμε υλικά με τα οποία μαγειρεύουμε τα τελευταία χρόνια και μερικά που πιστεύουμε ότι θα σημειώνουμε στον κατάλογο με τα ψώνια μας πολύ σύντομα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μήπως η babka ήρθε για να κλέψει τη δόξα του cinnamon roll;

Γεύση / Μήπως η babka ήρθε για να κλέψει τη δόξα του cinnamon roll;

Ένα απλό, εβραϊκό γλυκό έχει πολλές ιστορίες γύρω του και ακόμα περισσότερες παραλλαγές. Έκανε δυναμική εμφάνιση στη Αθήνα, μπήκε στο μενού των πιο ποιοτικών καφέ της πόλης και φτιάχνεται πεντανόστιμο, ξέρουμε τις σωστές διευθύνσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT