Σχετικά με το αλκοόλ

Facebook Twitter
0


«Η συμβουλή μου είναι – προσεγγίστε το με προσοχή. Θέλω να πω, το κρασί μπορεί να σε παραπλανήσει, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.»


Μ’ αυτά τα λόγια συστήνει το κρασί των Motörhead ο Lemmy και μας κάνει να αναρωτιόμαστε: σαν τι θα μπορούσε να συμβεί δηλαδή; Το Σιράχ από την Αυστραλία, το οποίο είναι άξιο να φέρει το ιστορικό λογότυπο του συγκροτήματος «έχει φρουτώδες άρωμα με γεύση βανίλιας, βατόμουρου, ευκαλύπτου, δαμάσκηνου και γλυκόριζας. Έχει γεμάτο σώμα με τανίνες κι έχει έντονο χαρακτήρα. Ταιριάζει με πιάτα όπως αρνί στα κάρβουνα με δεντρολίβανο, με ζυμαρικά και με τυριά με προσωπικότητα.»

Ο Mikkey και ο Phil μας προτείνουν ένα ροζέ κρασί και μία βότκα αντίστοιχα αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα προκειμένου να τα δοκιμάσουμε. Αν το σιράχ της Αυστραλίας σας ενδιαφέρει, διανέμεται στην Ελλάδα για 11,90€ το μπουκάλι αλλά αν αγοράσετε μία εξάδα θα πάρετε και δώρο ένα T-Shirt. 

Γονείς, μην τρομάζετε: πρόκειται για ένα έργο-σχόλιο της Anna Utopia Giordano το οποίο έχει στόχο την κοινωνική αφύπνιση γύρω από την κατάχρηση αλκοόλ σε μικρές ηλικίες ή ακόμη και σε εγκύους, σχόλιο για το μέχρι σε ποιο σημείο είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι διαφημιστές προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή μας.

Νόμιμα όρια

Nησιά Σολομώντα

Δεν είναι οι ΗΠΑ η μοναδική χώρα που απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ σε νέους κάτω των 21 ετών: την ίδια νομοθεσία σχετικά με το θέμα έχουν και τα νησιά Φίτζι,  η Αίγυπτος (για κρασί και αποστάγματα), η Ινδονησία, τα νησιά του Σολομώντα, και το Πακιστάν για τους μη μουσουλμάνους. Αντίθετα, στη Γεωργία, στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα και στην Πορτογαλία το όριο είναι 16. Και, στην άλλη πάλι άκρη του φάσματος, σε ορισμένες πολιτείας της Ινδίας το όριο ηλικίας είναι 25, ενώ στην Καμπότζη και στη Γκάνα δεν υπάρχει καν σχετικός νόμος.

Τρεις αμερικανοί επιστήμονες (Robert Lustig, Laura Schmidt και Claire Brindis) από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, UCSF, δήλωσαν ότι η ζάχαρη είναι εθιστική και βλαβερή όσο το τσιγάρο και το αλκοόλ και η χρήση της πρέπει να οριοθετηθεί με τον ίδιο τρόπο. Δηλώνοντας ότι «η ζάχαρη είναι τοξική, πέρα από τις θερμίδες της», προτείνουν θέσπιση ορίων ηλικίας για κατανάλωση αναψυκτικών και υψηλότερη φορολογία στα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM