ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Σχετικά με το αλκοόλ

Facebook Twitter
0


«Η συμβουλή μου είναι – προσεγγίστε το με προσοχή. Θέλω να πω, το κρασί μπορεί να σε παραπλανήσει, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.»


Μ’ αυτά τα λόγια συστήνει το κρασί των Motörhead ο Lemmy και μας κάνει να αναρωτιόμαστε: σαν τι θα μπορούσε να συμβεί δηλαδή; Το Σιράχ από την Αυστραλία, το οποίο είναι άξιο να φέρει το ιστορικό λογότυπο του συγκροτήματος «έχει φρουτώδες άρωμα με γεύση βανίλιας, βατόμουρου, ευκαλύπτου, δαμάσκηνου και γλυκόριζας. Έχει γεμάτο σώμα με τανίνες κι έχει έντονο χαρακτήρα. Ταιριάζει με πιάτα όπως αρνί στα κάρβουνα με δεντρολίβανο, με ζυμαρικά και με τυριά με προσωπικότητα.»

Ο Mikkey και ο Phil μας προτείνουν ένα ροζέ κρασί και μία βότκα αντίστοιχα αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα προκειμένου να τα δοκιμάσουμε. Αν το σιράχ της Αυστραλίας σας ενδιαφέρει, διανέμεται στην Ελλάδα για 11,90€ το μπουκάλι αλλά αν αγοράσετε μία εξάδα θα πάρετε και δώρο ένα T-Shirt. 

Γονείς, μην τρομάζετε: πρόκειται για ένα έργο-σχόλιο της Anna Utopia Giordano το οποίο έχει στόχο την κοινωνική αφύπνιση γύρω από την κατάχρηση αλκοόλ σε μικρές ηλικίες ή ακόμη και σε εγκύους, σχόλιο για το μέχρι σε ποιο σημείο είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι διαφημιστές προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή μας.

Νόμιμα όρια

Nησιά Σολομώντα

Δεν είναι οι ΗΠΑ η μοναδική χώρα που απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ σε νέους κάτω των 21 ετών: την ίδια νομοθεσία σχετικά με το θέμα έχουν και τα νησιά Φίτζι,  η Αίγυπτος (για κρασί και αποστάγματα), η Ινδονησία, τα νησιά του Σολομώντα, και το Πακιστάν για τους μη μουσουλμάνους. Αντίθετα, στη Γεωργία, στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα και στην Πορτογαλία το όριο είναι 16. Και, στην άλλη πάλι άκρη του φάσματος, σε ορισμένες πολιτείας της Ινδίας το όριο ηλικίας είναι 25, ενώ στην Καμπότζη και στη Γκάνα δεν υπάρχει καν σχετικός νόμος.

Τρεις αμερικανοί επιστήμονες (Robert Lustig, Laura Schmidt και Claire Brindis) από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, UCSF, δήλωσαν ότι η ζάχαρη είναι εθιστική και βλαβερή όσο το τσιγάρο και το αλκοόλ και η χρήση της πρέπει να οριοθετηθεί με τον ίδιο τρόπο. Δηλώνοντας ότι «η ζάχαρη είναι τοξική, πέρα από τις θερμίδες της», προτείνουν θέσπιση ορίων ηλικίας για κατανάλωση αναψυκτικών και υψηλότερη φορολογία στα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη.

Γεύση
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ