Ραντάρ: Το νέο μπαρ που μας κατεβάζει στην Ηλιούπολη

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Πίσω από τη μπάρα θα δείτε ένα έργο του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου aka ΦΕΥ. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Αν είστε της περιοχής, τότε μπορεί και να είχατε παρατηρήσει σε μια γωνία του δρόμου της Κοτζιά στην Ηλιούπολη ένα παλιό ξυλουργείο, λειτουργούσε επί πενήντα χρόνια ως τέτοιο, ενώ τα τελευταία δεκαπέντε παρέμενε κλειστό. Μέχρι που οι σημερινοί του ένοικοι πρόλαβαν να δουν το κόντρα πλακέ που έγραφε «ενοικιάζεται» πριν καν τοποθετηθεί στην πρόσοψη του χώρου – μπήκαν, τον είδαν, τον έκλεισαν, ήταν αυτό ακριβώς που έψαχναν καιρό.

Μετά από πολλές εξόδους, ποτά και κουβέντες ο Θανάσης Μπεσίνης, ο Νίκος Αναστασάκος και ο Στέλιος Ράππος, που έχουν φάει την εστίαση με το κουτάλι από διαφορετικά πόστα, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ανοίξουν το δικό τους μαγαζί. Ο Θανάσης είναι ο ειδικός επί της μουσικής, αφού τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια έχει παίξει σχεδόν σε όλη την πόλη, ο Νίκος και ο Στέλιος είναι επί του ποτού, οι άνθρωποι της μπάρας – οι τελευταίες από τις οποίες πέρασαν ήταν αυτές του Garage και του Holy Spirit αντίστοιχα.

Ως έμπειρος DJ, λοιπόν, ο Θανάσης έχει αναλάβει τα decks σε πολλά μέρη που μπορεί να είχαν επενδύσει σε άλλα κομμάτια τους αλλά όχι στον ήχο, έτσι φρόντισε αυτός του Ραντάρ να είναι άψογος. Παράλληλα, ο Νίκος και ο Στέλιος έστησαν το μπαρ τους όπως το είχαν φανταστεί, χωρίς επιτήδευση και ύφος, με χαλαρότητα, αλλά με πολύ δουλεμένα ποτά.

Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική, με μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του «Blade Runner», και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση.

Στήνοντας το εγχείρημά τους στη γειτονιά τους, που δεν έχει κάτι παρόμοιο, συμβαδίζουν με την τάση της εποχής στην εστίαση, που θέλει να είναι όλα προσεγμένα, ακόμα και σε ένα μαγαζί με ολοήμερη λειτουργία. Γι' αυτό ξεκινάνε από το πρωί με specialty καφέ των Cafeistas, ενώ για πρωινό ετοιμάζουν μπέιγκελ με ψαγμένες γεμίσεις.

Η Μυρτώ Παπακωνσταντίνου και ο Δημήτρης Κωτσαλάς έχουν συνδημιουργήσει ένα μικρό, αλλά χορταστικό μενού, ένα καθαρόαιμο bar food για να συνοδεύουμε τα ποτά μας, χοτ-ντογκ και τάκος που έχουν φαντασία και υλικά που φτιάχνονται εκεί.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Ένα καθαρόαιμο bar food για να συνοδεύουμε τα ποτά μας, hot dogs και tacos που έχουν φαντασία και υλικά που φτιάχνονται εκεί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Σε ένα πατατόψωμο βάζουν τσάτνεϊ-μάνγκο, coleslaw, λουκάνικο Φρανκφούρτης, σος τσένταρ, crispy onion, ενώ με βάση το ίδιο ψωμί προτείνουν και ένα χοτ-ντογκ με τσάτνεϊ αχλάδι-κρεμμύδι, λευκό λουκάνικο Βαυαρίας και κρέμα καμαμπέρ-παρμεζάνα.

Σε πραγματικές τορτίγιες από μπλε καλαμπόκι προσθέτουν το δικό τους τσάτνεϊ με μάνγκο και τσίλι, γαρίδα μαριναρισμένη σε λάιμ και κόλιανδρο και sour cream, μια πρόταση για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι spicy, ενώ κάνουν και tacos με κοτόπουλο bulgogi (μαριναρισμένο σε σόγια, τζίντζερ, σκόρδο, καρότο) με ανανά, κόλιανδρο, λάιμ, κρεμμύδι και sour cream.

Το μπαρ δουλεύει με premium ποτά και φρέσκα φρούτα, φτιάχνει τα δικά του cordials για τα signature cocktails που σερβίρει –για έτοιμα σιρόπια και πουρέδες ούτε λόγος–, ενώ κάνουν και τα κλασικά με δικά τους twists. Δοκιμάστε αυτό που κάνουν με τζαμαϊκανό ρούμι, cordial ανανά και τόνκα, τη μαργαρίτα με το σιρόπι από maple syrup, ανανά και sriracha.

Αν πάλι ανήκετε σε εκείνους που θα έπιναν ένα μοχίτο αν το έβρισκαν καλοφτιαγμένο, το Ραντάρ θα σας το προσφέρει στην πιο high end εκδοχή του, από άποψη εκτέλεσης, όχι τιμής. Και το Ζombie τους να παραγγείλετε, και το Μai Τai τους με σπιτικό σιρόπι αμυγδάλου.

Παράλληλα, οι λάτρεις της μοντέρνας ζυθοποίησης και της craft μπίρας θα βρουν εκεί τον νέο τους ναό, αφού αποτελούν flagship store της σκωτσέζικης Brewdog, ενώ παράλληλα θα φιλοξενούν μικρά ζυθοποιεία από Σκωτία, Λετονία, Αμερική και μερικές δουλειές από Ελλάδα.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Σε ένα πατατόψωμο βάζουν τσάτνεϊ - μάνγκο, coleslaw, λουκάνικο Φρανκφούρτης, σως τσένταρ, crispy onion. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Το μπαρ δουλεύει με premium ποτά και φρέσκα φρούτα, φτιάχνει τα δικά του cordials για τα signature cocktails που σερβίρει. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική και μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του «Blade Runner», και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση. Ας πούμε, όταν το Ραντάρ παρτάρει, όπως έκανε το Σάββατο, σε ηλεκτρονικούς και τέκνο ρυθμούς, το φως αυτό είναι κόκκινο.

Πίσω από την μπάρα θα δείτε ένα έργο του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου aka ΦΕΥ, δίπλα στο πόστο του DJ ο Sinke έφτιαξε για εκείνους μια αγιογραφία του Andrew Weatherall να τους φυλάει και να τους οδηγεί, οι τρεις ομόκεντροι κύκλοι στο λογότυπό τους συμβολίζουν τους ίδιους και σχεδιάστηκαν από τον Κώστα Θεοχάρη. Οφείλω να σας ενημερώσω ότι στις τουαλέτες παίζει black metal, ό,τι κι αν συμβαίνει μουσικά έξω.

Όλη αυτή η επένδυση που έκαναν στον ήχο τους δεν θα πιάσει απλώς τόπο αλλά φαίνεται ότι θα κατεβάσει πολύ κόσμο μέχρι τα νότια από μόνη της. O Θανάσης έχει κάνει μια λίστα με σαράντα πέντε άτομα τα οποία θέλει να επιλέξουν τη μουσική που ξέρουν καλύτερα στο booth που δέχεται μόνο βινύλια. Aν μπορεί να βάλει μόνο μία ταμπέλα στη μουσική που θα ακούμε στο Ραντάρ, αυτή είναι eclectic.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Δίπλα στο πόστο του DJ ο Sinke έφτιαξε για εκείνους μια αγιογραφία του Andrew Weatherall να τους φυλάει και να τους οδηγεί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Οι λάτρεις της μοντέρνας ζυθοποίησης και της craft μπίρας θα βρουν εκεί τον νέο τους ναό, αφού αποτελούν flagship store της σκωτσέζικης Brewdog. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική, με μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του Blade Runner, και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Οι τρεις ομόκεντροι κύκλοι στο λογότυπό τους συμβολίζουν τους ίδιους και σχεδιάστηκαν από τον Κώστα Θεοχάρη. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ραντάρ, Κοτζιά 22, Ηλιούπολη

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για γαύρο τηγανητό και «αλήτικα» μοσχαρίσια γλυκάδια στη μπάρα του Kobra

Γεύση / Για γαύρο τηγανητό και «αλήτικα» μοσχαρίσια γλυκάδια στην μπάρα του Kobra

Με τον Μάνο Σαρρή να έχει αναλάβει το νέο ακομπλεξάριστο μενού του, το Kobra αλλάζει δέρμα, όπως είχε δείξει από την αρχή ότι θέλει συχνά να κάνει. Έτσι, τα πρωινά στη Ναυαρίνου θα τρώμε αυγά με στάκα σε κούπα και τα βράδια θα βουτάμε τηγανητό κοτόπουλο με τα χέρια σε χειροποίητη μαγιονέζα πριν χορέψουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Knave: Το νέο χοτ μπαρ του κέντρου προσγειώθηκε στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Γεύση / Knave: Για ποτό στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Αφού συνεργάστηκαν σε τρία πολύ επιτυχημένα πρότζεκτ της αθηναϊκής μπαρ σκηνής, ο Λέλος Γεωργόπουλος, ο ​​Βαγγέλης Θανάσης και o Δημήτρης Μπούκουρης άνοιξαν ένα μπαρ με χαλαρή ατμόσφαιρα και απλά, αλλά καθόλου απλοϊκά ποτά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ