Πώς να φτιάξετε την αγαπημένη μακαρονάδα του Τολστόι

Πώς να φτιάξετε την αγαπημένη μακαρονάδα του Τολστόι Facebook Twitter
Η οικογένεια Τολστόι στο τραπέζι
0

Το 1874 ο Stepan Andreevich Bers δημοσίευσε το The Cookbook και το δώρησε στην αδερφή του, την κοντέσσα Sophia Andreevna Tolstaya, τη γυναίκα του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα Λέοντος Τολστόι. Το βιβλίο περιείχε μια συλλογή από συνταγές της οικογένειας Τολστόι, τα φαγητά που σέρβιραν στην οικογένεια και σε φίλους που όλοι τους ανήκαν στην αριστοκρατική άρχουσα τάξη της ύστερης τσαρικής Ρωσίας. Σχεδόν 150 χρόνια μετά, το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Sergei Beltyukov. Το βιβλίο περιέχει πολλές συνταγές, από την παρασκευή της σως ταρτάρ και των πικάντικων μανιταριών μέχρι γεμιστά ζυμαρικά και βιενέζικη πίτα. Δείτε την (πανεύκολη) συνταγή της αγαπημένης στυλ Mac 'N' Cheese μακαρονάδας του Τολστόι: 

«Ρίξτε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και μισοβράστε τα. Σουρώστε τα προσθέστε βούτυρο και βάλτε μία στρώση μακαρονιών στο σκεύος σας. Πάνω από τα μακαρόνια ρίξτε μία στρώση τριμένης παρμεζάνας, μία στρώση σάλτσας λαχανικών και συνεχίστε σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα μακαρόνια σας. Τοποθετήστε το σκεύος στη σόμπα σκεπάστε το και αφήστε το να ξεκουραστεί στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια. Περιστασιακά ανακινήστε το σκεύος για να μην σας καεί το φαγητό.»

 

Καλή σας όρεξη!!!

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τολστόι ή Ντοστογιέφσκι; Ιδού η απορία

Βιβλίο / Τολστόι ή Ντοστογιέφσκι; Ιδού η απορία

Τα μεγάλα κείμενα θέτουν απόλυτα διλήμματα, όπως «Τολστόι ή Ντοστογιέφσκι». Για τον Τζορτζ Στάινερ πρόκειται για δύο διαφορετικές οπτικές του σύμπαντος, αλλά για τον ίδιο τρόπο να δοξάζει κανείς για πάντα τη λογοτεχνία, όπως αναλύει στο ομώνυμο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ